MÉK – MÉSZ Diplomadíj 2023 pályázat

2023-ban a Magyar Építész Kamara (MÉK) és Tagozatai, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) közösen “Diplomadíj 2023” címmel ismételten pályázatot hirdetnek az egyetemi 10 féléves Msc / MA szintű osztatlan képzésben, vagy az osztott, alap- és mesterképzésben (3 + 2 éves azaz Bsc / BA + Msc / MA) szinten végzett építész(mérnök), belsőépítész- környezettervező művész, tájépítészmérnök és településmérnök hallgatók részére.

A pályázaton 2022. év őszi félévében, vagy 2023. tavaszi félévében sikeresen diplomázó okleveles építészek, építészmérnökök és építésztervező művészek, belsőépítészek – környezettervezők, az okleveles településmérnök osztatlan képzésben vagy a településmérnöki Msc képzésben, valamint a településtervezési diplomamunkát készítő, építész/építészmérnöki mesterképzésben részt vettek, továbbá a tájépítészmérnök és okleveles tájépítész-kertművész Mesterszakon diplomázó fiatalok pályázhatnak.

Részt vehetnek a pályázaton külföldi vagy külhoni egyetemeken végzett, de magyar nyelvet folyékonyan beszélő építészek(mérnökök), belsőépítészek- környezettervezők, tájépítészmérnök és településmérnökök is, de a diplomatervek kizárólag magyar nyelven készült pályázati anyagával.

A Diplomadíj pályázatra csak Msc és MA szintű diplomamunkaként készülő építész tervek, belsőépítész – környezettervezői tervek, műemléki épület rekonstrukciós témájú tervek, terület- és településrendezési tervek, tájépítészeti tárgyú diplomamunkák tervei nyújthatóak be.

A pályázatok benyújtása kizárólag elektronikus úton történhet.

A benyújtott belsőépítész-környezettervező, a műemléki épület rekonstrukciós témájú terveket, a tájépítészeti, valamint a terület- és településrendezési tervezési diplomamunkákat a Magyar Építész Kamara tagozatonkénti külön-külön Bizottságok is értékelik és díjazzák.

Pályázni csak a sikeresen megvédett diplomatervvel lehet ( Msc / MA szintű ) építészeti, belsőépítész – környezettervezői-, tájépítészeti, terület és településrendezési tervekkel.

Digitálisan A3 lapméretre szerkesztett portfóliószerűen összefűzött prezentáció jellegű, maximum 8 darab A3 lapnak megfelelő (420 x 297 mm) tervlapot tartalmazó, digitálisan lapozható diplomamunkát összefoglaló füzettel lehet.

Javasolt fájlformátumok: pdf, pdfa, jpg.
A pályázatok feltöltési korlátja maximum 1+4 darab fájlegy-egy fájl mérete maximum: 10 Mb.
Ebből egy fájl kötelezően a diplomatervet bemutató anyag, ami lehet a diploma védéskor bemutatott prezentációs anyag vagy újra szerkesztett pályázati anyag.
Továbbá digitális (4) mellékletként feltölthetőek további anyagok, amennyiben azok még beleférnek a megadott méretkorlátba:
 – a diplomamunka eredeti digitális tervlapjai (lehetőleg pdf vagy pdfa, jpg formátum),
 – egyéb fotómontázsok és / vagy látványtervek, modellfotók, fotók, videók, szabad kézi rajzok, tervezési vázlatok, tervezési napló, grafikák, stb… digitalizált változatban.
A pályázat nyilvános, név aláírásos ezért a tervlapokon a pályázó a nevét, a felsőfokú oktatási intézmény nevét, a kar és a tanszék megnevezését, illetve a konzulens(ek) nevét, a tervezett épület, építmény, alkotás, település, településrész megnevezését és a tervezési helyszín pontos címét, fontosabb adatait, továbbá egyéb a pályázó által fontosnak információkat, közlendőket fel kell tüntetni.

A pályázat feltöltése ezen a linken elérhető.

A pályázat feltöltésének ideje: 2023. augusztus 31. (csütörtök) 00:01:00 órától – szeptember 15. (péntek) 23:59:59 óráig.

A feltöltő oldal csak ebben az időszakban érhető el.

