1. /
  2. Tűzvédelmi tervezési szakirányú továbbképzés
Tűzvédelmi tervezési szakirányú továbbképzés

A képzés koordinátorai: Épületszerkezettani Tanszék, Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék.
Képesítés megnevezése: Tűzvédelmi tervező szakmérnök
Legközelebbi tervezett indítás: 2023. március közepén (legalább 25 fő jelentkezése esetén)
Jelentkezési határidő: 2023. február 10.
Előképzettségi követelmény: Műszaki képzési területen legalább alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai képzésben) szerzett mérnök szakképzettség.
A képzés időtartama: 4 félév
Intenzitás, tanórák/foglalkozások ideje: két hetente pénteken és szombaton
A képzés nyelve: magyar
A képzés költsége: 280.000.- Ft/félév

Kapcsolattartó: Horváthné Mester Éva, tel: +36/30 742-4603
E-mail: horvathnemestereva@edu.bme.hu

Rövid ismertető

A tanfolyam négy féléven keresztül a tűzvédelmi mérnöki tudományterület témaköreit a tűzvédelmi tervezéshez szükséges hangsúlyokkal félévente hat-hat kétnapos tematikus konferencia formájában tárgyalja. A konferenciák péntek-szombaton, két-háromhetente követik egymást. A négy félév szakdolgozattal és államvizsgával zárul. A képzés sikeres teljesítését követően, gyakorlati idő leteltét követően lehetővé válik a Magyar Építész Kamarán belül építésügyi tűzvédelmi tervezői jogosultság (TUÉ), a Magyar Mérnöki Kamarán belül építésügyi tűzvédelmi tervezői jogosultság (TUÉ), beépített tűzjelző tervezői (TUJ) és beépített oltóberendezés tervezői (TUO) jogosultság megszerzése a 375/2011 (XII.31.) Korm. rendeletnek megfelelően.

A képzés tandíjköteles (280 000 Ft/félév), amelyet az első félévre a beiratkozással egyidejűleg kell befizetni. Az akkreditált képzés tandíja költségként elszámolható, áfája 0%; fizetését a munkáltató is átvállalhatja.

Jelentkezést vagy korábbi előzetes jelentkezés megerősítését, az elérhetőség és a költségvállalás megadásával, legkésőbb 2023. február 10-ig a BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. II. em. 31.) horvathnemestereva@edu.bme.hu email címre várjuk.

További információk: http://www.egt.bme.hu/szakmernoki.htm

Dr. Takács Lajos Gábor
egyetemi docens, szakfelelős
BME Épületszerkezettani Tanszék
telefon:+36/30 964-9958
email: ltakacs[at]epsz.bme.hu    

Szikra Csaba
mérnöktanár                                           
BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék    
telefon: +36/30 269-5396                                           
email: csaba.szikra[at]edu.bme.hu                                           

Aktuális

Specializációs Projekttárgy - Kiállítás Vác Város Önkormányzat tisztelettel meghívja a kedves érdeklődöket a BME Urbanisztika Tanszék és a város közös kiállításának megnyitójára és az azt követő szakmai beszélgetésre, melyre 📅 2024. február 6-án, 17 órai kezdettel kerül sor.A kiállítás a 2023. évi specializációs projekttárgy hallgatói munkáit mutatja be, melynek témája:VÁC – VÁROSFEJLESZTÉS A DUNA PARTJÁNHelyszín: Madách Imre Művelődési Központ, 2600 Vác, dr. Csányi László krt. 63.//SPECIALIZÁCIÓS PROJEKTTÁRGY / KIÁLLÍTÁSVác Város Önkormányzat tisztelettel meghívja Önta Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékeés a város közös kiállításának megnyitójára és az azt követő szakmai beszélgetésre, melyre2024. február 6-án, 17 órai kezdettel kerül sor.A kiállítást megnyitja: Matkovich Ilona polgármester.A kiállítás a 2023. évi specializációs projekttárgy hallgatói munkáit mutatja be, melynek témája:VÁC – VÁROSFEJLESZTÉS A DUNA PARTJÁNA szakmai beszélgetés előadói:Szabó Árpád DLA, tanszékvezető, egyetemi docensTaskovics Andrea főépítészmoderátor: Szabó László építész, a PMÉK helyi csoport képviseletébenHelyszín: Madách Imre Művelődési Központ, 2600 Vác, dr. Csányi László krt. 63.urb.bme.hu/specializacios-projekttargy-kiallitas-vac/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
Az Építészet Alapjai 2024 tavaszi kiírás a tankörökkel elérhető a tantárgy blogján. Az Építészet Alapjai tantárgy az építészeti tervezés-oktatás előkészítő, alapszakaszába tartozik, az első év második félévében. A tantárgy hetente egy alkalommal, 6 óra terjedelemben, műtermi foglalkozások, konzultációk formájában történik. A félév tematikája a Térkompozíció tantárgyon elsajátított kompetenciákra és tudásra építve egy teljes féléves tervezési feladatból és annak részletezéséből áll, ezzel felkészítve a hallgatókat a Lakóépülettervezés 2. és a további tervezési stúdiumokra. -Ebben a félévben új elemként jelenik meg a konkrét tervezési helyszín, a Gellérthegy, és a térhasználat. A tantárgy célja, hogy a hallgatókat első alkalommal végigvezesse egy tervezési feladaton, megismertesse velük az építészeti tervezés alapvető lépéseit, egy építészeti tervdokumentáció elemeit, mely ismereteket egy félév végi tervben összegezhetnek. Hallgatók így egy olyan tervezésmódszertani alapot kapnak, melyre a további tervezési stúdiumukat építhetik. tanszékek: Exploratív - BME, Közép.BME, Lako BME, BME Urbanisztika Tanszéktantárgyfelelős: Weiszkopf András @studioweiszkopf kép: Weiszkopf AndrásAz Építészet Alapjai 2024 tavaszi kiírás a tankörökkel elérhető a tantárgy blogján. Az Építészet Alapjai tantárgy az építészeti tervezés-oktatás előkészítő, alapszakaszába tartozik, az első év második félévében. A tantárgy hetente egy alkalommal, 6 óra terjedelemben, műtermi foglalkozások, konzultációk formájában történik. A félév tematikája a Térkompozíció tantárgyon elsajátított kompetenciákra és tudásra építve egy teljes féléves tervezési feladatból és annak részletezéséből áll, ezzel felkészítve a hallgatókat a Lakóépülettervezés 2. és a további tervezési stúdiumokra. -Ebben a félévben új elemként jelenik meg a konkrét tervezési helyszín, a Gellérthegy, és a térhasználat. A tantárgy célja, hogy a hallgatókat első alkalommal végigvezesse egy tervezési feladaton, megismertesse velük az építészeti tervezés alapvető lépéseit, egy építészeti tervdokumentáció elemeit, mely ismereteket egy félév végi tervben összegezhetnek. Hallgatók így egy olyan tervezésmódszertani alapot kapnak, melyre a további tervezési stúdiumukat építhetik. -info >>> link in bio @lako.bme-tanszékek: @explorativ_bme @kozep.bme @lako.bme @urb.bme -tantárgyfelelős: Weiszkopf András @studioweiszkopf kép: Weiszkopf András-@bme.epitesz ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.