Sikeres kari szereplés a BETA Competition 2020 pályázaton

A Temesvári Építészeti Biennálé (BETA 2020) idén – a biennálé kísérőprogramjaként – Beta Competitions néven régiós pályázatot is hirdetett. Karunk oktatói és hallgatói több kategóriában is kiemelkedő eredményeket értek el.

Fotográfia kategóriában díjat nyert Weiszkopf András a Lakóépülettervezési Tanszék tanársegéde Yellow fabric című pályamunkájával. A zsűri a Biennálé idei témájához, az épített környezet iránti felelősségvállaláshoz való koherens kapcsolódást, a magas színvonalú technikai kivitelezést, a képek vizualitását és a sorozat által kiváltott érzelmeket emelte ki indoklásában. Értékelték a képek egyszerűségét is, melyek így hatékonyan fordítják a figyelmet a témára, egy épület elbontására. Méltatták továbbá a képek egyértelmű diskurzus kezdeményező erejét az energia pazarlás, a felelősség, a megőrzés témakörében, melyet a választott fotózási helyszín kétértelműsége csak erősít.
Zsűri Fotográfia kategóriában: Laurian Ghinițoiu, Relja Ivanic és Juhász Norbert

A belső terek kategóriában a zsűri jelölte a Partizan Architecture, Játék történeti szakrális terekben, átépíthető templomi terepbútor gyerekeknek című munkáját. Tervezők: Hory Gergely (Urbanisztika Tanszék, doktorjelölt), Major Zoltán (Középülettervezési Tanszék, doktorandusz), Müllner Péter (Lakóépülettervezési Tanszék, doktorandusz).

A diplomatervek kategóriában a zsűri elismerésben részesítette Surján Borbála Jurányi Közö/n/ség Ház című tervét (Középülettervezési Tanszék, témavezető Szabó Levente DLA) és jelölte Szántó Hunor bugaci Táj restaurációs központ című tervét (Középülettervezési Tanszék, témavezető: Vannay Miklós DLA).
Zsűri Építészet, Belsőépítészet, Köztér, Diplomamunkák, Építészeti felvetések és kezdeményezések kategóriákban: Vlad Sebastian Rusu, Maja Lalić, Klobusovszki Péter, Matevz Celik és Diana Dina

A sikeres szerepléshez ezúton is gratulálunk!

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Építész leszek - Nyári táborKedves Középiskolások! Ha gondolkoztál már azon hova tovább az érettségi után és érdekel az építészet és a települések, városok jövője, valamint kíváncsi vagy rá, hogy mit tanulnak, hol élnek és hogyan töltik egyetemi éveiket az építész hallgatók - akkor ez a Nyári tábor Neked szól! A tábor alkalmával interaktív formában szeretnénk megismertetni mindenkit az Építészmérnöki Karral és betekintést nyújtani az építész hivatásba.⏳Jelentkezési határidő: 2024. május 31.📆A tábor helye és ideje: BME Építészmérnöki Kar, 2024. július 15-17. A jelentkezési 📝 link ezen az oldalon érhető el 👇bit.ly/epiteszleszektaborBővebb infó 👇epitesz.bme.hu/portfolio/epitesz-leszek-nyari-tabor/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
2024.05.21-ig mindenki rendelkezhet adója 1%-nak felajánlásával.A felajánlással a BME Építészmérnöki Kar Alapítványát is támogathatjátok.Az alapítvány célja, hogy támogassa a hazai korszerű építészmérnök képzést, hozzájáruljon a BME Építészmérnök Kar anyagi, tárgyi, technikai, infrastrukturális feltételeinek megőrzéséhez, fejlesztéséhez, hatékonyabbá tételéhez.A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért AlapítványAdószám: 18068801-1-43 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.