Rajzi és alkalmassági vizsga felvételi előkészítő 2020/21

A BME Építészmérnöki Kar Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan képzésére, illetve az Építészmérnöki Alapképzési Szak (BSc) képzésére való felvétel rajz alkalmassági vizsgához kötött, amihez nagy segítséget jelent, ha a felvételit megelőzően felvételi előkészítő tanfolyamon vesztek részt.

A Rajzi és Formaismereti Tanszék Rajziskolájának felvételi előkészítőjén célzottan azt a tudást sajátíthatjátok el, ami a sikeres rajz alkalmassági vizsgához szükséges. Azoktól a tanároktól tanulhattok, akik egyetemi éveitek alatt is oktatnak majd Benneteket – és akik egyben a terület legjobb szakemberei. Ráadásul azokban a rajztermekben készülhettek, ahol felvételizni fogtok, így szokhatjátok az egyetem atmoszféráját. Az ország bármely pontjáról érdemes eljönni, és rászánni a szombati napokat, mert ezzel garantálhatjátok magatoknak a legjobb esélyt a sikerhez, a legfelkészültebb oktatóktól és a legjobb helyen tanulhattok. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy nehezebben megy a rajz, akkor ajánlott már a felvételit megelőző években is elkezdeni a felkészülést.

Az elmúlt évek gyakorlatához igazodva a Rajzi és Formaismereti Tanszék a 2020/2021-es tanévben is elindítja előkészítő tanfolyamát, mely a BME – ÉPK rajzi alkalmassági vizsgájára készíti fel a jelentkezőket. Azonban a kialakult járványhelyzet következtében és az abból fakadó bizonytalanságokból adódóan egyelőre nem látjuk, hogy az előkészítő tanfolyamot milyen formában (jelenléti vagy távoktatás) tudjuk megszervezni.

Ezért 2020. október 1. és 2020. december 1. között előregisztrációt fogunk elindítani a tanfolyamunkra jelentkezők részére. Részvételi szándékukat e-mail formájában a felvetelielokeszito@rajzi.bme.hu e-mail címen tehetik meg a jelentkezők. Az e-mailben kérjük, hogy e-mailes elérhetőségük mellett egy telefonos elérhetőséget is legyenek szívesek feltüntetni. Amint lehetőségünk nyílik rá, a tanfolyam formájának (jelenléti oktatás vagy távoktatás) véglegesítésével kapcsolatos információkat, a tanfolyam kezdési időpontját (tanfolyam indulásának kezdődátuma, csoportok időbeosztása, valamint a tanfolyamra történő beiratkozás részleteit (végleges regisztráció, tanfolyam díjának befizetése) a tanszéki honlapon tesszük közre. Az előregisztrációban résztvevőknek a végleges regisztráció során természetesen elsődlegességet biztosítunk.

A tanfolyam legkorábban 2021. januárjában tud indulni, de a kezdés pontos időpontjáról természetesen tájékoztatást fogunk küldeni a regisztrált és az újonnan jelentkezők számára is. A tanfolyam várható költsége – a lebonyolítás módjától függetlenül – 100. 000 Ft + 27% ÁFA.

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.
Rajzi és Formaismereti Tanszék, „K” épület 3. emelet 20.

felvetelielokeszito@rajzi.bme.hu

Titkárság: +36 1 463 3048 (hétfőtől csütörtökig 11-től 15 óráig)

www.rajzi.bme.hu/hu/felveteli
www.epitesz.bme.hu

Budapest, 2020. szeptember 25.

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

3 weeks ago
3 weeks ago
3 weeks ago
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar19 hours ago
Living Danube Limes

https://epitesz.bme.hu/portfolio/living-danube-limes/

2020 júliusában vette kezdetét 10 Dunamentén fekvő ország partnerségével a „Living Danube Limes” projekt. Az együttműködés célja a történeti infrastruktúra védelme és a Duna-mentén található mintegy 2000 éves római örökség turisztikai potenciáljának fejlesztése. A projekt különlegessége egy, a rómaiak által használt 4. századi dunai hajó teljes és hiteles rekonstrukciója.

A BME részéről az Építészettörténi és Műemléki Tanszék vesz részt a projektben.
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar3 days ago
As education leaders consider their options in the age of the COVID-19 crisis, they must rethink the conventional wisdom.
3 weeks ago
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo
4 weeks ago
Guest Lecture of Reimar von Meding / KAW architects Rotterdam
“about our experience in urban renewal, housing development, democratic changes and how we combine architecture and urban planning with participation and social development”

Moderated by Arpad Szabo / BME Urb https://t.co/eHNlJUfEir
ArchBme photo
4 weeks ago
DANUrB+ continues its mission along the #danuberiver.
The DANUrB+ team will continue the work started under the DANUrB projekt. They will aim to reactivate the shrinking cities and add value to the local communities. https://t.co/lhI11OsxPT
ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.