1. /
  2. Épületfelújítási és –fenntartási szakirányú
Épületfelújítási és –fenntartási szakirányú továbbképzés

A képzés koordinátora: Épületszerkezettani Tanszék
Képesítés megnevezése: Épületfelújítási és –fenntartási szakmérnök
Legközelebbi indítás: – (legalább 20 fő jelentkezése esetén)
Jelentkezési határidő: –
A képzés időtartama: 4 félév
Intenzitás, tanórák/foglalkozások ideje: félévente hat alkalommal, cca. kéthetente két nap (2×10 óra)
A képzés nyelve: magyar
A képzés költsége: 220.000 Ft/félév
Kapcsolattartó: Horváth Sándor, adjunktus
Telefon: +36 1-463-1306
További információ

Rövid ismertető: 

A képzés célja az egyre növekvő arányú és számú karbantartási, illetve rendeltetésbeli és komfort-szinten értéknövelő felújítási beavatkozást igénylő hazai épületállomány kezelésére való felkészítés. A szakmérnöki szak a város-léptékű rehabilitációtól a legapróbb szerkezeti részletig terjedő, a műemléki épületállományt is érintő felújítás terén bekövetkezett változások, valamint az elmúlt évtized nemzetközi és hazai eredményeinek és várható feladatainak megismertetését nyújtja.

A képzés moduljai:

I. Alapismeretek: Informatika-számítástechnika, Építőanyagok, épületkémia, anyagvizsgálat, Épületfizika; az építészeti hang,- hő,- és páratechnika elméleti alapjai, Épületszerkezettan

II. Szerkezetek rekonstrukciója: Tartószerkezetek diagnosztikája és rekonstrukciója, Épületszerkezetek rekonstrukciós tervezése, Épületgépészeti rekonstrukció

III. Rekonstrukciós tervezési elmélet: Rekonstrukciós tervezés, akadálymentesítés, Városrekonstrukció, Műemlékvédelem

IV. Átfogó, értékelő tárgyak: Épületdiagnosztika, Tűzvédelem, Kivitel, management, Építési jog és épületfenntartás.

A négy félév elvégzését követően a hallagtók három tárgyból államvizsgát tesznek. Az épületfizika kötelező, míg az épületszerkezetek rekonstrukciója, tartószerkezetek rekonstrukciója, illetve az építéskivitelezés-menedzsment tárgyakból kiválasztott további két tárgy része a záróvizsgának, és ezzel egyidőben a folyamatos konzultációval elkészített diplomadolgozat védésére is sor kerül.

A képzés elsősorban építő- és építészmérnöki végzettségűeknek ajánlott. A megszerzett ismeretek az épületfelújítás és fenntartás területén adódó tervezési, szakértési, oktatási, beruházói, üzemeltetői, kivitelezői, műszaki-fejlesztői, stb. munka során hasznosíthatók.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar7 minutes ago
A Magyar Építőművészek Szövetsége felmérést végez építész hallgatók körében, melynek célja, hogy megismerje a szakmai programokkal kapcsolatos igényeiket.

A kérdőívet az alábbi linken éritek el. 👉
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar1 day ago
Kincsek, sírok, emberek és az építészet: egy sokrétegű kultúrtáj kutatása Egyiptomban!

A Kutatók Éjszakája keretében szeptember 30-án, pénteken 20:30-tól előadást tart Vasáros Zsolt DLA az Exploratív - BME aktuális egyiptomi helyszíni kutatásairól, fókuszálva a kutatási terület közel 4000 évet átfogó építészetére. A régészeti feltárások bemutatása mellett összefoglalja a szorosan kapcsolódó és a Tanszék által alapított Hassan Fathy Survey Mission eredményeit is.

Regisztráció az alábbi linken érhető el 👇
https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/budapesti-muszaki-es-gazdasagtudomanyi-egyetem/kincsek-sirok-emberek-es-az-epiteszet-egy-sokretegu-kulturtaj-kutatasa-egyiptomban

🏛Helyszín: 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3. - K épület 2. emelet 210.
🕰Időpont: 2022. szeptember 30. 20:30-21:30
🗣Szereplők: Prof. Vasáros Zsolt DLA

Csak személyes jelenléttel látogatható, előzetes regisztrációval.
Mindenkit szeretettel várunk!

Az esemény a ELTE BTK Egyiptológiai Tanszékével közösen szervezett Egyiptológia ma: legújabb kutatások itthon és terepen sorozat keretében kerül megrendezésre.
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.