Műegyetemi Nyitány

Tavaszköszöntő koncert a BME-n

Február végétől ismét visszatérhetünk irodáinkba, laborjainkba, tanszéki termeinkbe. A rendkívüli helyzet kezelését a kollégák együttműködése és megértése tette lehetővé, amit ezúton is nagyon köszönünk. Az épületek újbóli megnyitását és a tanévkezdést egy új kezdeményezéssel szeretnénk megünnepelni, amely a “K” épület aulájában március 3-án, 18 órakor kezdődik, ahol a műegyetemi zenekarok bemutatkozása mellett lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is.

A BME a műszaki és tudományos kiválóság mellett számos sikeres zenekar indulásának helyszíne is volt. A közös hang megtalálása legalább annyira fontos az egyetemi életben, mint a zenekarok tagjai között. A rendezvényen ezért a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar és más, kiváló BME-s zenész kollégák adnak koncertet. A rendezvény a 240. évfordulós eseménysorozatunk közösségteremtő záróeseménye, amelynek műsorában mindenki számára ismerős dallamok csendülnek majd fel.

Reméljük, hogy találkozunk a koncerten, és alkalmunk lesz beszélgetni némi harapnivaló és egy bögre forró tea mellett.

Részvételére számítunk!

Czigány Tibor rektor és Verseghi-Nagy Miklós kancellár

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Köszönjük a KépKocka - Építész Média Kör-nek a képeket a BIM/Zöld trendek szakmai napról! És köszönjük, hogy ennyien eltjöttetek! Build-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Nők a tudományban” konferencia!A budapesti Francia Intézet és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) egy egésznapos konferenciát tart március 27-én, amelynek témája a nők helye a különböző tudományágakban. A konferencia alkalmával a vendégek között szerepel Bérengère DUBRULLE asszony, az "Év Tudósnője" - a Tudományos Akadémia 2022. évi Irène Joliot-Curie-díj jelöltje. A nyolc vendég a nők kutatásban és a tudományos ismeretek fejlődésében játszott szerepéről számol majd be, és mindannyiunkat arra ösztönöznek, hogy megtörjük a nemi sztereotípiákat a tudományterületeken belül.📅 Dátum : 2023 március 27. hétfő⏱ Időpont : 9:00 – 15:30🏦 Helyszín : A budapesti Francia Intézet Auditorumában (1011 Budapest, Fő u. 17)Ingyenes – Az esemény francia és magyar nyelven kerül megrendezésre, szinkrontolmácsolással. Regisztráció 👇https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctXuuckg72q33pGlbrmo6u_O6Mg6mY-qsbY3wvnyLs7Dp2ag/viewformProgram: www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/egyetem-es-kutatas/programok/konferencia-nok-a-tudomanyban.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://drive.google.com/file/d/15moFpuBBjnSHZ7RY4Unrm1wWmYC9EnLj/view
Find us here: https://www.facebook.com/archisc.int/

We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations!

Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct.

több tweet...

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.