1. /
  2. Riportok alumni tagokkal
Riportok alumni tagokkal

Interjúsorozatunkban az Építészmérnöki Kar elmúlt évtizedeiben végzett hallgatói mesélnek pályafutásukról, szakmai karrierjükről, egyetemi éveikről, a karon töltött időről, arról, hogy mit jelent nekik az építészet, és nem utolsó sorban megosztják üzeneteiket a jövő generációival.

Az interjú anyagok szerkesztett formában jelennek meg:

Káldi Gyula
1974-ben végzett aranydiplomás építészmérnök:
“A mai generációnak azt üzenem, hogy tartsák szem előtt, hogy az építész szakmát választva nagy a felelősségük, hiszen maradandó és akár örökre is látható az, amit…”

A teljes riport itt érhető el.

Deák Zoltán
1974-ben végzett aranydiplomás építészmérnök:
“Építész tervezői pályafutásomat a Középülettervező Vállalatnál (KÖZTI) (1974-1989) kezdtem, majd az OMF és jogutód szervezeteiben, illetve a Várgondnokságon műemlékhelyreállítási terveket készítettem, mint vezető tervező”

A teljes riport itt érhető el.

Kőnig Tamás
1974-ben végzett aranydiplomás építészmérnök:
“1974-1983 között IPARTERV – 1981-1982 között a Magyar Iparmûvészeti Fôiskola Továbbképzô Tagozata
1983-1985 között a STUDIO “R” Tervezô Iroda – 1990-től Kônig és Wagner építészek KFT

A teljes riport hamarosan elérhető.


Aktuális

⚡️TDK - Évindító - 2024. április 17.⚡️Az 2024-es Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia hagyományos Évindító napját 2024. április 17-én szerdán 17 órai kezdettel tartjuk Teams-en keresztül.❗️Link 👉 tinyurl.com/EPKTDK2024indito❗️Mindenkit szeretettel várunk! ... See MoreSee Less
View on Facebook
📍 Pécsi Eszter alkotói ötletpályázat 📍Célunk, hogy olyan alkotás és/vagy installáció szülessen, amely Pécsi Eszter örökségére, a Pro Progressio Alapítvány középiskolai tanároknak kiírt pályázatára, a díjazottakra és a Műegyetem értékeire, az egyetemen folyó kutatómunkára reflektál.A BME Központi épület K I. 95. termét 2020-ban nevezték el Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről.A pályamunkákat két kategóriában várjuk:📐1. Pécsi Eszter életét bemutató elem📏2. A díjat évről évre elnyerő pedagógusok megjelenítése. A díjazott tanárok nevének/intézményének olyan formában történő megörökítése a teremben, mely minden évben lehetővé teszi a névsor kiegészítését.📆Regisztrációs határidő: 2024. április 15.📝Regisztrációs link itt érhető el 👇 forms.office.com/e/xMuy0x2H03⏳Beadási határidő: 2024. május 15.Bővebben az alkotói ötletpályázatról itt olvashattok 👉epitesz.bme.hu/portfolio/pecsi-eszter-alkotoi-otletpalyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.