Piranesi Student’s Honorable Mention nemzetközi hallgatói pályázat

Kedves Hallgatók!

Az előző évekhez hasonlóan idén is felkérést kaptunk, hogy két hallgatói terv vagy megépült beavatkozás képviselje Karunkat a 2023. évi Pirani Építészeti Napokon. Pályázni lehet diplomatervvel, TDK munkával, építőtábor keretében épített beavatkozással, stb… egyénileg vagy csapatban.

A Közép-Európa legnevesebb építészeti díjai közé tartozó, 1989 óta évente meghirdetett Piranesi Award minden év novemberében kerül átadásra a Pirani Építészeti Napok építész konferencia keretében. Célja Közép-Európában megvalósult legjobb építészeti alkotások kiállítása és díjazása. A Piranesi Award kiállítás része sok közép-európai egyetem (Graz, Spittal, Bécs, Banja Luka, Szarajevo, Split, Zágráb, Thessaloniki, Budapest, Pescara, Trieste, Podgorica, Bratislava, Ljubljana, Maribor, Belgrád, Újvidék, Kragujevac) hallgatók terviből készült kiállítás is, mely alkotások közül a nemzetközi zsűri egy tervet díjjal jutalmaz (Piranesi Student’s Honorable Mention), további 5 tervet dicséretben részesít.
A korábbi években két hallgatónk is kiemelt dicséretben részesült (Breuer Anna – Vallások háza, diplomaterv, 2018 és Sági Gergely – Time Box pavilonok, megépült TDK munka, 2017).

Ezen sikerek után biztatunk Mindenkit, hogy pályázzon!

Bírálati szempontok:

  • illeszkedés a városi  és természeti környezetbe,
  • kontextusba illesztett téralkotás és design,
  • modern és innovatív elrendezés,
  • a természet és a kulturális örökség tisztelete,
  • hagyományos és népi építészeti elemek kortárs értelmezése,
  • innovatív épületszerkezeti megoldások,
  • érzékeny és jól átgondolt szín-, anyag- és fényhasználat.

Bővebb információ a honlapon, továbbá tájékozódni érdemes az előző évek díjazottjai alapján is.

Pályázni az elmúlt két félévben készített hallgatói tervvel, diplomatervvel, megépült épület, beavatkozással egyénileg vagy csapatban lehet. Összefűzött digitális portfólió formájában (PDF), magyar nyelvű, maximálisan 12 oldal és 10 Mb terjedelemben.

Várjuk a hallgatói portfóliókat 2023. október 18. szerda 12:00- ig a szabo.david@epk.bme.hu email címen. A beérkezett pályaművekből a Kar oktatóiból álló zsűri választja ki a két tervek, mely leginkább megfelel a pályázati felhívásnak.

A kiválasztott tervek alkotói számára a nevezés díját a Kar vállalja. A kiválasztottak egyben meghívást kapnak a Pirani Építészeti Napok 2023 nemzetközi építészeti konferenciára és kiállításra is.

Mivel hallgatóink és Karunk számára is egyaránt fontos a nemzetközi megjelenés, ezért reméljük, minél többen élnek a lehetőséggel!

Szabó Dávid DLA
Exploratív Építészeti Tanszék
Kari piranesi kurátor

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

✨Adventi találkozás és gyertyagyújtás a Műegyetemen ✨📅 Időpont: 2023. december 5. 16:00-17:30🏛Helyszín: BME Oktatói Klub (K épület I. emelet 97.)A Műegyetem számos kiváló tudós, feltaláló és professzor alma matere volt, de több lelkipásztor is a BME-n végzett, akik közösségüket összetartó személyiségek.Advent első hetén kerekasztal-beszélgetésre hívtunk olyan, mérnököket, akik a BME-n végeztek és a papi hivatást választották.A meghívott lelkipásztorokkal Zarka Dénes diakónus úr, a BME Mérnöktovábbképző Intézete igazgatója beszélget arról, milyen az ő kapcsolatuk a mérnöki hivatással, milyen szerepet kap egyházi munkájukban a műszaki tudományok ismerete.Regisztráció az alábbi linken érhető el: 👇regisztracio.bme.hu/adventi-talalkozas-20231205 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek ma a Nyílt Napra.🙌 🙌 🙌Öröm volt látni ezt a nagy érdeklődést. ☺️A közreműködő kollégáknak és hallgatóknak is köszönjük a részvételt!Reméljük találkozunk még! 🤗📸 Fenes Tamás ... See MoreSee Less
View on Facebook
📢 Ha péntek, akkor Nyílt Nap! 📢 A részletes programért lapozz, vagy kattints a linkre a bioban. 🔹 Az Építész Szakkollégium Vörkshopjai, 🔹 valamint az Építész Klub Szakkollégium által szervezett Campustöténeti séta limitált férőhelyes programok, ezért regisztrációkötelesek. Gyertek és töltsétek velünk a Nyílt napot, várunk a BME Építészmérnöki Karán! ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.