Rendhagyó diplomaosztó

FRISSÍTÉS 10.08. délután
1) Az eseményt holnap, 10 és 12 órától élőben közvetítjük a Kar Facebook oldalán.
2) 12-17 fok, felhős-napos időjárás várható, ezért mindenkit arra bíztatunk, hogy bármiféle feltételezett dresscode helyett, válasszon olyan ruhát, amit szeret, és ami kellően meleg!
3) Az Intézkedési terv értelmében egyetem a teljes területén kötelező a maszk viselése – a kertben is! – valamint a belépkor kötelező a testhőmérséklet ellenőrzés, amitől torlódás alakulhat ki, érkezzetek időben.
4) A helyszín az alábbi térképnek megfelelően lesz kialakítva:

FRISSÍTÉS 10.08.
Elkészült a diplomaosztó ünnepség beosztása. 10 órai és 12 órai kezdéssel várjuk a regisztrált ünnepelteket és vendégeiket a linkelt táblázatoknak megfelelően.

FRISSÍTÉS 10.06.
Több mint 100 diplomázó, és 150 vendég regisztrált a diplomaosztó ünnepségre. Ezért – hogy minden vendég jelen lehessen – az ünnepséget két egymás utáni csoportban rendezzük meg 10 és 12 órától, a beosztásról szerdán adunk tájékoztatást. A csoportbontás miatt alkalmanként a jelenleginél több embert tudunk fogadni, ezért szerda délelőtt 11 óráig, 30 frissdiplomás és vendégeik erejéig még tudunk regisztrációt fogadni.
Az ünnepség tervezett menete: a dékán köszönti az egybegyűlteket és ismerteti az ünnepség menetét. Utána egy frissdiplomás következik a diplomázók nevében. Átadjuk a Hauszmann-díjakat, majd egyenként, név szerint köszöntjük a diplomázottakat a pódiumnál – név felolvasással, a dékánnal közös fotóval. Valamint képletesen meghívunk mindenkit egy „pohár” pezsgőre – névre szóló kis üveg pezsgővel készülünk.

FRISSÍTÉS 10.05.
Az oklevelek ünnepélyes átadására jelen helyzetben nem lesz lehetőség. Kérünk mindenkit, hogy az oklevelét a KTH-ban vegye át, az átvett okleveleket NE hozza vissza hozzánk.

FRISSÍTÉS 10.01.
A kerti diplomaosztó eseményre a regisztrációt megnyitottuk. Kérjük, hogy a részvételi szándékot hétfő (10.05.) éjfélig jelezzétek. A regisztráció során természetesen a frissdiplomások előnyt élveznek, ezért a vendégek regisztrációját szerdára fogjuk tudni visszaigazolni.
Szeretnénk, ha minden regisztráló részt vehetne az eseményen, ezért a jelentkezők számának függvényében az is elképzelhető, hogy az eseményt két csoportban tudjuk csak megrendezni, 10 és 12 órai kezdettel. Erről szintén a regisztráció lezárta után, szerdán tudunk visszajelzést adni.

FRISSÍTÉS 09.30.
A rendezvényt változatlanul az Odoo pavilon melletti területen, de egy órával korábban, 10:00-tól tartjuk meg. A héten megjelent rektori-kancellári együttes körlevél V. 3-5. pontjai értelmében a rendezvényen vendégek is részt vehetnek, de az összegyűltek száma a frissdiplomásokkal együtt nem haladhatja meg a 200 főt, ezért a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött lesz.

09.17.
A jelenlegi helyzetre tekintettel 2020-ban a diplomaosztót* a Kar a szokásostól eltérő módon rendezi meg. Idén kivételesen nem tudjuk személyesen átadni a diplomákat az ünnepségen, ezért kérünk mindenkit, hogy az oklevelét a Központi Tanulmányi Hivatalban vegye át. Ennek a menetéről a KTH oldalán olvasható bővebb tájékoztatás. 

Október 9-én 11 órára 10 órára terveink szerint szabadtéri összejövetelt szervezünk az Egyetem kertjébe vagy egy online közösségi felületre. Amennyiben lehetőségünk lesz élőben találkozni, a rendezvényen szülőket, vendégeket nem nagyon korlátozott számban tudunk fogadni.

Hauszmann Alajos Diplomadíj idei nyerteseit – a szokásoknak megfelelően – idén is a diplomaosztón hirdetjük ki. 

Az ünnepség pontos helyével és menetével kapcsolatban október 9-hez közeledve frissítjük majd ezt a bejegyzést, és jelentkezünk a Kar közösségi média felületein is. 

*a BSc, MSc, vagy osztatlan képzésen diplomázott hallgatóinknak és a szakmérnöki képzésben oklevelet szerzettek számára.


címlapkép: Képkocka

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

3 weeks ago
3 weeks ago
3 weeks ago
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar19 hours ago
Living Danube Limes

https://epitesz.bme.hu/portfolio/living-danube-limes/

2020 júliusában vette kezdetét 10 Dunamentén fekvő ország partnerségével a „Living Danube Limes” projekt. Az együttműködés célja a történeti infrastruktúra védelme és a Duna-mentén található mintegy 2000 éves római örökség turisztikai potenciáljának fejlesztése. A projekt különlegessége egy, a rómaiak által használt 4. századi dunai hajó teljes és hiteles rekonstrukciója.

A BME részéről az Építészettörténi és Műemléki Tanszék vesz részt a projektben.
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar3 days ago
As education leaders consider their options in the age of the COVID-19 crisis, they must rethink the conventional wisdom.
3 weeks ago
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo
4 weeks ago
Guest Lecture of Reimar von Meding / KAW architects Rotterdam
“about our experience in urban renewal, housing development, democratic changes and how we combine architecture and urban planning with participation and social development”

Moderated by Arpad Szabo / BME Urb https://t.co/eHNlJUfEir
ArchBme photo
4 weeks ago
DANUrB+ continues its mission along the #danuberiver.
The DANUrB+ team will continue the work started under the DANUrB projekt. They will aim to reactivate the shrinking cities and add value to the local communities. https://t.co/lhI11OsxPT
ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.