A pályázatok csak elektronikus formában nyújthatóak be, és kötelezően feltöltendő a kiíráshoz mellékelt, honlapról letölthető, kitöltött és aláírt Adatlap is, pdf formátumban.

A Diplomadíj 2023 pályázatra beérkező terveket szakmagyakorló építészekből álló Bírálóbizottság, valamint belsőépítészekből, tájépítészekből, településtervezőkből álló tagozati Bírálóbizottságok külön-külön értékelik. Megfelelő számú és színvonalú pályázat beérkezése esetén a Bírálóbizottság és a tagozati zsűrik több díjat is odaítélhetnek.

Építész fődíj és további díjak: Diplomadíj oklevél, diploma díj dicséret, építészeti és egyéb szakmai könyvek és pénzjutalmak.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetését az UIA által meghirdetett Építészet Világnapján, előreláthatólag 2023. október 2-án, hétfő délután 16.00 órakor rendezzük meg a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében (cím: 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.).

A nyerteseket illetve a díjazott terveket a Magyar Építész Kamara honlapján és facebook oldalán, heti Hírlevelében, a MÉSZ honlapján és egyéb szakmai fórumokon is igyekszünk bemutatni (pl. nyomtatott sajtóban: Építész Közlöny és Építész Évkönyv, Magyar Építőművészet (MÉ), és on-line szakmai oldalakon: pl. meonline.hu, epiteszforum.hu, tervlap.hu, stb..) megjelentetni.

A Diplomadíj pályázattal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag e-mailen, Ulrich Tamás email címére: ulrich.tamas@mek.hu kérjük elküldeni.

Diplomadíj 2023 bizottság tagjai:

Építészet elnök: Szalay Tihamér (MÉK alelnöke),
Tagok: Nagy Csaba (MÉSZ elnökségi tag), Anthony Gall (MÉSZ elnökségi póttag), Turi Attila (MÉK és MMA alelnöke), Vadász Bence (MMA rendes tagja).
Műemlékvédelmi Tagozat: Nagy Gábor
Belsőépítészeti Tagozat: O. Ecker Judit, Magyari Éva, Csavarga Rózsa, Szekér Ferenc, Szenes István, és Veres Péter.
Terület- és Településrendezési Tagozat: S. Vasi Ildikó, Schwarczuk Ágnes, Gajdos István.
Táj- és kertépítészeti Tagozat: Andaházy László, Grabner Balázs, Kovács Árpád, M. Szilágyi Kinga, Sallay Ágnes, Szabó Gábor

Budapest, 2023. május 24.

Szalay Tihamér építész sk.                           dr. Hajnóczi Péter sk.                        Krizsán András sk.
a Diplomadíj bizottság elnöke                       a MÉK elnöke                                   a MÉSZ elnöke

Dran (F) grafikája

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

🍃BIM/Zöld trendek🍃- Szakmai Nap📍📆 2023. október 4. ⏰11:30 – 17:30 🏛️Helyszín: BME K épület, K210 ‼️Regisztrációs link: bit.ly/46jTCt4 ‼️ Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki!Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.Részletes programtervet a kari honlap hírei között találtok!👇epitesz.bme.hu/portfolio/bim-zold-trendek-szakmai-nap-2/Mindenkit várunk sok szeretettel! 🤗📸 KépKocka - Építész Média KörBME ÉMK Hallgatói KépviseletRendezvény CsoportÉpítészmérnöki Kar Hallgatói KépviseletBuild-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
‼️ Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület – Hallgatói pályázat ‼️Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottak az ötletpályázat alapjául, a 2023. évi pályázat címe: „Revitalizáció, értékteremtés” – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből, pályázat szakmai mentorokkal.Az idei évben a díjak összegét megemelték:1. díj: 1.000.000 Ft és utazás az Expo Real-ra,2. díj: 750.000 Ft,3. díj: 500.000 FtPályázási regisztrációs határidő: 2023.09.30. 12.00 óraPályaművek leadásának határideje: 2023.11.06. 23.59 óraPályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2023.11.20.Bővebb információ és a teljes pályázati kiírás elérhető a honlapunkon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/ingatlanfejlesztoi-kerekasztal-egyesulet-x-hallgatoi-palyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.