Pro Architectura Díjban részesültek karunk oktatói

Átadták a 2021-es Pro Architectura Díjakat. 

Az átadási ceremónia ismét közönség előtt tudott lezajlani, méghozzá a nemrég elékészült Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes falai között, amely több műemléki rehabilitációval egyetemben díjazott alkotás lett. De kortárs épületek, köztük a BIVAK tahitótfalui műteremháza vagy az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központja is az év elismert projektje lett.

A díj a magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért, valamint a Nemzeti építészetpolitika céljai érdekében elért kiemelkedő eredmények elismeréseként adományozható. 

Pro Architectura Díjban részesültek többek között az Építészmérnöki Kar oktatói is: Molnár Csaba DLA, Terbe Rita DLA, Vasáros Zsolt DLA. 

fotó: kultura.hu

Molnár Csaba DLA, Bach Péter DLA,  Halmai Dénes, Bánhegyi Zsolt, Terbe Rita DLA

A Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes a Palotanegyed egyik legjelentősebb épületegyüttese, egyben Budapest egyik legkorábbi neobarokk műeméke, melyet a Monarchia “színháztervezőiként” ismert Fellner és Helmer iroda tervezett eredetileg. Az épület a Múzeumi utca felől konzervatív műemléki felújítást nyert, míg a Reviczky utca felől drasztikusabb ráépítést és beavatkozást kapott. 

Vasáros Zsolt DLA

Az építész és a Narmer Építészeti Stúdió az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületegyüttesének megtervezéért már többek között Budapest Építészeti Nívódíjat is kapott. A hazai közgyűjtemények kiszolgálására létrejött unikális komplexum a régi, Szabolcs utcai kórház épületeit is beépítette a koncepcióba, a tervezés során az ősfás vegetáció megőrzésével is számoltak.

Gratulálunk minden díjazottnak!

Forrás és a 2021-es év további Pro Architectura díjazottjai Építészfórum

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 days ago
📍Duna Ifjúsági Tanács pályázat📍

A Duna Régió Stratégia (DRS) pályázatot hirdet a Dunai Ifjúsági Tanács (Danube Youth Council – DYC) egy éves tagságára. A pályázat résztvevői a Duna régió 14 országának 18 és 28 év közötti lakosai lehetnek, akikből tagállamonként összesen 2 fő kerül majd kiválasztásra.

Jelentkezési határidő: 2022. május 9. – 2022. augusztus 15.

Bővebb info 👉 https://epitesz.bme.hu/portfolio/duna-ifjusagi-tanacs-palyazat/
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 days ago
Laterex Junior Mérnök Program!

Szeretnéd megtalálni a helyed a mérnökök világában, de még nem tudod pontosan mi lenne a testhezálló feladat? Teljes állású munkakörre még nem adnád a fejed az egyetem mellett?

Akkor a Laterex Junior Mérnök Programja ideális a számodra!
A program keretében ugyanis már heti 20 órával is megalapozhatod a mérnöki pályafutásod miközben gyakorlati szempontból sajátíthatod el egy projekt életútját egészen a megpályázástól az átadásig.

Jelentkezési határidő: 2022.05.25.

Bővebb információ és jelentkezés a honlapon👇
https://www.laterex.hu/karrier/23-junior-mernok-program
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.