Robotzsaru az Urbanisztikán

2016. november 25-től tekinthetők meg a Lechner Tudásközpontban az Urbanisztika Tanszék Smart City Budapest c. angol nyelvű kurzusa keretében a hallgatók Józsefváros hat közterén gyűjtött adatainak összevetése a RobotZsaru adatbázisával.

2016. november 25-től tekinthetők meg a Lechner Tudásközpontban az Urbanisztika Tanszék Smart City Budapest c. angol nyelvű kurzusa keretében a hallgatók Józsefváros hat közterén gyűjtött adatainak összevetése a RobotZsaru adatbázisával.

A Lechner Tudásközpont okos város szakértői (Rab Judit és Vadász Nóra) segítségével a diákok 2–4 fős csoportokban hat józsefvárosi közteret mérnek fel: Golgota tér, Kálvária tér, Mátyás tér, Mikszáth tér, Rákóczi tér és Teleki tér. Az adatok gyűjtésével megismerhető, hogyan változott a Rákóczi tér bűnfertőzöttsége a metró építése előtt és után. A Teleki tér érdekessége, hogy ez az első participációs módon tervezett köztér, a tér leendő felhasználói aktív szerepet vállaltak az új koncepció kidolgozásában. A változás kézzel fogható eredményeinek vizsgálatához rendelkezésre állnak a tervezés előtti, alatti és utáni bűnelkövetési adatok. A Kálvária tér esetében nem a téren követik el a legtöbb bűncselekményt, hanem a környező utcákban. Az ennek hátterében húzódó okok megértése sok új, vizsgálandó dimenziót rejthet magában.

A hallgatók az összegyűjtött adatokat az ORFK RobotZsaru adatai alapján készült különböző térképekkel vetik össze, a megfigyelések eredményeit ábrázolva. A kurzus célja nem a bűnelkövetés általános ok-okozati összefüggéseinek definiálása, hanem a kutatás során születő megállapítások grafikus szemléltetése. A hallgatók november 25-én, a Lechner Tudásközpontban mutatják be a terepmunka és a bűnözési adatok elemzési eredményeit kreatív grafikai megoldásokon keresztül.

Forrás: Lechner Tudásközpont

Aktuális

 
 
 
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar3 days ago
💙 Megjelent a Periodica Polytechnica Architecture, a BME Építészmérnök Kar évente két alkalommal megjelenő tudományos folyóiratának tavaszi száma, mely online, szabadon elérhető az alábbi linken:

https://pp.bme.hu/ar/issue/view/1093
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 weeks ago
❗️Inspireli Awards - nemzetközi hallgatói pályázat, ahol társelnökök vagyunk.❤️

EN
Fight for the third entry into the finals of the largest student competition in the world in the final selection of "Wild Cards" in the last preliminary round before the end of the competition. This time from the point of view of "project buildability". Upload your school project by the end of May.


Deadline: May 31, 2020!


The winners of this poll will advance to the finals and automatically reach at least 2nd place!

Sign up NOW: https://www.inspireli.com/en/awards/
BME Építészmérnöki Kar
7 months ago
THE 4TH USERN CONGRESS AND USERN PRIZE FESTIVAL - APPLIED SCIENCE
Dr. Gábor Domokos university professor at @ArchBme will have a keynote lecture of The Gömböc on 8th November 2019 at 11:00.
#usern https://t.co/Jsy8jIW2mc
ArchBme photo
7 months ago
We are very grateful that H. Emre Ilgin (Middle East Technical University) is giving an open lecture about Tall Buildings: architectural, structural and aerodynamic design considerations (Middle East Technical University) at @ArchBme.
https://t.co/vxUSgVvsBg https://t.co/cPYCNHJBsc
ArchBme photo
8 months ago
The #DANUrB cultural network aims to strengthen the Danube regional cultural identity and to create a common brand.
Let's meet at "DANUrB - Plans and results" exhibition on October 10th, 2019, at 17.00! https://t.co/lfYlCMQFxn https://t.co/abftaA0Qy6
ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.