Kitüntetésben részesült oktatók

2014. június 4-én a Kari Tanács ünnepi ülésén Dr. Becker Gábor, karunk dékánja átadta a Szentkirályi Zoltán-díjat, a Rados Jenő-emlékérmet, valamint a címzetes egyetemi docensi és tanári címeket.

 

 

Szentkirályi Zoltán-díjat kapott:

Horváth Sándor, az Épületszerkezettani Tanszék adjunktusa, akinek szakmai elismertsége igen széleskörű, és aki 3 évtizedes elhivatott oktatói tevékenységével építészek generációit nevelte igényességre és a szakma szeretetére.

horvathsandor_szentkiralyi.jpg

 

Rados Jenő-emlékérmet kapott:

Bugár Mészáros Károly a magyar műemlékvédelem területén 36 éven át kifejtett sikeres szakmai és vezetői tevékenységéért.

bugarmkaroly_randos.jpg

 

Címzetes egyetemi docensi címet kapott:

dr. Hajnal István, aki magas szintű tudásával, szakmai tapasztalatával, igényes előadásmódjával hiánypótló ismeretekkel gazdagítja az építész- és építőmérnök hallgatókat az ingatlanfejlesztés és ingatlangazdálkodás, a gazdasági számítások és az ingatlan-értékbecslés szakterületein. 
 
drhajnal_cimzetes_ed.jpg
 
Hőnich Richárd DLA építész meghívott oktatóként közel két évtizeden át végzett magas színvonalú konzulensi és alkotói munkája, az Építészmérnöki Kar önzetlen szakmai és erkölcsi támogatása elismeréseként.
 
honichr_cimzetes_ed.jpg

Móricz István egyetemi adjunktus a Kar érdekében végzett 45 évi kiemelkedő oktatói és közösségért végzett munkája elismeréseként.

moriczi_cimzetes_ed.jpg

 

Címzetes egyetemi tanári címet kapott:

Radványi György DLA egyetemi docens több mint négy évtizeden át végzett kimagaslóan magas színvonalú oktatási munkája, a francia nyelvű képzésben és az Építészmérnöki Kar nemzetközi jó hírének terjesztésében vállalt szerepéért.
 
radvanyigy_etanar.jpg
 
Winkler Barnabás DLA építész alkotásai, a karunkhoz köthető oktatási, valamint a magyar építészeti közéletben végzett kiemelkedő és hiánypótló munkásságáért.
 
winklerb_etanar.jpg

Aktuális

Specializációs Projekttárgy - Kiállítás Vác Város Önkormányzat tisztelettel meghívja a kedves érdeklődöket a BME Urbanisztika Tanszék és a város közös kiállításának megnyitójára és az azt követő szakmai beszélgetésre, melyre 📅 2024. február 6-án, 17 órai kezdettel kerül sor.A kiállítás a 2023. évi specializációs projekttárgy hallgatói munkáit mutatja be, melynek témája:VÁC – VÁROSFEJLESZTÉS A DUNA PARTJÁNHelyszín: Madách Imre Művelődési Központ, 2600 Vác, dr. Csányi László krt. 63.//SPECIALIZÁCIÓS PROJEKTTÁRGY / KIÁLLÍTÁSVác Város Önkormányzat tisztelettel meghívja Önta Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékeés a város közös kiállításának megnyitójára és az azt követő szakmai beszélgetésre, melyre2024. február 6-án, 17 órai kezdettel kerül sor.A kiállítást megnyitja: Matkovich Ilona polgármester.A kiállítás a 2023. évi specializációs projekttárgy hallgatói munkáit mutatja be, melynek témája:VÁC – VÁROSFEJLESZTÉS A DUNA PARTJÁNA szakmai beszélgetés előadói:Szabó Árpád DLA, tanszékvezető, egyetemi docensTaskovics Andrea főépítészmoderátor: Szabó László építész, a PMÉK helyi csoport képviseletébenHelyszín: Madách Imre Művelődési Központ, 2600 Vác, dr. Csányi László krt. 63.urb.bme.hu/specializacios-projekttargy-kiallitas-vac/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
Az Építészet Alapjai 2024 tavaszi kiírás a tankörökkel elérhető a tantárgy blogján. Az Építészet Alapjai tantárgy az építészeti tervezés-oktatás előkészítő, alapszakaszába tartozik, az első év második félévében. A tantárgy hetente egy alkalommal, 6 óra terjedelemben, műtermi foglalkozások, konzultációk formájában történik. A félév tematikája a Térkompozíció tantárgyon elsajátított kompetenciákra és tudásra építve egy teljes féléves tervezési feladatból és annak részletezéséből áll, ezzel felkészítve a hallgatókat a Lakóépülettervezés 2. és a további tervezési stúdiumokra. -Ebben a félévben új elemként jelenik meg a konkrét tervezési helyszín, a Gellérthegy, és a térhasználat. A tantárgy célja, hogy a hallgatókat első alkalommal végigvezesse egy tervezési feladaton, megismertesse velük az építészeti tervezés alapvető lépéseit, egy építészeti tervdokumentáció elemeit, mely ismereteket egy félév végi tervben összegezhetnek. Hallgatók így egy olyan tervezésmódszertani alapot kapnak, melyre a további tervezési stúdiumukat építhetik. tanszékek: Exploratív - BME, Közép.BME, Lako BME, BME Urbanisztika Tanszéktantárgyfelelős: Weiszkopf András @studioweiszkopf kép: Weiszkopf AndrásAz Építészet Alapjai 2024 tavaszi kiírás a tankörökkel elérhető a tantárgy blogján. Az Építészet Alapjai tantárgy az építészeti tervezés-oktatás előkészítő, alapszakaszába tartozik, az első év második félévében. A tantárgy hetente egy alkalommal, 6 óra terjedelemben, műtermi foglalkozások, konzultációk formájában történik. A félév tematikája a Térkompozíció tantárgyon elsajátított kompetenciákra és tudásra építve egy teljes féléves tervezési feladatból és annak részletezéséből áll, ezzel felkészítve a hallgatókat a Lakóépülettervezés 2. és a további tervezési stúdiumokra. -Ebben a félévben új elemként jelenik meg a konkrét tervezési helyszín, a Gellérthegy, és a térhasználat. A tantárgy célja, hogy a hallgatókat első alkalommal végigvezesse egy tervezési feladaton, megismertesse velük az építészeti tervezés alapvető lépéseit, egy építészeti tervdokumentáció elemeit, mely ismereteket egy félév végi tervben összegezhetnek. Hallgatók így egy olyan tervezésmódszertani alapot kapnak, melyre a további tervezési stúdiumukat építhetik. -info >>> link in bio @lako.bme-tanszékek: @explorativ_bme @kozep.bme @lako.bme @urb.bme -tantárgyfelelős: Weiszkopf András @studioweiszkopf kép: Weiszkopf András-@bme.epitesz ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.