Hack4Cure Hackaton

Jelentkezz a Hack4Cure innovációs ötletversenyre és formáljuk át együtt az egészségügy jövőjét! Regisztrálj csapatoddal április 5-ig, és induljatok a 3 millió forint összdíjazású versenyen!

Van ötleted a fenntartható egészségügy működésének megvalósítására, vagy arra, hogy hogyan lehet az egészségtudatosság és a betegségmegelőzés fontosságát jobban hirdetni? Hozd el a Hack4Cure versenyre, és formáljuk át együtt az egészségügy jövőjét!

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ „Hack4Cure – Zöld kórház”, valamint „Hack4Cure – Egészség mindenkinek” címmel ötletversenyeket szervez, amelyeknek célja, hogy a versenyzők forradalmi ötleteikkel és megoldásaikkal járuljanak hozzá az egészségügy olyan modern problémáihoz, amelyek átformálhatják az egészségügy jövőjét.

A kétnapos ötletversenyen mentori közreműködéssel, támogató közegben mutathatjátok meg izgalmas megoldásaitokat, amelyek az egészségügy fejlődését és a fenntartható jövőt támogatják.

A résztvevőket arra inspiráljuk, hogy gondolkodjanak merészen, és nyissanak új utakat a prevenció, az életmódváltás és a fenntartható kórházak létrehozása terén. A cél nemcsak az orvostudomány határainak feszegetése, hanem az egész egészségügyi ökoszisztéma átalakítása. Legyen szó akár az energiatakarékos megoldásokról, a „Zöld kórházak” fenntartható egészségügyi működésének megvalósítási területeiről, vagy az egészségtudatosság és a betegségmegelőzés modern, akár digitális megoldásairól, itt mindennek helye van a fejlődés új útjainak kikövezésében.


Kik jelentkezhetnek?

Diákok, egyetemi és PhD-hallgatók, fiatal kutatók, rezidensek jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről.

JELENTKEZÉS

Témák

1. „Zöld kórház”

Olyan ötleteket és projekteket keresünk, amelyek segítenek a fenntartható kórházi működésben, csökkentik a kórházak ökológiai lábnyomát, minimalizálják a hulladéktermelést, támogatják a digitális transzformációt, valamint elősegítik az energiatakarékos megoldásokat.

A „Zöld kórház” fenntartható egészségügyi működésének megvalósítási területei: alacsony szén-dioxid-kibocsátású ellátás, hulladékcsökkentés és újrahasznosítás, fenntartható beszerzés, felelős gyógyszerhasználat, közlekedés, élelmiszer, étkeztetés és táplálkozás, vízfogyasztás, építészet, digitalizáció.

2. Egészség mindenkinek

A XXI. században Magyarországon – ahogy a világ szinte minden országában – egyre nagyobb fókuszt kap a népegészségügy, a korai felismerés, a betegségmegelőzés, valamint az egészséges életmód és az életmódváltás.

A digitális forradalom egyre inkább betörni látszik ezekre a területekre is. Rengeteg internetes honlap, telefonos applikáció, illetve digitális program elérhető már. Egyre több hazai és nemzetközi social média tartalomgyártó foglalkozik az egészségügy témáival, így mindinkább fontossá válik az, hogy az emberek biztos kézből, hiteles formából tájékozódjanak.

Úgy gondoljátok, hogy a XXI. századi társadalom elvárásaihoz jobban illeszkedő megoldásotok van? Hozzátok el a „Hack4Cure – Egészség mindenkinek” versenyre, és gondolkodjunk közösen, versenyezzünk együtt!


A verseny menete

A résztvevők 3-4 fős csapatokban, vagy akár egyénileg is jelentkezhetnek 2024. április 5. 12.00 óráig.

Témakörönként maximum 15-15 csapatot várunk. A regisztráció lezárulása után egy online megnyitó keretében találkozunk veletek. Ha a maximális létszámnál többen jelentkeztetek, akkor egy selejtező időszak következik, ahol kiválasztjuk a döntőbe jutó csapatokat. 

A döntőre április 19-20-án kerül sor, ahol mentorokkal együtt dolgozhattok a megoldásotokon a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában (1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.). A szombati nap délutánján minden csapatnak egy rövid (3 perces, magyar nyelvű) pitch-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek. A zsűri ezután hozza meg a döntését, ezt követően kihirdetjük mindkét témában a top 3 csapatot.

Az „Egészség mindenkinek” témakörében legjobb 3 csapatként végzők végső megmérettetését április 25-én az Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencián tartjuk. A „Zöld kórház” témakörben kihirdetett top 3 csapat pedig május 10-én a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán prezentálhatja ötletét egy pitch-ben.

Díjazás

Témánként a legjobb három csapat és egy különdíjas csapat értékes jutalomban részesül.

Fődíj: 800 000 Ft

2. hely: 400 000 Ft

3. hely: 200 000 Ft

Különdíj: 100 000 Ft

Időzítés

Jelentkezési határidő: 2024. április 5. 12:00

Online megnyitó: 2024. április 8. 17:00

Bemutatkozó feladat beadása (csak ha többen jelentkeznek a maximális létszámnál): 2024. április 8 – április 10. 23:59

Csapatok kiértesítése a döntőn való részvételről: 2024. április 12. 17:00

Hackathon/döntő: 2024. április 19 – 20.

Top 3-3 csapat pitch:

  • 2024. április 25. Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencia, Budapest
  • 2024. május 10. Magyar Kórházszövetség Kongresszusa, Mátraháza

A részletes versenykiírás és részvételi szabályzat ide kattintva érhető el.

Forrás

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Építész leszek - Nyári táborKedves Középiskolások! Ha gondolkoztál már azon hova tovább az érettségi után és érdekel az építészet és a települések, városok jövője, valamint kíváncsi vagy rá, hogy mit tanulnak, hol élnek és hogyan töltik egyetemi éveiket az építész hallgatók - akkor ez a Nyári tábor Neked szól! A tábor alkalmával interaktív formában szeretnénk megismertetni mindenkit az Építészmérnöki Karral és betekintést nyújtani az építész hivatásba.⏳Jelentkezési határidő: 2024. május 31.📆A tábor helye és ideje: BME Építészmérnöki Kar, 2024. július 15-17. A jelentkezési 📝 link ezen az oldalon érhető el 👇bit.ly/epiteszleszektaborBővebb infó 👇epitesz.bme.hu/portfolio/epitesz-leszek-nyari-tabor/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
2024.05.21-ig mindenki rendelkezhet adója 1%-nak felajánlásával.A felajánlással a BME Építészmérnöki Kar Alapítványát is támogathatjátok.Az alapítvány célja, hogy támogassa a hazai korszerű építészmérnök képzést, hozzájáruljon a BME Építészmérnök Kar anyagi, tárgyi, technikai, infrastrukturális feltételeinek megőrzéséhez, fejlesztéséhez, hatékonyabbá tételéhez.A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért AlapítványAdószám: 18068801-1-43 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.