Inspireli Rangsor – a világ TOP 100 egyeteme között a BME Építészmérnöki Kara

Az Inspireli World Architecture University Ranking néven felállított egyetemi rangsora szerint a világ egyetemei között a TOP 100 listán szerepel Karunk. A BME Építészmérnöki Kar 1320 egyetem közül a 63. helyet érte el. Ez az eredmény a hallgatóink Inspireli Awards versenyen elért sikereinek köszönhető, amely a világ legnagyobb építészhallgatóknak szervezett versenye.

Az Inspireli Awards hisz abban, hogy minden egyetem küldetése a lehető legjobban felkészíteni hallgatóit a leendő szakmájukra, ezért a hallgatói részvétel kulcsfontosságú az Inspireli World Architecture University Rangingban.

Karunk dékánjának, Alföldi Györgynek a következő elismerő sorokkal adták át a kitüntetést: „Reméljük, hogy Ön is olyan büszke a Kar eredményére, mint mi arra, hogy bemutatjuk a világnak az egyetemüket. Bízunk benne, hogy továbbra is motiválni fogják a hallgatóikat az Inspireli Awards versenyen való részvételre, és az elkövetkező években is megőrzik majd a világ TOP 100 egyeteme közötti pozíciójukat.

Büszkék vagyunk a tehetséges, szorgalmas és motivált hallgatóinkra, akik évről évre kiválóan teljesítenek az Inspireli Awards versenyen, ezzel hozzájárulva az Inspireli Ranging helyezésünkhöz!

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Idén július 15-17-e között rendeztük meg az első "Építész leszek - Nyári tábort”A tábor keretében előadásokkal, helyszíni bejárásokkal, vezetett városi sétákkal, interaktív és képességfejlesztési feladatokkal, valamint az egyetemi élet mibenlétével ismertettük meg a résztvevő 42 középiskolás diákot. A KépKocka - Építész Média Kör jóvoltából a táborban uralkodó hangulatból kaphattok egy kis ízelítőt. Köszönjük az aktív részvételt a középiskolás diákoknak! 🙌 🤗 A teljes beszámoló elérhető a honlapon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/beszamolo-az-epitesz-leszek-nyari-taborrol/📸: KépKocka - Építész Média KörExploratív - BMEBME Rajzi és Formaismereti TanszékBME TTK Fizikai Intézet ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Amit itt tanulnak, azok nem egyszerűen szakmák, hanem hivatások." mondta Rubik Ernő, a BME Építészmérnöki Karának egykori hallgatója, a Rubik-kocka feltalálója. Az alábbi linken 👇 elérhető a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME interjúja, amiből kiderül, mi mást mondott és válaszolt még a legendás feltaláló egyetemről és dizájnról! epitesz.bme.hu/portfolio/rubik-erno-amit-itt-tanulnak-azok-nem-egyszeruen-szakmak-hanem-hivatasok/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
🌱 A Zöld Perspektíva 🌱 cikksorozatunk 4. részének beszélgetőpartnerével Szigeti Ferenc Alberttel a Természet-Alapú Megoldások HUB koordinátorával a természetalapú megoldások témáját jártuk körül. Emellett sok más izgalmas témát is érintettünk még. A teljesség igénye nélkül például volt szó a talaj degradációról, örökerdő-gazdálkodásról, városi méhlegelőkről, beporzóbarát kerületről, gyepgazdálkodásról, esőkertekről, természet-helyreállítási törvényről, stockholmi faültetési rendszerről, és nem utolsó sorban a londoni Urban Tree Fesztiválról is. A teljes cikk elérhető itt 👇epitesz.bme.hu/portfolio/zold-perspektiva-termeszetalapu-megoldasok-szigeti-ferenc-albert-interju/Természet-Alapú Megoldások HUBIllusztrációk – részletek a „Biodiversity-positive Design in Urban Areas with NBS” című 3 részes rövid információs kiadványból, amelyet a kari honlapon megjelenő cikk végén linkelve megtaláltok. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.