Ismét első a Műegyetem a magyar építészképzések között

A Buildner University Ranking versenyeredmények alapján készülő rangsorának többéves összesítése szerint világszinten az első 30 közé került a BME Építészmérnöki Kara.

Buildner, korábbi nevén Bee Breeders a világ egyik vezető építészeti versenyszervezője, amely 2019 óta rangsorolja az építészeti és műszaki karral rendelkező egyetemeket az alapján, hogy hallgatóik hány építészeti versenyen vettek részt az előző évben. A Buildner Architecture University Rankings összesen 1287 egyetem teljesítményét vizsgálja.

A Buildner a tavalyi évhez hasonlóan idén is kiadta az eddigi évek összes eredményét figyelembe vevő „All Time Best” listát. Ez alapján 2023-ban (a cikk megjelenésének időpontjában) a BME immár a rangsor 29. helyén áll, 12 helyet javítva a tavalyi eredményhez képest, amivel továbbra is megelőzi az összes többi magyarországi egyetemet.

Helyezésegyetem/karrangsorban elfoglalt helye
1.Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem29.
2.Moholy-Nagy Művészeti Egyetem59.
3.Pécsi Tudományegyetem97.
4.Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar135.
5.Óbudai Egyetem138.
6.Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar140.
7.Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar144.
8.Debreceni Egyetem147.
8.Soproni Egyetem147.
9.Metropolitan Egyetem148.
Magyarországi egyetemek sorrendje a Buildner University Ranking „All Time Best” rangsorában
(2023. január 19-i adat)

„A BME Építészmérnöki Karon a szakmai képzést az újító hallgatói projektek teszik teljessé, ezért vagyunk különösen büszkék a Buildner rangsorban elért eredményünkre, ami igazolja, hogy a szemléletmódunk nemzetközi összehasonlításban is sikeres” – hangsúlyozta az eredménnyel kapcsolatban Alföldi György egyetemi tanár, a BME Építészmérnöki Kar (BME ÉPK) dékánja. „Ez a rangsor arról is szól, hogy hallgatóink külső  közegben is szeretnék megmutatni, mit tudnak, amely törekvés a BME nemzetközi szerepét is erősíti. Ez a hallgatói kiválóság visszatükröződik a magyar rangsorokban is, ahol a műszaki karok közül az elmúlt években mindig elöl végeztünk. Jelen helyezés a hallgatóink érdeme, amit magas színvonalú képzésünk és oktatóink  inspiráltak.”

A korábbi, éves rangsorokban is jól szerepelt a Műegyetem, 2022-ben is bekerült az első 60 egyetem közé, 2023-ban pedig már a 31. helyen listázza a Buildner. A magyarországi egyetemeket vizsgálva évről évre első a BME az éves, és tavaly óta az „All Time Best” rangsorokban is. A most megjelentett és a 2022-es versenyeredmények alapján összeállított legfrissebb éves rangsorban a BME 31. helyét a Pécsi Tudományegyetem követi a 65. helyen, míg az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara a 73. helyen végzett.

forrás: szöveg bme.hu / kép Markus Spiske on Unsplash

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Köszönjük a KépKocka - Építész Média Kör-nek a képeket a BIM/Zöld trendek szakmai napról! És köszönjük, hogy ennyien eltjöttetek! Build-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Nők a tudományban” konferencia!A budapesti Francia Intézet és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) egy egésznapos konferenciát tart március 27-én, amelynek témája a nők helye a különböző tudományágakban. A konferencia alkalmával a vendégek között szerepel Bérengère DUBRULLE asszony, az "Év Tudósnője" - a Tudományos Akadémia 2022. évi Irène Joliot-Curie-díj jelöltje. A nyolc vendég a nők kutatásban és a tudományos ismeretek fejlődésében játszott szerepéről számol majd be, és mindannyiunkat arra ösztönöznek, hogy megtörjük a nemi sztereotípiákat a tudományterületeken belül.📅 Dátum : 2023 március 27. hétfő⏱ Időpont : 9:00 – 15:30🏦 Helyszín : A budapesti Francia Intézet Auditorumában (1011 Budapest, Fő u. 17)Ingyenes – Az esemény francia és magyar nyelven kerül megrendezésre, szinkrontolmácsolással. Regisztráció 👇https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctXuuckg72q33pGlbrmo6u_O6Mg6mY-qsbY3wvnyLs7Dp2ag/viewformProgram: www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/egyetem-es-kutatas/programok/konferencia-nok-a-tudomanyban.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://drive.google.com/file/d/15moFpuBBjnSHZ7RY4Unrm1wWmYC9EnLj/view
Find us here: https://www.facebook.com/archisc.int/

We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations!

Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct.

több tweet...

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.