Hild János-díjat kapott Dr. Alföldi György karunk Dékánja

Az október 21-22-én, a Debreceni Egyetem Műszaki Karán megrendezett XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencia második napján kerültek átadásra a Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. évi díjai: Az egyéni Hild János-díj, a települési Hild János-díj, valamint a Köztérmegújítási Nívódíj. 

A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild Jánosról, az első budapesti városrendezési terv készítőjéről nevezte el a Hild János-díjat, amelynek egyéni változatát az urbanisztika terén elért kimagasló személyes elméleti és gyakorlati szakmai teljesítmények elismerése érdekében adományozza.

Hild János-díj adományozható annak a természetes személynek, aki az urbanisztikai szemlélet érvényesítése terén, a területfejlesztésben, területrendezésben, a településfejlesztésben, településrendezésben, városrehabilitációban, a települési értékek értékőrző fejlesztésében, a települések igazgatásában, irányításában, működtetésében kiemelkedő tudományos, tervező vagy gyakorlati szakmai eredményt ért el.

A 2021-es egyéni Hild János-díjakat a Debreceni Egyetem Műszaki Karán megrendezett XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencián adta át Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke. 

A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild János-díjat adományoz Alföldi György részére a magyar városrehabilitációs gyakorlat innovatív előmozdításáért.

Alföldi György az urbanisztika elméletének és gyakorlatának egyaránt jelentős hatású, korszakformáló, iskolateremtő egyénisége. Munkásságához köthető a szociális városrehabilitáció és a befektetői partnerségben megvalósuló átfogó városrekonstrukció jógyakorlatainak megvalósítása, amely mintául szolgált és szolgál ma is a városrehabilitációs törekvésekhez. Budapest józsefvárosi működése a kerületfejlesztési koncepciótól a Corvin-negyed és a Magdolna-negyed megújításán keresztül a hátrányos helyzetű lakosság körében megvalósított társadalmi részvételig kiváló példát ad arra, hogy a jól összeállított koncepció hogyan segítheti elő az eredményes sokszereplős, integrált városfejlesztési munkát. A több, merőben eltérő karakterű kerületrész megújítására irányuló társaságvezetői munkája hazánkban ritka példáját adja annak, hogy a tervszerűen, következetesen alkalmazott szakmai eszköztár kedvezőtlen körülmények között is alkalmas lehet a kerület hátrányos helyzetét, alacsony presztízsét gyökeresen megváltoztatni. 

Gyakorlati tapasztalataira és elméleti felkészültségére egyaránt alapozó egyetemi tanári és vezetői munkája ígéretes eredményt hozott az urbanista építészképzés területén, és szakmai-közéleti kommunikációs tevékenységével együtt reményeket keltenek a korábbinál jóval céltudatosabb és sikeresebb urbanista képzés és szakmagyakorlás elősegítésére.

A 2021-es év további Hild János-díjazottjai, valamint a Köztérmegújítási Nívódíjas pályázatok listája megtalálható a Magyar Urbanisztikai Társaság honlapján, a következő linkre kattintva érhető el.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 days ago
📍Duna Ifjúsági Tanács pályázat📍

A Duna Régió Stratégia (DRS) pályázatot hirdet a Dunai Ifjúsági Tanács (Danube Youth Council – DYC) egy éves tagságára. A pályázat résztvevői a Duna régió 14 országának 18 és 28 év közötti lakosai lehetnek, akikből tagállamonként összesen 2 fő kerül majd kiválasztásra.

Jelentkezési határidő: 2022. május 9. – 2022. augusztus 15.

Bővebb info 👉 https://epitesz.bme.hu/portfolio/duna-ifjusagi-tanacs-palyazat/
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 days ago
Laterex Junior Mérnök Program!

Szeretnéd megtalálni a helyed a mérnökök világában, de még nem tudod pontosan mi lenne a testhezálló feladat? Teljes állású munkakörre még nem adnád a fejed az egyetem mellett?

Akkor a Laterex Junior Mérnök Programja ideális a számodra!
A program keretében ugyanis már heti 20 órával is megalapozhatod a mérnöki pályafutásod miközben gyakorlati szempontból sajátíthatod el egy projekt életútját egészen a megpályázástól az átadásig.

Jelentkezési határidő: 2022.05.25.

Bővebb információ és jelentkezés a honlapon👇
https://www.laterex.hu/karrier/23-junior-mernok-program
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.