Kari sikerek a Magyar Építészet Napja 2023 díjátadó ünnepségen!

December 16-án először adták át a Kós Károly-életműdíjat, melynek keretében az idei állami építészeti díjakat is kiosztották.

Ybl Miklós-díjban részesült az Építészettörténeti és Műemléki Tanszék tanszékvezetője, karunk egyetemi tanára Krähling János, valamint Pro Architectura díjban részesült Major Zoltán és Müllner Péter építészek, a Partizan Architecture iroda vezetői, a BME Építőművészeti Doktori Iskola hallgatói.

Idén először ünnepeljük a Magyar Építészet Napját Kós Károly születésének napján. Ennek alkalmából a kortárs építészeti színtér legjelentősebb alkotóit díjazták. Az első Kós Károly-életműdíjban Dévényi Sándor részesült. Kós Károly 140. születésnapján köszöntötte Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere a díjátadó ünnepség résztvevőit a Pesti Vigadóban.

Az este során a 2023-as évre vonatkozóan a következő díjakat osztották ki:

Schönvisner István-díjban részesült Gallina Zsolt.
Forster Gyula-díjban részesült Besei László.
Mőcsényi Mihály-díjban részesült Vincze Attila.

Pro Architectura díjban részesült Bődi Imre és Frikker Zsolt (Studio Fragment), a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának új épületének tervezéséért; Major Zoltán és Müllner Péter (Partizan Architecture), többek között a cserépváraljai Munkás Szent József templom felújításáért; Getto Tamás és Sztranyák Gergely Pécs új vásárcsarnokának megtervezéséért; és Hegedüs Csilla a bonchidai Bánffy-kastély revitalizációjáért.

Ybl Miklós-díjban részesült Bordás Péter, Dénes György és Krähling János dr.

Kós Károly-életműdíjban részesült Dévényi Sándor DLA, professor emeritus építész, a díjat Finta József építész és Lázár János miniszter adták át.

Dévényi Sándor beszédében kiemelte, hogy életünk 90 százalékát az épített környezetben töltjük, szeressük tehát azokat az építészeket, akik a környezetünk gyönyörű épületeiért felelnek. Végezetül köszönetet mondott barátainak és családjának, akik támogatása nélkül nem vehette volna át a díjat.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Építész leszek - Nyári táborKedves Középiskolások! Ha gondolkoztál már azon hova tovább az érettségi után és érdekel az építészet és a települések, városok jövője, valamint kíváncsi vagy rá, hogy mit tanulnak, hol élnek és hogyan töltik egyetemi éveiket az építész hallgatók - akkor ez a Nyári tábor Neked szól! A tábor alkalmával interaktív formában szeretnénk megismertetni mindenkit az Építészmérnöki Karral és betekintést nyújtani az építész hivatásba.⏳Jelentkezési határidő: 2024. május 31.📆A tábor helye és ideje: BME Építészmérnöki Kar, 2024. július 15-17. A jelentkezési 📝 link ezen az oldalon érhető el 👇bit.ly/epiteszleszektaborBővebb infó 👇epitesz.bme.hu/portfolio/epitesz-leszek-nyari-tabor/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
2024.05.21-ig mindenki rendelkezhet adója 1%-nak felajánlásával.A felajánlással a BME Építészmérnöki Kar Alapítványát is támogathatjátok.Az alapítvány célja, hogy támogassa a hazai korszerű építészmérnök képzést, hozzájáruljon a BME Építészmérnök Kar anyagi, tárgyi, technikai, infrastrukturális feltételeinek megőrzéséhez, fejlesztéséhez, hatékonyabbá tételéhez.A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért AlapítványAdószám: 18068801-1-43 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.