TT1 jelentkezés 2019 január-február

A 2018. május 30-i Kari Tanács megváltoztatta az Építészmérnöki osztatlan képzés mintatantervét: a specializáció-választás az ötödik félév végéről a hatodik félév végére került. Ezzel pár tantárgyi változás is bekövetkezett. Az aktuális mintatanterv és előtanulmányi rend a honlapunkon elérhető: itt. Többek között a Tanszéki Terv 1 tárgy kikerült a specializációból, mindenki számára kötelezően választhatóvá vált.

A 2018. december 12-i Kari Tanács elfogadta a TT1 tárgycsoport bővítését, ezentúl tehát nem csupán a korábban is elérhető Tanszéki Terv tárgyak, hanem a műszaki tanszékeken indított Tanszéki Tantárgy tárgyak (Építéstechnológia és Építésmenedzsment, Épületszerkezettan, Szilárdságtani és Tartószerkezeti tanszékeken) is a kötelezően választhatók között vannak. A tantárgyak előkövetelménye egységesen a Tervezési szigorlat (BMEEPKOA599), vagy a Szilárdságtan alapszigorlat (BMEEPSTA499) vagy az Épületszerkezettan alapszigorlat (BMEEPESA599) teljesítése.
A tárgycsoportból bármelyik tárgy elfogadott bármely specializáción, tehát nem jelent hátrányt egy tervezési tanszéken végzett TT a szerkezeti szakirány specializáció választása esetén, és ugyanígy megfelelő egy műszaki TT teljesítése a tervezési szakirány specializáción is. A tárgycsoportból csak egy tárgy teljesíthető, a tantárgyak kódjai egységesen a Q601 végződést kapták.

A Kari Tanács határozata alapján a tantárgyakra a jelentkező összlétszám arányos elosztásával határozzák meg a maximális létszámokat, ezért előzetes jelentkezést kell lefolytatni. Mindazok a hallgatók, akik a következő félévben TT1 tárgyat szeretnének felvenni, az alábbi linken megtalálható google form-ot kell, hogy kitöltsék, a tantárgycsoportban megjelenő összes tanszék sorbaállításával. (Akik nem jelölik meg az összes tanszéket az 1-9. helyre elosztva, azokat a Kar a megmaradt helyekre sorolja be – kérem, legyenek figyelmesek!) A tanszéki sorbaállítás tekintetében az egyes tanszékek saját hatáskörben döntenek.

Az űrlap kitöltésére január 20. éjfélig van lehetőség.

Aktuális

 
 
 
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar3 days ago
💙 Megjelent a Periodica Polytechnica Architecture, a BME Építészmérnök Kar évente két alkalommal megjelenő tudományos folyóiratának tavaszi száma, mely online, szabadon elérhető az alábbi linken:

https://pp.bme.hu/ar/issue/view/1093
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 weeks ago
❗️Inspireli Awards - nemzetközi hallgatói pályázat, ahol társelnökök vagyunk.❤️

EN
Fight for the third entry into the finals of the largest student competition in the world in the final selection of "Wild Cards" in the last preliminary round before the end of the competition. This time from the point of view of "project buildability". Upload your school project by the end of May.


Deadline: May 31, 2020!


The winners of this poll will advance to the finals and automatically reach at least 2nd place!

Sign up NOW: https://www.inspireli.com/en/awards/
BME Építészmérnöki Kar
7 months ago
THE 4TH USERN CONGRESS AND USERN PRIZE FESTIVAL - APPLIED SCIENCE
Dr. Gábor Domokos university professor at @ArchBme will have a keynote lecture of The Gömböc on 8th November 2019 at 11:00.
#usern https://t.co/Jsy8jIW2mc
ArchBme photo
7 months ago
We are very grateful that H. Emre Ilgin (Middle East Technical University) is giving an open lecture about Tall Buildings: architectural, structural and aerodynamic design considerations (Middle East Technical University) at @ArchBme.
https://t.co/vxUSgVvsBg https://t.co/cPYCNHJBsc
ArchBme photo
8 months ago
The #DANUrB cultural network aims to strengthen the Danube regional cultural identity and to create a common brand.
Let's meet at "DANUrB - Plans and results" exhibition on October 10th, 2019, at 17.00! https://t.co/lfYlCMQFxn https://t.co/abftaA0Qy6
ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.