Ismét a világ legjobb műegyetemei között a BME a QS ranglistán

Továbbra is egyedüli szereplő a hazai építész képzőhelyek között a BME a QS világranglistán és ismét a világ legjobb műegyetemei között szerepel a Műegyetem.

A Műegyetem érte el a legjobb helyezést a QS öt tudományterületi rangsorában szereplő magyar egyetemek közül. Hazánkban egyedülállóan tartja helyét a Műegyetem mérnöki, természettudományos és gazdasági szakterületen is a világ legjobb egyetemei között szerepel.

A brit QS (Quacquarelli Symonds) az egyik legmérvadóbb egyetemi rangsor, mely a világ egyetemeinek legjobb 4-5%-át rangsorolja. A QS szakterületi rangsorai képzési területenként rangsorolják a világ legjobb képzéseit az akadémiai elismertség, a munkáltatói vélemények, a kutatók és publikációk minősége, valamint a nemzetközi kutatási együttműködések erősségének, a területre jellemző paraméterek alapján alapján. Idén a rangsorkészítő szakemberek a világ legjobb 1594 felsőoktatási intézményének teljesítményét elemezték.

A QS március 22-én publikált 2023-as tudományterületi világrangsorában a mérnöki tudományok területén egyedüli magyar felsőoktatási intézményként került fel a BME a világranglista 224. helyét megszerezve. A magyar intézmények öt tudományterületi rangsorban szerepelnek. A Műegyetemé érte el a legjobb helyezést a QS öt tudományterületi rangsorában szereplő magyar egyetemek közül.

Továbbra is egyedüli szereplő hazai építész képzőhelyként a rangsorban a BME, a legjobb 150-200 közötti pozícióval.

A  gépészmérnöki, valamint repülőmérnöki és gyártástechnológiai szakterületen a világ legjobb 200 képzése között van idén is a BME.

Az építő- és szerkezetmérnök területen a világ legjobb 230 képzése közé, a számítástudományi és informatikai, valamint vegyész– és villamosmérnöki képzéseket pedig a világ legjobb 350 képzése közé rangsorolták.

Az anyagtudomány szakterületén a rangsor egyedüli hazai szereplőjeként a világ legjobb 350, a kémia, illetve a fizika és csillagászat szakterületen pedig a világ legjobb 400 egyeteme közé sorolták. A társadalomtudományos és menedzsment tudományterületen belül a Business & Management Studies világranglistára is felkerült a BME, ahol az 501-550. helyen szerepel.

A matematika képzések rangsorában idén ismét kategóriát ugrott a BME: 2023-ban a világrangsor 251-300. helyén szerepel a Műegyetem matematikus képzése, így az ELTE mellett a BME az első számú képzőhely Magyarországon.

A teljes rangsor itt érhető el.

Forrás: Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

🍃BIM/Zöld trendek🍃- Szakmai Nap📍📆 2023. október 4. ⏰11:30 – 17:30 🏛️Helyszín: BME K épület, K210 ‼️Regisztrációs link: bit.ly/46jTCt4 ‼️ Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki!Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.Részletes programtervet a kari honlap hírei között találtok!👇epitesz.bme.hu/portfolio/bim-zold-trendek-szakmai-nap-2/Mindenkit várunk sok szeretettel! 🤗📸 KépKocka - Építész Média KörBME ÉMK Hallgatói KépviseletRendezvény CsoportÉpítészmérnöki Kar Hallgatói KépviseletBuild-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
‼️ Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület – Hallgatói pályázat ‼️Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottak az ötletpályázat alapjául, a 2023. évi pályázat címe: „Revitalizáció, értékteremtés” – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből, pályázat szakmai mentorokkal.Az idei évben a díjak összegét megemelték:1. díj: 1.000.000 Ft és utazás az Expo Real-ra,2. díj: 750.000 Ft,3. díj: 500.000 FtPályázási regisztrációs határidő: 2023.09.30. 12.00 óraPályaművek leadásának határideje: 2023.11.06. 23.59 óraPályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2023.11.20.Bővebb információ és a teljes pályázati kiírás elérhető a honlapunkon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/ingatlanfejlesztoi-kerekasztal-egyesulet-x-hallgatoi-palyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.