Sikeres kari szereplés a BETA Competition 2020 pályázaton

A Temesvári Építészeti Biennálé (BETA 2020) idén – a biennálé kísérőprogramjaként – Beta Competitions néven régiós pályázatot is hirdetett. Karunk oktatói és hallgatói több kategóriában is kiemelkedő eredményeket értek el.

Fotográfia kategóriában díjat nyert Weiszkopf András a Lakóépülettervezési Tanszék tanársegéde Yellow fabric című pályamunkájával. A zsűri a Biennálé idei témájához, az épített környezet iránti felelősségvállaláshoz való koherens kapcsolódást, a magas színvonalú technikai kivitelezést, a képek vizualitását és a sorozat által kiváltott érzelmeket emelte ki indoklásában. Értékelték a képek egyszerűségét is, melyek így hatékonyan fordítják a figyelmet a témára, egy épület elbontására. Méltatták továbbá a képek egyértelmű diskurzus kezdeményező erejét az energia pazarlás, a felelősség, a megőrzés témakörében, melyet a választott fotózási helyszín kétértelműsége csak erősít.
Zsűri Fotográfia kategóriában: Laurian Ghinițoiu, Relja Ivanic és Juhász Norbert

A belső terek kategóriában a zsűri jelölte a Partizan Architecture, Játék történeti szakrális terekben, átépíthető templomi terepbútor gyerekeknek című munkáját. Tervezők: Hory Gergely (Urbanisztika Tanszék, doktorjelölt), Major Zoltán (Középülettervezési Tanszék, doktorandusz), Müllner Péter (Lakóépülettervezési Tanszék, doktorandusz).

A diplomatervek kategóriában a zsűri elismerésben részesítette Surján Borbála Jurányi Közö/n/ség Ház című tervét (Középülettervezési Tanszék, témavezető Szabó Levente DLA) és jelölte Szántó Hunor bugaci Táj restaurációs központ című tervét (Középülettervezési Tanszék, témavezető: Vannay Miklós DLA).
Zsűri Építészet, Belsőépítészet, Köztér, Diplomamunkák, Építészeti felvetések és kezdeményezések kategóriákban: Vlad Sebastian Rusu, Maja Lalić, Klobusovszki Péter, Matevz Celik és Diana Dina

A sikeres szerepléshez ezúton is gratulálunk!

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar5 days ago
Rekonstruált római kori hajó kapcsolja össze a Duna-menti településeket!

🛶 Az Élő Dunai Limes (Living Danube Limes) című Interreg Duna Transznacionális Program projekt azt a célt tűzte ki, hogy az egykori Római Birodalom határvonalaként funkcionáló Dunát nem, mint elválasztó, hanem mint összekötő útvonalként erősítse.

🛶 A projekt egyik kiemelt látványossága, hogy Németországban, a Friedrich Alexander Egyetem munkatársai készítettek egy rekonstruált, 4. századi római hajót Mainzban található leletek alapján, amelynek a Danuvina Alacris, vagyis Élő Duna nevet adták.

🛶 Az út során az élő történelem kapcsolja össze a Duna-menti országokat Unión belül és túl (lévén Szerbia és Moldva is részei a konzorciumnak).

🛶 A hajó útjához kerékpárral 🚵, kenuval 🚣‍♀️ vagy gyalogosan 🏃‍♀️ bárki csatlakozhat egy tetszés szerint kiválasztott szakaszon.

A magyarországi szakaszt többek között a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék szervezi.

A eseményben követhető nyomon az utazás!
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 weeks ago
Hallgatónk sikere a MAZSIHISZ-OR-ZSE tudományos pályázatán!

Az első helyet és a vele járó 100 ezer forintos pénzdíjat, valamint az izraeli repülőjegy kupont Kiss Bogdán Lemuel, BME Építészmérnöki Kar hallgatója érdemelte ki, Vívók az Aréna úti zsinagógában című dolgozatával.

A dolgozat alapját egy, a Középülettervezési Tanszéken készített díjnyertes TDK-munka képezte, amelynek címe: Pengecsattogtatás a zsinagógában. Az angyalföldi imaház átalakulása (konzulens: Szabó Levente DLA).

A hírről részletesebben 👇
https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/oktatas/mazsihisz-or-zse-tudomanyos-palyazat-unnepelyes-dijatado

Az eredeti TDK-munka 👇
https://www.kozep.bme.hu/kutatas/tudomanyos-tdk/pengecsattogtatas-a-zsinagogaban

👏Szívből gratulálunk Kiss Bogdán Lemuelnek az elismeréshez!👏
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.