1. /
  2. Alumni
Alumni

A Műegyetem 240 éves történetébe ágyazva, az Építészmérnöki Kar több mint 150 éves hagyománnyal bír. Büszkék vagyunk a Karon végzett építészmérnökök sikeres, eredményes munkásságára és hivatásszeretetére. A Kar szelleméhez mindazok a kollégák hozzájárulnak, akik elmúlt évtizedekben itt tanultak vagy tanítottak, mindenki egyaránt fontos része ennek az örökségnek. 

Feladatunk a szakmai közösség megőrzése és gazdagítása. Az Alumni közösség oldalát azzal a céllal hoztunk létre, hogy teret adjunk a kapcsolatépítésnek, a karon folyó tevékenységekről, programokról, rendezvényekről, konferenciákról tájékoztatást nyújtsunk, valamint a főbb sikerekről és eredményekről beszámoljunk öregdiákjainknak.

Kedves diplomás építészmérnökök! Most itt a lehetőség jelentkezni az Alumni közösséghez!
Iratkozzon fel hírlevelünkre (évi 1-3 email) itt:
Jelentkezés a hírlevére hamarosan!

JUBILEUMI DIPLOMÁK IGÉNYLÉSE

A Műegyetem minden évben jubileumi díszoklevelet ad át az ötven (arany), hatvan (gyémánt), hatvanöt (vas), hetven (rubin), illetve hetvenöt (platina) éve végzett építészmérnökök számára. Ezzel párhuzamosan egy kötetet – Jubileumi évkönyv – is kiadunk és átnyújtunk önöknek, amely az ünnepeltek rövid életrajzait tartalmazza. Az egyetem ezzel szeretné megköszönni szakmai munkájukat, illetve elismerni szaktudásukat, amelyet az ország és a világ gyarapítására fordítottak.

A rövid életrajzot az alább található regisztrációs űrlapon kérjük max. 1800 karakterben megadni. A beküldött életrajzokat szerkesztett formában jelentettjük meg a Jubileumi évkönyvben. Az életrajzokhoz példaként szolgálhatnak a digitális emlékek pont alatt található előző évek köteteiben szereplő életrajzok.

A sikeres és végleges jelentkezéshez az űrlap végén a „beküldés” gombra szükséges kattintani!
A beküldés gomb megnyomásával megjelenik egy szöveg, amelyen a következő felirat lesz látható: „Köszönjük az üzenetet, az űrlapot sikeresen elküldte!”, ezzel zárul a sikeres jelentkezés.

Az online regisztrációs lap kitöltéséhez kattintson a következő űrlapra – Jelentkezés itt!

Az Építészmérnöki Kar jubileumi diplomaátadó ünnepségét 2024 május végén tartjuk a K épület aulájában.

Jelentkezési határidő: 2024. február 15.

Szeretnénk minél többüknek örömet szerezni az ünnepséggel és az elismerésükhöz méltó oklevéllel. Kérjük, hogy értesítsék évfolyamtársaikat is, hogy minél többen tudjanak erről a lehetőségről.

Az aranydiplomás évfolyam (1974-ben végzettek) névsora
A gyémántdiplomás évfolyam (1964-ben végzettek) névsora
A vasdiplomás évfolyam (1959-ben végzettek) névsora
A platinadiplomás évfolyam (1949-ben végzettek) névsora
A rubindiplomás évfolyam (1954-ben végzettek) névsora

Azok, akik jogviszonyukat a Műegyetemen kezdték meg, de más intézményben fejezték be, emlékoklevelet igényelhetnek.

JELENTKEZÉS MENETE

Online jelentkezés: Az online jelentkezési lap kitöltéséhez kattintson a következő űrlapra. Jelentkezését rövidesen feldolgozzuk és visszaigazoljuk. Ezek után nincs további teendője. Szeretettel várjuk a jubileumi diplomaátadó ünnepségen! – Jelentkezés hamarosan!

Személyes konzultáció: Amennyiben nehézsége van a kitöltéssel kapcsolatban előzetes telefonos egyeztetést követően személyes konzultációra is lehetősége van az alábbi idősávban:
Péntek 09:00-12:00.

Telefonszám: 06 30 153 21 90
Dékáni Hivatal: BME Központi épület I. emelet 23.

Kiss Éva

DIGITÁLIS EMLÉKEK

Jubileumi diplomaátadó ünnepségék fotógalériája
2023, 2022, 2021, 2020(covid miatt elmaradt), 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006

Jubileumi évkönyvek
2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017

TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK

A Műegyetem és a BME Építészmérnöki Kar büszke alumnusaira, akik öregdiákként képviselik intézményünket. A Kar felkerült a világ jegyzett építész képzőhelyei közé, a hazai műszaki karok egyik éllovasa. A megújulás folyamatos erősítésével tudjuk megőrizni azokat az eredményeinket, amelyet az elmúlt évek alatt elértünk. Az előre lépéshez azonban szükség van az idejárt elkötelezett kollégák véleményére, tapasztalataira és támogatására.

Arra szeretnénk kérni, hogy támogassa alma materét, legyen partnerünk a Kar fejlesztésében, támogassa az Alapítványt, hogy közösen érjük el céljainkat, hogy támogatásának összegéből Karunk tovább fejleszthesse szakmai tevékenységét, hallgatóink, oktatóink szakmai munkáját.

Támogassa ön is felajánlásával a BME Építészmérnöki Karának Alapítványát!

Amennyiben egyéb formában kívánja támogatni a BME Építészmérnöki Karának Alapítványát, úgy kérjük keressen minket az dekanihivatal@epk.bme.hu email címen.

Köszönjük támogatását!

Aktuális

✨Adventi találkozás és gyertyagyújtás a Műegyetemen ✨📅 Időpont: 2023. december 5. 16:00-17:30🏛Helyszín: BME Oktatói Klub (K épület I. emelet 97.)A Műegyetem számos kiváló tudós, feltaláló és professzor alma matere volt, de több lelkipásztor is a BME-n végzett, akik közösségüket összetartó személyiségek.Advent első hetén kerekasztal-beszélgetésre hívtunk olyan, mérnököket, akik a BME-n végeztek és a papi hivatást választották.A meghívott lelkipásztorokkal Zarka Dénes diakónus úr, a BME Mérnöktovábbképző Intézete igazgatója beszélget arról, milyen az ő kapcsolatuk a mérnöki hivatással, milyen szerepet kap egyházi munkájukban a műszaki tudományok ismerete.Regisztráció az alábbi linken érhető el: 👇regisztracio.bme.hu/adventi-talalkozas-20231205 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek ma a Nyílt Napra.🙌 🙌 🙌Öröm volt látni ezt a nagy érdeklődést. ☺️A közreműködő kollégáknak és hallgatóknak is köszönjük a részvételt!Reméljük találkozunk még! 🤗📸 Fenes Tamás ... See MoreSee Less
View on Facebook
📢 Ha péntek, akkor Nyílt Nap! 📢 A részletes programért lapozz, vagy kattints a linkre a bioban. 🔹 Az Építész Szakkollégium Vörkshopjai, 🔹 valamint az Építész Klub Szakkollégium által szervezett Campustöténeti séta limitált férőhelyes programok, ezért regisztrációkötelesek. Gyertek és töltsétek velünk a Nyílt napot, várunk a BME Építészmérnöki Karán! ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.