Kimagasló eredményekkel szerepel a Kar a HVG Diploma 2024 című kiadvány rangsorában

A HVG Diploma 2024 című kiadvány idén is beszámol a felsőoktatási intézmények rangsoráról. Az idei évben a felsőoktatási jelentkezési adatok a felvételi szabályok módosítása miatt, illetve a jelentősen megnövekedett felvételi kérelmek miatt nagy feltűnést keltettek.

Az eredmények szerint azonban az új struktúrában az egyetemek a hagyományos erősségeiket viszik tovább. A hallgatók érdeklődése pedig nem módosult érdemben, továbbra is az intézmények presztízse és képzési kínálatának jellege határozza meg a felsőfokú oktatásra pályázók választását.

A statisztikai adatok alapján idén is nagyon jó mutatókkal vagyunk jelen a hazai felsőoktatásban. A kiadványban szereplő hallgatói lista intézményi sorrendjében továbbra is dobogós helyen szerepel a Műegyetem, emellett jelentősen gyarapodott az első helyen a Műegyetemre jelentkezett hallgatók száma (4875 fő). Az oktatói és hallgatói adatokból képzett intézményi összetett rangsorban az oktatói és hallgatói helyezések kiegyenlítettek az ELTE – BME – Debrecen – Semmelweis rangsorvezető négyes esetében.

A kari ranglistákon elért helyezést a szakterületi sajátosságok határozzák meg. Ez a szakterületi meghatározottság még egyértelműbben megmutatkozik a hallgatói kari rangsorban.

A műszaki képzésterületi rangsorban az összesen 41 műszaki képzés között a hallgatók kiválósága nappali képzésen rangsorban a 2. helyen szerepel Karunk.

Az országos karok rangsorában a 118 kar között a tavalyihoz képest eggyel előrébb, azaz a 17. helyen szerepel a BME Építészmérnöki Kar. Ezen összetett rangsor alapján a hallgatói kiválóságban (nappali képzésen) a 13. előkelő helyet, oktatói kiválóságban pedig a 39. helyet szereztük meg.

Büszkék vagyunk a Műegyetem több, mint 240 éves múlttal rendelkező töretlen hagyományaira és presztízsére, valamint a BME Építészmérnöki Kar oktatóinak és hallgatóinak kiválóságára, illetve az országos műszaki képzésterületi rangsorban elért helyezésére.

Forrás: Diploma 2024: A HVG kiadványa az egyetemek és főiskolák rangsoráról.

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Specializációs Projekttárgy - Kiállítás Vác Város Önkormányzat tisztelettel meghívja a kedves érdeklődöket a BME Urbanisztika Tanszék és a város közös kiállításának megnyitójára és az azt követő szakmai beszélgetésre, melyre 📅 2024. február 6-án, 17 órai kezdettel kerül sor.A kiállítás a 2023. évi specializációs projekttárgy hallgatói munkáit mutatja be, melynek témája:VÁC – VÁROSFEJLESZTÉS A DUNA PARTJÁNHelyszín: Madách Imre Művelődési Központ, 2600 Vác, dr. Csányi László krt. 63.//SPECIALIZÁCIÓS PROJEKTTÁRGY / KIÁLLÍTÁSVác Város Önkormányzat tisztelettel meghívja Önta Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékeés a város közös kiállításának megnyitójára és az azt követő szakmai beszélgetésre, melyre2024. február 6-án, 17 órai kezdettel kerül sor.A kiállítást megnyitja: Matkovich Ilona polgármester.A kiállítás a 2023. évi specializációs projekttárgy hallgatói munkáit mutatja be, melynek témája:VÁC – VÁROSFEJLESZTÉS A DUNA PARTJÁNA szakmai beszélgetés előadói:Szabó Árpád DLA, tanszékvezető, egyetemi docensTaskovics Andrea főépítészmoderátor: Szabó László építész, a PMÉK helyi csoport képviseletébenHelyszín: Madách Imre Művelődési Központ, 2600 Vác, dr. Csányi László krt. 63.urb.bme.hu/specializacios-projekttargy-kiallitas-vac/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
Az Építészet Alapjai 2024 tavaszi kiírás a tankörökkel elérhető a tantárgy blogján. Az Építészet Alapjai tantárgy az építészeti tervezés-oktatás előkészítő, alapszakaszába tartozik, az első év második félévében. A tantárgy hetente egy alkalommal, 6 óra terjedelemben, műtermi foglalkozások, konzultációk formájában történik. A félév tematikája a Térkompozíció tantárgyon elsajátított kompetenciákra és tudásra építve egy teljes féléves tervezési feladatból és annak részletezéséből áll, ezzel felkészítve a hallgatókat a Lakóépülettervezés 2. és a további tervezési stúdiumokra. -Ebben a félévben új elemként jelenik meg a konkrét tervezési helyszín, a Gellérthegy, és a térhasználat. A tantárgy célja, hogy a hallgatókat első alkalommal végigvezesse egy tervezési feladaton, megismertesse velük az építészeti tervezés alapvető lépéseit, egy építészeti tervdokumentáció elemeit, mely ismereteket egy félév végi tervben összegezhetnek. Hallgatók így egy olyan tervezésmódszertani alapot kapnak, melyre a további tervezési stúdiumukat építhetik. tanszékek: Exploratív - BME, Közép.BME, Lako BME, BME Urbanisztika Tanszéktantárgyfelelős: Weiszkopf András @studioweiszkopf kép: Weiszkopf AndrásAz Építészet Alapjai 2024 tavaszi kiírás a tankörökkel elérhető a tantárgy blogján. Az Építészet Alapjai tantárgy az építészeti tervezés-oktatás előkészítő, alapszakaszába tartozik, az első év második félévében. A tantárgy hetente egy alkalommal, 6 óra terjedelemben, műtermi foglalkozások, konzultációk formájában történik. A félév tematikája a Térkompozíció tantárgyon elsajátított kompetenciákra és tudásra építve egy teljes féléves tervezési feladatból és annak részletezéséből áll, ezzel felkészítve a hallgatókat a Lakóépülettervezés 2. és a további tervezési stúdiumokra. -Ebben a félévben új elemként jelenik meg a konkrét tervezési helyszín, a Gellérthegy, és a térhasználat. A tantárgy célja, hogy a hallgatókat első alkalommal végigvezesse egy tervezési feladaton, megismertesse velük az építészeti tervezés alapvető lépéseit, egy építészeti tervdokumentáció elemeit, mely ismereteket egy félév végi tervben összegezhetnek. Hallgatók így egy olyan tervezésmódszertani alapot kapnak, melyre a további tervezési stúdiumukat építhetik. -info >>> link in bio @lako.bme-tanszékek: @explorativ_bme @kozep.bme @lako.bme @urb.bme -tantárgyfelelős: Weiszkopf András @studioweiszkopf kép: Weiszkopf András-@bme.epitesz ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.