Ünnepi Kari Tanács díjazottak

2024. június 26-án került sor az Ünnepi Kari Tanács ülésére, melyen a 2024-es díjak és címek is átadásra kerültek.

„Címzetes egyetemi docens” címben részesült:

Áts Árpád, építészmérnök
részére, a BME Épületszerkezettan Tanszékén egy évtizede nagy odaadással, és szakmai tudással kifejtett oktatói, gyakorlatvezetői, komplex szakági konzulensi munkájáért, valamint az utóbbi években a Környezettudatos és Innovatív Épületszerkezeti Tervezési specializáció keretén belül végzett tevékenységéért.

Bun Zoltán, építészmérnök
részére, több éves, meghívott oktatói munkájáért, az Építőművészeti Doktori Iskola kutatásainak elkötelezett támogatásáért, a Kutatásmódszertan kurzus irányításáért, valamint a hozzá forduló doktoranduszok elhivatott segítéséért.

Veresné Rauscher Judit, építészmérnök
részére, a BME Épületszerkezettani Tanszék és Épületgépészeti és Épületenergetikai Tanszék közös szervezésében működő Tűzvédelmi tervezési szakirányú továbbképzési szakon több cikluson át végzett, magas színvonalú tárgyfelelősi, előadói, szakdolgozat témavezetői és opponensi tevékenységéért.

Szentkirályi Zoltán – díjban részesült:

Pálfy Sándor DLA
a Budapesti Műszaki és Társadalomtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar meghatározó tanáregyénisége. Oktatói tevékenysége az Urbanisztika Tanszékhez kötődik, ahol 2002-től dolgozott, 2005 és 2012 között pedig tanszékvezetője is volt. Az az oktatási szemléletmód és személyesség, melyen keresztül mind hallgatók mind az oktató kollégák látásmódját formálta, meghatározó mind a tanszék mind a Kar, mind az Építőművészeti Doktori iskola elmúlt két évtizedének életében.
Munkássága és az Építészmérnöki Kar generációinak nevelésében betöltött szerepe alapján javasoljuk, hogy Pálfy Sándor DLA a Szentkirályi Zoltán-díj kitüntetésben részesüljön.

Rados Jenő – emlékéremben részesült:

Nagy Gábor, építészmérnök  
Az Építészmérnöki Kar a magyar műemlékvédelem területén kifejtett építészeti szakmai munkásságáért, publicisztikai írásaiért, előadásaiért, valamint a műemlékvédelem és örökségvédelem eredeti szellemének fenntartásáért a felügyeleti munkában.

Az „Év oktatója, előadója, gyakorlatvezetője, konzulense és hallgatója” címben részesült:

Év oktatója: Pulai Sándor, egyetemi docens
Év előadója: Szabó Levente DLA
Év gyakorlatvezetője: Dr. Fehér Eszter, egyetemi docens
Év konzulense: Fonyódi Mariann PhD
Év hallgatója: Jagudits Enikő

Gratulálunk minden díjazottnak!


Képek: Képkocka

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Idén július 15-17-e között rendeztük meg az első "Építész leszek - Nyári tábort”A tábor keretében előadásokkal, helyszíni bejárásokkal, vezetett városi sétákkal, interaktív és képességfejlesztési feladatokkal, valamint az egyetemi élet mibenlétével ismertettük meg a résztvevő 42 középiskolás diákot. A KépKocka - Építész Média Kör jóvoltából a táborban uralkodó hangulatból kaphattok egy kis ízelítőt. Köszönjük az aktív részvételt a középiskolás diákoknak! 🙌 🤗 A teljes beszámoló elérhető a honlapon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/beszamolo-az-epitesz-leszek-nyari-taborrol/📸: KépKocka - Építész Média KörExploratív - BMEBME Rajzi és Formaismereti TanszékBME TTK Fizikai Intézet ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Amit itt tanulnak, azok nem egyszerűen szakmák, hanem hivatások." mondta Rubik Ernő, a BME Építészmérnöki Karának egykori hallgatója, a Rubik-kocka feltalálója. Az alábbi linken 👇 elérhető a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME interjúja, amiből kiderül, mi mást mondott és válaszolt még a legendás feltaláló egyetemről és dizájnról! epitesz.bme.hu/portfolio/rubik-erno-amit-itt-tanulnak-azok-nem-egyszeruen-szakmak-hanem-hivatasok/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
🌱 A Zöld Perspektíva 🌱 cikksorozatunk 4. részének beszélgetőpartnerével Szigeti Ferenc Alberttel a Természet-Alapú Megoldások HUB koordinátorával a természetalapú megoldások témáját jártuk körül. Emellett sok más izgalmas témát is érintettünk még. A teljesség igénye nélkül például volt szó a talaj degradációról, örökerdő-gazdálkodásról, városi méhlegelőkről, beporzóbarát kerületről, gyepgazdálkodásról, esőkertekről, természet-helyreállítási törvényről, stockholmi faültetési rendszerről, és nem utolsó sorban a londoni Urban Tree Fesztiválról is. A teljes cikk elérhető itt 👇epitesz.bme.hu/portfolio/zold-perspektiva-termeszetalapu-megoldasok-szigeti-ferenc-albert-interju/Természet-Alapú Megoldások HUBIllusztrációk – részletek a „Biodiversity-positive Design in Urban Areas with NBS” című 3 részes rövid információs kiadványból, amelyet a kari honlapon megjelenő cikk végén linkelve megtaláltok. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.