Már Adanában van a Műegyetem kárfelmérő csapata

A törökországi Adanában csatlakoztak a BME szakembereihez az Isztambuli Műszaki Egyetem oktatói. A csapat a tervek szerint még szombaton elindul a földrengés sújtotta Hatay-ba.

műegyetemi oktatók Isztambuli átszállással szombat hajnalban érkeztek meg Adanába, ahol a nap folyamán csatlakozott hozzájuk az Isztambuli Műszaki Egyetem két oktatója, İsmail Dabanlı és Ceyhun Erman.

Joó Attila a csoport vezetője az incirlik-i NATO légitámaszpontról jelentkezett, ahol Ther Tamással az Építészmérnöki Kar adjunktusával felszereléseket vettek át, míg Völgyi István az Építőmérnöki Kar és Ther Pál az Építészmérnöki Kar oktatói török kollégáikkal Adanabán maradtak.  

A nap folyamán felvették a kapcsolatot a magyar konzulátussal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatay-ban dolgozó HUNOR mentőcsapatával, valamint  regisztráltak az EU Civil Protection Mechanism, EU CP-nek az adanai nemzetközi reptéren működő kirendeltségénél. Török kollégáik kapcsolatba léptek a helyi katasztrófavédelmi hivatal, az AFAD munkatársaival. Feladatuk a sérült lakóépületek állékonyságvizsgálatában, valamint szakvéleményt adnak a megmaradt infrastrukturális műtárgyak állapotáról. Továbbá a mélyebb feltárási, mentési munkálatok helyszíneinek, a romok lokális környezetét biztonságossá tétele. Konkrét feladataikat várhatóan ez a két hivatal koordinálja majd.

A tervek szerint szombaton tovább indulnak a közel 200 kilométerre fekvő földrengés sújtotta Hatay-ba, ahol csatlakoznak a HUNOR mentőcsapathoz.

JA-KJ

Fotó: Joó Attila

Forrás

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Köszönjük a KépKocka - Építész Média Kör-nek a képeket a BIM/Zöld trendek szakmai napról! És köszönjük, hogy ennyien eltjöttetek! Build-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Nők a tudományban” konferencia!A budapesti Francia Intézet és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) egy egésznapos konferenciát tart március 27-én, amelynek témája a nők helye a különböző tudományágakban. A konferencia alkalmával a vendégek között szerepel Bérengère DUBRULLE asszony, az "Év Tudósnője" - a Tudományos Akadémia 2022. évi Irène Joliot-Curie-díj jelöltje. A nyolc vendég a nők kutatásban és a tudományos ismeretek fejlődésében játszott szerepéről számol majd be, és mindannyiunkat arra ösztönöznek, hogy megtörjük a nemi sztereotípiákat a tudományterületeken belül.📅 Dátum : 2023 március 27. hétfő⏱ Időpont : 9:00 – 15:30🏦 Helyszín : A budapesti Francia Intézet Auditorumában (1011 Budapest, Fő u. 17)Ingyenes – Az esemény francia és magyar nyelven kerül megrendezésre, szinkrontolmácsolással. Regisztráció 👇https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctXuuckg72q33pGlbrmo6u_O6Mg6mY-qsbY3wvnyLs7Dp2ag/viewformProgram: www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/egyetem-es-kutatas/programok/konferencia-nok-a-tudomanyban.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://drive.google.com/file/d/15moFpuBBjnSHZ7RY4Unrm1wWmYC9EnLj/view
Find us here: https://www.facebook.com/archisc.int/

We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations!

Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct.

több tweet...

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.