Rajzi és alkalmassági vizsga felvételi előkészítő 2020/21

A BME Építészmérnöki Kar Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan képzésére, illetve az Építészmérnöki Alapképzési Szak (BSc) képzésére való felvétel rajz alkalmassági vizsgához kötött, amihez nagy segítséget jelent, ha a felvételit megelőzően felvételi előkészítő tanfolyamon vesztek részt.

A Rajzi és Formaismereti Tanszék Rajziskolájának felvételi előkészítőjén célzottan azt a tudást sajátíthatjátok el, ami a sikeres rajz alkalmassági vizsgához szükséges. Azoktól a tanároktól tanulhattok, akik egyetemi éveitek alatt is oktatnak majd Benneteket – és akik egyben a terület legjobb szakemberei. Ráadásul azokban a rajztermekben készülhettek, ahol felvételizni fogtok, így szokhatjátok az egyetem atmoszféráját. Az ország bármely pontjáról érdemes eljönni, és rászánni a szombati napokat, mert ezzel garantálhatjátok magatoknak a legjobb esélyt a sikerhez, a legfelkészültebb oktatóktól és a legjobb helyen tanulhattok. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy nehezebben megy a rajz, akkor ajánlott már a felvételit megelőző években is elkezdeni a felkészülést.

Az elmúlt évek gyakorlatához igazodva a Rajzi és Formaismereti Tanszék a 2020/2021-es tanévben is elindítja előkészítő tanfolyamát, mely a BME – ÉPK rajzi alkalmassági vizsgájára készíti fel a jelentkezőket. Azonban a kialakult járványhelyzet következtében és az abból fakadó bizonytalanságokból adódóan egyelőre nem látjuk, hogy az előkészítő tanfolyamot milyen formában (jelenléti vagy távoktatás) tudjuk megszervezni.

Ezért 2020. október 1. és 2020. december 1. között előregisztrációt fogunk elindítani a tanfolyamunkra jelentkezők részére. Részvételi szándékukat e-mail formájában a felvetelielokeszito@rajzi.bme.hu e-mail címen tehetik meg a jelentkezők. Az e-mailben kérjük, hogy e-mailes elérhetőségük mellett egy telefonos elérhetőséget is legyenek szívesek feltüntetni. Amint lehetőségünk nyílik rá, a tanfolyam formájának (jelenléti oktatás vagy távoktatás) véglegesítésével kapcsolatos információkat, a tanfolyam kezdési időpontját (tanfolyam indulásának kezdődátuma, csoportok időbeosztása, valamint a tanfolyamra történő beiratkozás részleteit (végleges regisztráció, tanfolyam díjának befizetése) a tanszéki honlapon tesszük közre. Az előregisztrációban résztvevőknek a végleges regisztráció során természetesen elsődlegességet biztosítunk.

A tanfolyam legkorábban 2021. januárjában tud indulni, de a kezdés pontos időpontjáról természetesen tájékoztatást fogunk küldeni a regisztrált és az újonnan jelentkezők számára is. A tanfolyam várható költsége – a lebonyolítás módjától függetlenül – 100. 000 Ft + 27% ÁFA.

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.
Rajzi és Formaismereti Tanszék, „K” épület 3. emelet 20.

felvetelielokeszito@rajzi.bme.hu

Titkárság: +36 1 463 3048 (hétfőtől csütörtökig 11-től 15 óráig)

www.rajzi.bme.hu/hu/felveteli
www.epitesz.bme.hu

Budapest, 2020. szeptember 25.

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

5 days ago
6 days ago
2 weeks ago
2 weeks ago
1 month ago
2 months ago
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar3 days ago
💥 Új Rajzi előkészítő tanfolyam indul – 2022💥
⚡ Figyelem! Új információk! ⚡

Tekintettel arra, hogy a 2022. január 3-tól indított rajzi előkészítő "A" és "B" tanfolyamunk létszáma betelt, illetve arra, hogy a felvételi előkészítő tanfolyam e-mailcímére sok regisztrációról lemaradt jelentkező jelezte csatlakozási szándékát, ezért tanszékünk a rajzi alkalmassági vizsga előkészítő tanfolyamán - a tanszék terem és oktatói kapacitását figyelembe véve - egy új, „C” tanfolyamot indít el, melyre 2022. január 25-én, reggel 8,00 órától 2022. január 30-ig lehet regisztrálni. A regisztrálás csak a megadott határidőig, vagy a létszám teljes feltöltéséig lehetséges, a létszámlimit betetelte után erre lehetőség a továbbiakban nem lesz. Ezúton szeretnénk jelezni azt is, hogy a tanfolyam további bővítésére túljelentkezés esetén már nem lesz lehetőségünk.

⏳ Regisztrálni 2022. január 25. reggel 8:00 órától lehet az alábbi linken keresztül 👉https://regisztracio.bme.hu/rajzi_felveteli_elokeszito_2021_2022_c_tanfolyam

A „C” tanfolyamról bővebb tájékoztatást a Rajzi Tanszék honlapján találhatnak az érdeklődők. 👇
https://rajzi.bme.hu/hu/felveteli/aktualis-felveteli-hirdetmeny
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar5 days ago
Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2021-2022-es tanévre

2022.01.19-én az Építészmérnöki Kar Dékáni Hivatalában köszöntötte Dr. Alföldi György dékán a kar győztes ösztöndíjasait!

Gratulálunk minden díjazottnak!👏

Ösztöndíjban részesültek a következő diákok:
Béres Luca
Budaházi Fanni
Gunther Ágota Anikó
Gyöngyösi Eszter
Kovács Fruzsina
Léstyán Enikő
Macsek Kata
Nagy Olivér
Regős Krisztina
Walton Mihály
Zsanda Anna Kornélia
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.