2016. évi Szakirány-becsatlakozási Tájékoztató

A 2015/16-os tanévben a szerkezeti szakirányon a 83 meghirdetett helyre 29 fő került be. Tekintettel a kapacitásszámra, azok a hallgatók, akik  egy félévvel később teljesítik az adott követelményeket, becsatlakozhatnak a szakirányra. A tervezői szakirányon a teljes kapacitásszám betelt, becsatlakozásra nincs lehetőség.

A BME Építészmérnöki Kar

2016. évi Szakirány-becsatlakozási Tájékoztatója

2016.06.13.

 

Tájékoztató és Felhívás a Szakirány-becsatlakozáshoz a 2015/16 tavaszi félévben

 

A 2015.10.08.-án meghirdetett kapacitásszámok szerint a szerkezeti szakirányon a 83 meghirdetett helyre 29 fő került be. A szabályzat 3. §. 5. pontja szerint: “Amennyiben a hallgató egy félévvel később teljesíti az adott követelményeket, de a mintatanterv és a kapacitásszám lehetővé teszi, becsatlakozhatnak a szakirányra.” – így a becsatlakozási kapacitásszám: 54 fő. A tervezői szakirányon a teljes kapacitásszám betelt, becsatlakozásra nincs lehetőség.

A jelentkezési feltételek, az elbírálás rendje és adminisztrációja megegyezik a 2014 ősszel meghirdetettekkel, kivéve az alábbiakat:

a) A Kari Tanács 2016.03.30.-i döntése alapján a Dékán a jelen Szakirányválasztási-becsatlakozási időszakra a 3,5 átlagra vonatkozó kritériumkövetelményt hatályon kívül helyezi.

b) Jelentkezési lap leadása a dékáni hivatalban

A szakirány becsatlakozásra való jelentkezés határideje 2016. június 30. csütörtök, 12:00. A jelentkezés a jelen tájékoztató mellékletét képező, két példányban kinyomtatott, értelemszerűen kitöltött és aláírt jelentkezési lappal történik, melyet a Dékáni Hivatalban, hivatali időben kell leadni a megadott határidőig. A leadáskor a Hivatal munkatársa a lap másolatán igazolja annak átvételét, és azt a hallgatónak visszaadja.

c) A szakirány szempontjából releváns adatok összegyűjtése és igazolása

A szakirány becsatlakozáskor a hallgató szempontjából lényeges tanulmányi eredményeket a hallgatónak kell a Neptunból leszűrnie és a kari honlapon elérhető excel táblázatba beírnia. A kitöltött excel táblázatot a hallgatónak a Neptunban megjelölt elsődleges e-mail címéről kell elküldenie a dszanto@epitesz.bme.hu címre a jelentkezési lap leadását megelőzően. A jelentkezési lapon csak a szakirány szempontjából releváns összpontszámot kell feltüntetni. A hallgató aláírásával elfogadja, hogy elfogadja az általa megadott és hitelesített pontszámok alapján történő sorrendbe állítást a jelentkezők között.

d) A sorrend kihirdetése

A jelentkezők sorrendjéről és a becsatlakozásról szóló döntés 2016. július 6. szerda 18:00-ig kerül kihirdetésre. A hallgatók értesítése a Neptun üzenetben történik. A kihirdetett felvételi sorrenddel kapcsolatos felszólalásra a jelentkezőnek a Neptun rendszerben benyújtott 999-számú, az oktatási dékánhelyettesnek címzett kérvényen van lehetősége (megfelelő indoklás mellett) 2016. július 13. szerda 12:00-ig bezárólag. Vitás esetekben a KTB rendkívüli ülésén dönt a felvétel, elutasítás vagy sorrend kérdésében. A véglegesített szakirány felvételi eredményről a Dékáni Hivatal értesíti a hallgatókat és ennek alapján a Neptunban beállítja a megfelelő képzési kódot 2016. július 22. 16:00 óráig.

A Tájékoztatót összeállította:

 

                                                                                       Dr. Nemes Gábor

                                                                                       okt. dékánhelyettes

Aktuális

👏Ünnepi Kari Tanács díjazottak!👏2024. június 26-án került sor az Ünnepi Kari Tanács ülésére, melyen a 2024-es díjak és címek is átadásra kerültek.Gratulálunk minden díjazottnak!🤝„Címzetes egyetemi docens” címben részesült:Áts Árpád, építészmérnökBun Zoltán, építészmérnökVeresné Rauscher Judit, építészmérnökSzentkirályi Zoltán - díjban részesült: Pálfy Sándor DLARados Jenő - emlékéremben részesült: Nagy Gábor, építészmérnök Az „Év oktatója, előadója, gyakorlatvezetője, konzulense és hallgatója” címben részesült:Év oktatója: Pulai Sándor, egyetemi docensÉv előadója: Szabó Levente DLAÉv gyakorlatvezetője: Dr. Fehér Eszter, egyetemi docensÉv konzulense: Fonyódi Mariann PhD Év hallgatója: Jagudits EnikőKépek: KépKocka - Építész Média Körepitesz.bme.hu/portfolio/unnepi-kari-tanacs-dijazottak/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
📍 Megjelentek az új Erasmus+ pályázati kiírások 2024/2025 tanévre 📍🖊Tanulmányi részképzés 2024/2025 tavaszi félévére📆Beadási határidő: 2024. augusztus 5. hétfő déli 12:00 óra! 🖊Szakmai gyakorlat 2024/2025 őszi félévére 📆Beadási határidő: 2024. szeptember 5. ‼️ONLINE INFONAP‼️A pályázati felhívásokról Pályázásra Fel! Online Infónapot tartunk, amire 2024. június 26. szerda 14:00 órától kerül sor MS Teams-en.Bővebb információ 👉 nki.bme.hu/node/6191epitesz.bme.hu/portfolio/erasmus-uj-hallgatoi-palyazati-felhivasok-2024-2025/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
A 🍃 Zöld perspektíva 🍃 cikksorozat következő részében megtalálhatjátok karunk dékánjával Alföldi Györggyel készült interjút, amelyben a Műegyetem szerkesztősége többek között arról kérdezte Gyurit, hogy mit tehetnek az építészek a környezet védelmében.A teljes cikk itt érhető el 👉 epitesz.bme.hu/portfolio/fenntarthato-jovo-epites-helyett-felujitas/ Forrás: www.bme.hu/hirek/240619/bme-epk-alfoldi-gyorgy-dekan-interju ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.