GYIK

HALLGATÓKNAK

ÁLTALÁNOS ALAPKÉRDÉSEK

AZ EGYETEMET ERINTŐ, VÍRUSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEKBEN HOVA FORDULHATOK?
A járványügyi helyzettel kapcsolatosan a következő címen kaphatnak egyetemi szintű tájékoztatást: covid19info@mail.bme.hu

COVID HALLGATÓI BEJELENTÉS MENETE
Kérjük, hogy akinek COVID-dal kapcsolatos bejelentenivalója van, a következők szerint járjon el

OKTATÁS

HA TANULMÁNYI ÜGYEKKEL, OKTATÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIM VANNAK, KIHEZ FORDULJAK?
Az általános, egyetemi szinten eldöntött kérdések tekintetében az egyetem és a KTH honlapján, a kari kérdésekkel kapcsolatosan az Építészmérnöki Kar honlapján, Facebook és Instagram oldalán található információ. Egyedi probléma felmerülése esetén írjanak az alábbi címek egyikére: kommunikacio@epitesz.bme.hu , elnok@epiteszhk.huhivatalvezeto@epitesz.bme.hu.
Hallgatói hozzáférésekkel (O365, Címtár, eduID) kapcsolatos problémák kezelése: support@login.bme.hu

OTTHONI MUNKAVÉGZÉS

A BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR MUNKATÁRSA VAGYOK, DOLGOZHATOK-E OTTHONRÓL?
A BME ÉPK munkatársainak 2020. március 13-tól lehetősége van az otthoni munkavégzésre. Ennek menetét a munkairányítók, vezetők határozzák meg, a 2020.03.13-i Dékáni körlevél és 2020.03.25-i Kancellári Utasítás keretei között, valamennyi munkavállaló számára.

BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR MUNKATÁRSA VAGYOK ÉS OTTHON VAN(NAK) AZ ISKOLÁS GYEREKE(I)M, ÍGY NEM TUDOK TELJES MUNKAIDŐBEN A MUNKÁMMAL FOGLALKOZNI. MI A TEENDŐ/HOGYAN ÉRINTI EZ A FIZETÉSEMET?
Ilyen esetekben, a 2020.03.13-i Dékáni Körlevél és a 2020.03.25-i Kancellári Utasítás értelmében, a munkairányítási jogú vezető (dékán) rendeli el a munkavégzés körülményeit, egyéni elbírálás alapján.

BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR MUNKATÁRSA VAGYOK, AZ OTTHONI MUNKAVÉGZÉS KAPCSÁN INFORMATIKAI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM, KIHEZ FORDULHATOK?
Távoli munkavégzéssel kapcsolatos informatikai kérdések kezelése: helpdesk@eik.bme.hu, belső mellék: 06-1-463-1616

A BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR MUNKATÁRSA VAGYOK, LEHET, HOGY A KÖRNYEZETEMBEN TALÁLHATÓ FERTŐZÖTT SZEMÉLY, MIT TEGYEK?
Minden ilyen esetben, kérjük, jelezze ezt az egyetem felé és jelentkezzen telefonon a háziorvosánál, illetve hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a + 36-80-277-455 vagy a +36-80-277-456 telefonszámon. Ebben az esetben a lehető legjobban korlátozza mozgását és semmilyen közösségbe se menjen!

A BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR MUNKATÁRSA VAGYOK, ELKAPTAM A BETEGSÉGET, MI A TEENDŐM?
Megbetegedés esetén fel kell hívni a háziorvost, és az ő instrukcióinak megfelelően kell eljárni. Kérjük, betegségét jelezze, és a táppénz papírját lefotózva küldje el a rhea.foldszin@epitesz.bme.hu címre.

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar5 days ago
Rekonstruált római kori hajó kapcsolja össze a Duna-menti településeket!

🛶 Az Élő Dunai Limes (Living Danube Limes) című Interreg Duna Transznacionális Program projekt azt a célt tűzte ki, hogy az egykori Római Birodalom határvonalaként funkcionáló Dunát nem, mint elválasztó, hanem mint összekötő útvonalként erősítse.

🛶 A projekt egyik kiemelt látványossága, hogy Németországban, a Friedrich Alexander Egyetem munkatársai készítettek egy rekonstruált, 4. századi római hajót Mainzban található leletek alapján, amelynek a Danuvina Alacris, vagyis Élő Duna nevet adták.

🛶 Az út során az élő történelem kapcsolja össze a Duna-menti országokat Unión belül és túl (lévén Szerbia és Moldva is részei a konzorciumnak).

🛶 A hajó útjához kerékpárral 🚵, kenuval 🚣‍♀️ vagy gyalogosan 🏃‍♀️ bárki csatlakozhat egy tetszés szerint kiválasztott szakaszon.

A magyarországi szakaszt többek között a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék szervezi.

A eseményben követhető nyomon az utazás!
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 weeks ago
Hallgatónk sikere a MAZSIHISZ-OR-ZSE tudományos pályázatán!

Az első helyet és a vele járó 100 ezer forintos pénzdíjat, valamint az izraeli repülőjegy kupont Kiss Bogdán Lemuel, BME Építészmérnöki Kar hallgatója érdemelte ki, Vívók az Aréna úti zsinagógában című dolgozatával.

A dolgozat alapját egy, a Középülettervezési Tanszéken készített díjnyertes TDK-munka képezte, amelynek címe: Pengecsattogtatás a zsinagógában. Az angyalföldi imaház átalakulása (konzulens: Szabó Levente DLA).

A hírről részletesebben 👇
https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/oktatas/mazsihisz-or-zse-tudomanyos-palyazat-unnepelyes-dijatado

Az eredeti TDK-munka 👇
https://www.kozep.bme.hu/kutatas/tudomanyos-tdk/pengecsattogtatas-a-zsinagogaban

👏Szívből gratulálunk Kiss Bogdán Lemuelnek az elismeréshez!👏
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.