Riverless – pályázati felhívás és kiállítás

A Balka kollektíva az idei Design Hét keretén belül ismét egy kiállítást rendez Riverless címmel.

A Riverless című projekt azzal a gondolattal játszik el, hogy a 10 országot átszelő Duna megszűnik létezni, és helyét egy újrahasznosításért kiáltó terület veszi át. És hogy miért tűnik el? Rengeteg racionális és földtől elrugaszkodott ok állhat a háttérben, legyen ez maga a globális felmelegedés, egy véletlenül kialakult lyuk a folyó medrében, vagy egy földönkívüli rendfenntartó konglomerátum gerillaakciója.

A nyílt felhívásra olyan munkákat várnak, melyek a spekulatív építészet módszertanát használva tesznek fel kérdéseket, és mutatnak be állításokat a múltra, a jelenre és a jövőre vonatkozóan. A felhívásra a tervezőgrafika, az animáció, az illusztráció, a képzőművészet és az építészet területéről érkező alkotók jelentkezhetnek.

A projekt célja, hogy egy utópikus, vagy épp disztópikus szcenáriót elképzelve – és egyúttal szakítva a valóság korlátaival – lehetőség legyen az újraértelmezésre, de mindinkább az újraértekelésre.

A program továbbá egy kiállítás keretein belül a Design Hét Budapest 2023 eseménysorozat hivatalos részeként fogja fizikai helyszínen is bemutatni a munkákat, a Valyo által nemrég a nagyközönség felé is elérhetővé vált Viaduktban!

A pályamunkák leadási határideje
2023. szeptember 17. (vasárnap) éjfélig online elküldve a hello@balkacreative.com címre.

Elbírálás módja
A beadott munkákat szakmai zsűri válogatja és értékeli három kategóriában (építészet, vizualitás, ötlet).

Díjazás
A kategória nyerteseit támogatók által felajánlott csomagokkal honorálják (belépőjegy, ajándékutalvány, könyvcsomag, stb.).

Eredményhirdetés
A pályázat eredményét 2023. október 7. (szombat) 18:00 órakor hirdetik ki a Viaduktban (1052 Budapest, Pesti alsó rakpart) a pályaművekből rendezett kiállítás megnyitásával egybekötve.

A teljes pályázati kiírás itt érhető el.
Az esemény facebook elérhetősége itt érhető el.

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

🍃BIM/Zöld trendek🍃- Szakmai Nap📍📆 2023. október 4. ⏰11:30 – 17:30 🏛️Helyszín: BME K épület, K210 ‼️Regisztrációs link: bit.ly/46jTCt4 ‼️ Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki!Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.Részletes programtervet a kari honlap hírei között találtok!👇epitesz.bme.hu/portfolio/bim-zold-trendek-szakmai-nap-2/Mindenkit várunk sok szeretettel! 🤗📸 KépKocka - Építész Média KörBME ÉMK Hallgatói KépviseletRendezvény CsoportÉpítészmérnöki Kar Hallgatói KépviseletBuild-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
‼️ Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület – Hallgatói pályázat ‼️Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottak az ötletpályázat alapjául, a 2023. évi pályázat címe: „Revitalizáció, értékteremtés” – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből, pályázat szakmai mentorokkal.Az idei évben a díjak összegét megemelték:1. díj: 1.000.000 Ft és utazás az Expo Real-ra,2. díj: 750.000 Ft,3. díj: 500.000 FtPályázási regisztrációs határidő: 2023.09.30. 12.00 óraPályaművek leadásának határideje: 2023.11.06. 23.59 óraPályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2023.11.20.Bővebb információ és a teljes pályázati kiírás elérhető a honlapunkon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/ingatlanfejlesztoi-kerekasztal-egyesulet-x-hallgatoi-palyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.