Mapei építész diplomadíj

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnök Karának végzős Építészmérnök MSc, BSc hallgatói részére.

A Mapei Kft. „Mapei rendszerek az építési álmok megvalósításában” elnevezéssel hallgatói diplomadíj pályázatot hirdet.

A jelentkezési adatlap feltöltési határideje: 2024. április 30. kedd 24:00
A pályázati anyag feltöltési határideje: 2024. május 31. péntek 24:00
A pályázat díjazása intézményenként 1 nyertes részére: nettó 200.000 Ft

Jelentkezési lap és pályázat elérhetősége, feltöltési lehetőség itt érhető el.

A pályázat célja
Célunk, hogy minden évben alkalmat biztosítsunk a jövő építész generációi számára, hogy megmutathassák tervezői, innovációs készségüket. A pályázaton való részvétel alapfeltétele a diplomamunkában a Mapei széleskörű termékpalettájának alkalmazása a műszaki irányelvek és alkalmazástechnikai utasítások betartása mellett.
A pályázók köre
Minden olyan, az intézménnyel jogviszonyban lévő hallgató, aki a 2023/24. tavaszi félévben Építészmérnök MSc, BSc szakon végez, pályázhat a Mapei építész diplomadíjra.
A díjazásról
A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli és bírálja el. A szakmai zsűri tagjait a Mapei Kft. a későbbiekben fogja nyilvánosságra hozni. A Mapei Kft. a pályázatra intézményenként 1 nyertes részére nettó 200.000 Ft díjazást határozott meg. A Mapei Kft. fenntartja a jogot arra, hogy ha megítélése szerint a pályázatok egy adott intézményben nem elég színvonalasak, akkor abban az intézményben nem hirdet győztes pályázatot. Nem kaphat díjazást az a hallgató, akinek a záróvizsgája nem sikerül, vagy a benyújtott diplomamunkáját nem fogadja el az egyetem. Továbbá kizárásra kerülnek a pályázatból azok a hallgatók, akik a diplomamunkájukat nem maguk készítették, vagy a beküldött pályázatuk nem a diplomamunkájuk. Intézményenként egy díj kerülhet kiosztásra. A pályázati díjakhoz kapcsolódó adóterheket a Mapei Kft. átvállalja, és az adóhatóság felé teljesíti.

Együttműködő intézmények

Pályázatunkat az alábbi intézményekkel együttműködésben hirdetjük:

 • a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával
 • a Győri Széchenyi István Egyetem, Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karával
 • a Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, Építészmérnöki Tanszékével
 • a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karával
 • valamint az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézetével

Határidők
A jelentkezési adatlap feltöltési határideje:
2024. április 30. kedd 24:00 A pályázati anyag feltöltési határideje: 2024. május 31. péntek 24:00

A nyertes pályázókat a Mapei Kft. 2 héttel a díjkiosztást megelőzően értesítik. A díjak a Mapei Kft. által későbbiekben meghatározott eseményeken kerülnek kiosztásra: várhatóan 2024. július/augusztus hónapban. A határidőn túl benyújtott pályázatok nem kerülnek értékelésre. A Mapei Kft. kizár mindennemű, a pályázati felületet érintő technikai hibákkal (pl. internetes kapcsolati hiba, működési hiba stb.) kapcsolatos felelősséget.

Pályázati anyag beküldése: Részvételi feltételek:

 • A pályázaton való részvétel díjmentes, de jelentkezéshez van kötve.
 • A pályázaton kizárólag olyan építész hallgatók vehetnek részt, akik a fentiekben felsorolt felsőoktatási intézmények hallgatói.
 • Pályázati anyagként a hallgató a felsőoktatási intézményben leadott diplomamunkája nyújtható be.
 • A pályázat csak online (a fenti pályázati oldalon keresztül) nyújtható be.
 • Csak hiánytalanul beküldött pályázati anyag bírálható el, melynek részét képezi:
  o Jelentkezési adatlap, mely a részvételről és a szerzői jogokról is rendelkezik (letölthető formanyomtatvány, amit aláírva és szkennelve kérünk benyújtani);
  o Nyilatkozat hallgatói jogviszony fennállásáról: a jogviszony igazolás egyedi sorszámmal ellátott dokumentum, melyet a Neptun tanulmányi rendszerből a felsőoktatási intézmény állít ki és hitelesít a hallgatók számára. Jogviszony igazolást a hallgató kérhet ki személyesen, e-mailen keresztül vagy meghatalmazott személy által.
  o Pályázati anyag, az alábbi részleteknek megfelelően.

