Szilikátipari Tudományos Egyesület Diplomadíj

A Szilikátipari Tudományos Egyesület, a Pannon Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Miskolci Egyetemen, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Épí- téstudományi Karán, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán, valamint a Széchenyi István Egyetemen végzett hallgatók részére diplomadíjat adományoz.

A diplomadíj odaítélése a kiemelkedő szakmai színvonalú diplomamunkák (szakdolgozatok), illetve alkotóinak anyagi és erkölcsi elismerését, valamint a kezdő szakemberek körében a Szilikátipari Tudományos Egyesület tevékenységének megismertetését, annak munkájába történő bevonását szolgálja.

A diplomadíjra pályázatot a felsorolt oktatói intézmények minden nappali és esti tagozatos hallgatója benyújthat, ha a diplomamunka (szakdolgozat) kiváló vagy jó minősítést kapott, 2022. január 1- után került megvédésre és az SZTE szakterületeibe (lásd: szakosztályok) tartozó építőanyagokkal foglalkozik. Nyers- anyagok, késztermékek, gyártási technológiák, új termékek fejlesztése, ipari hul- ladékok hasznosítása, különös tekintettel, az építési anyagokkal kapcsolatos kör- nyezetvédelmi, energetikai és körforgásos gazdasággal kapcsolatos kérdésekre.

Az Egyesület összesen három diplomamunkát (szakdolgozatot) jutalmaz. A díjak odaítélését a bíráló bizottság a benyújtott pályamunkák elbírálásával fogja meghatározni.

Pályadíjak:
I. díj: 50 000 Ft
II. díj: 75 000 Ft
III. díj: 100 000 Ft

A pályázathoz csatolni kell a Diplomamunkát (szakdolgozatot), a pályázói Adatlapot, a pályázat egy oldalas összefoglalóját, valamint a bírálatokat. A pályázói Adatlap itt érhető el.

A pályázatot e-mailen kell a Szilikátipari Tudományos Egyesülethez benyújtani.
E-mail cím: info@szte.org.hu

A pályázat benyújtási határideje: 2023. március 31.

A pályázatokat az Egyesület elnöksége által felkért szakértőkből álló bizottság bírálja el. A bíráló bizottság – a benyújtott pályázatok ismeretében – fenntartja a jogot kategóriák és az ezzel összefüggő díjazás meghatározására.

Az eredményhirdetésre – előzetes tájékoztatás mellett – várhatóan az Egyesület küldöttgyűlésén kerül sor, amelynek tervezett időpontja 2023. május 16., 14 óra. Ezen a rendezvényen a pályadíjat nyert hallgatóknak pályázatukat előadásban kell bemutatniuk. Ezen kívül két évig ingyenes tagságot kapnak a Szilikátipari Tudományos Egyesülettől.

A díjat nyert hallgatók diplomamunkájuk fontosabb eredményeit cikk formájában az Egyesület szakmai lapjában, az Építőanyag c. tudományos szakmai folyóiratban is leközölhetik.

a Szilikátipari Tudományos Egyesület Elnöksége

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

⚡️TDK - Évindító - 2024. április 17.⚡️Az 2024-es Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia hagyományos Évindító napját 2024. április 17-én szerdán 17 órai kezdettel tartjuk Teams-en keresztül.❗️Link 👉 tinyurl.com/EPKTDK2024indito❗️Mindenkit szeretettel várunk! ... See MoreSee Less
View on Facebook
📍 Pécsi Eszter alkotói ötletpályázat 📍Célunk, hogy olyan alkotás és/vagy installáció szülessen, amely Pécsi Eszter örökségére, a Pro Progressio Alapítvány középiskolai tanároknak kiírt pályázatára, a díjazottakra és a Műegyetem értékeire, az egyetemen folyó kutatómunkára reflektál.A BME Központi épület K I. 95. termét 2020-ban nevezték el Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről.A pályamunkákat két kategóriában várjuk:📐1. Pécsi Eszter életét bemutató elem📏2. A díjat évről évre elnyerő pedagógusok megjelenítése. A díjazott tanárok nevének/intézményének olyan formában történő megörökítése a teremben, mely minden évben lehetővé teszi a névsor kiegészítését.📆Regisztrációs határidő: 2024. április 15.📝Regisztrációs link itt érhető el 👇 forms.office.com/e/xMuy0x2H03⏳Beadási határidő: 2024. május 15.Bővebben az alkotói ötletpályázatról itt olvashattok 👉epitesz.bme.hu/portfolio/pecsi-eszter-alkotoi-otletpalyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.