A pályázati anyag tartalma

A felsőoktatási intézmény által a diplomamunkára előirt formai és tartalmi követelményeket teljesítő digitális tablók .pdf formátumban. Külön dokumentumban kérjük az alkalmazott Mapei termékek (*) által érintett részletes rétegrendeket.

Bíráló bizottság (Zsűri)

A Mapei Kft. háromtagú szakmai zsűrit kér fel a pályázati anyagok elbírálására. A zsűri, egyéb előre nem meghatározott díjat is létrehozhat.

A zsűri azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek szemléltetik a Mapei termékeinek és rendszereinek széleskörű építészeti felhasználási lehetőségeit. A jövőbe mutató ötletek és innovatív műszaki megoldások szintén fontos szempontok a bírálat során.

További információk, adatkezelés

A pályázó a pályázaton való részvétellel kapcsolatban (beleértve – többek között – a pályázati anyag elkészítését és benyújtását) semminemű díj és költség megtérítésére nem tarthat igényt. A pályázó a pályázat benyújtásával összefüggésben semmilyen jogcímen nem jogosult kárigényt, egyéb igényt a Mapei Kft.-vel szemben érvényesíteni.

A Mapei az adatkezelési tevékenységek kapcsán a 2016/679/EU Rendelet („GDPR”) 4. cikk 7. pont szerinti adatkezelői minőségben jár el. A Pályázathoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató jelen Pályázatkiírás elválaszthatatlan mellékletét képezi.

A tervek felhasználásának igénye esetén a Mapei Kft. külön megállapodik a pályázóval.

*A Mapei termékeire vonatkozó aktuális információk innen letölthetők.

Kapcsolattartás
Ingyenes konzultációs lehetőség, további információ a pályázattal, ill. a Mapei által forgalmazott termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatban:
Nagy Richárd József
építőmérnök, mérnök tanácsadó Mapei Kft. Budapest és Pest vármegye Mobil: +36 20 386 8102
e-mail: r.nagy@mapei.hu

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Építész leszek - Nyári táborKedves Középiskolások! Ha gondolkoztál már azon hova tovább az érettségi után és érdekel az építészet és a települések, városok jövője, valamint kíváncsi vagy rá, hogy mit tanulnak, hol élnek és hogyan töltik egyetemi éveiket az építész hallgatók - akkor ez a Nyári tábor Neked szól! A tábor alkalmával interaktív formában szeretnénk megismertetni mindenkit az Építészmérnöki Karral és betekintést nyújtani az építész hivatásba.⏳Jelentkezési határidő: 2024. május 31.📆A tábor helye és ideje: BME Építészmérnöki Kar, 2024. július 15-17. A jelentkezési 📝 link ezen az oldalon érhető el 👇bit.ly/epiteszleszektaborBővebb infó 👇epitesz.bme.hu/portfolio/epitesz-leszek-nyari-tabor/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
2024.05.21-ig mindenki rendelkezhet adója 1%-nak felajánlásával.A felajánlással a BME Építészmérnöki Kar Alapítványát is támogathatjátok.Az alapítvány célja, hogy támogassa a hazai korszerű építészmérnök képzést, hozzájáruljon a BME Építészmérnök Kar anyagi, tárgyi, technikai, infrastrukturális feltételeinek megőrzéséhez, fejlesztéséhez, hatékonyabbá tételéhez.A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért AlapítványAdószám: 18068801-1-43 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.