Felhívás Hauszmann-díjra

A BME Építészmérnöki Kar felhívást tesz közzé Hauszmann-díj odaítélésére.

A díjra mindazon építészek pályázhatnak, akik diplomatervüket 2012-ben védték meg a BME Építészmérnöki Karán. A pályázóknak meg kell szerezniük annak a tervezési tanszéknek ajánlását, ahol tervüket megvédték.

A pályázatoknak 2012. június 29-én pénteken 12 óráig kell beérkezniük a BME Középülettervezési Tanszék titkárságára (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K.299.).

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

  • Ajánlás és a pályázó adatai (név, telefonszám, postacím, email cím, diplomaterv címe, dátum, tanszék és építész konzulens neve).
  • Kizárólag az eredeti (megvédett) terv részeinek (előtanulmányok, vázlatok, makettfotók, terv) felhasználásával készített, legfeljebb 10 db. A/3 méretű nyomtatott lap, mely a terv megértését lehetővé teszi. A nem összefűzött, de borítóba rendezett lapok legyenek közvetlenül kiállításra alkalmasak, szerepeljenek rajtuk a beazonosításhoz szükséges szöveges információk: név, munka címe, dátum, az adott lap címe.
  • Makett, méretre szabott védődobozban.
  • A benyújtott lapok digitális változata CD adathordozón, a kiadvány elkészítéséhez szükséges minőségben (300 dpi, a/4 méretben, jpg és pdf formátumban). A CD egy publikációra alkalmas portrét (5×5 cm) is tartalmazzon a szerzőről.
  • Minden lapon, maketten, CD-n szerepeljen a pályázó neve.
  •  
  • Évente öt, egyenrangú díj – érem és oklevél – adományozható. A díj odaítélésére építészekből álló bizottság tesz javaslatot, melynek tagjai várhatóan Czigány Tamás, Csomay Zsófia, Getto Tamás, U.Nagy Gábor. A díjat az őszi diplomaátadó ünnepélyen a Kar dékánja adja át. A pályázati anyagból kiadvány és kiállítás  készül. A benyújtott dokumentációkat – a makett kivételével – megtartjuk és archiváljuk.

Balázs Mihály DLA, a Hauszman-díj kurátora

Aktuális

 
 
 
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar4 days ago
Kedves Jelentkezők!

Alább olvashatók a 2020. évi felvételi vizsga eredményei. Kérjük, aki még nem töltötte fel a felvi.hu-ra a hiteles oklevelét (oklevél igazolását), valamint a többletpontokra jogosító dokumentumait (pl. a kötelező 16 héten felüli szakmai tapasztalat igazolását, nyelvvizsgákat, stb.) az sürgősen pótolja!

https://epitesz.bme.hu/portfolio/2020-evi-msc-felveteli-eredmenyei/
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar5 days ago
❗️ Sziasztok! Elindult a Demonstrátori pályázat a 2020/2021 tanév őszi félévére. Ha van kedvetek és segítő szándékotok, kérünk, hogy a többiek miatt is, jelentkezzetek! 🤝 💛

https://epitesz.bme.hu/portfolio/demonstratori-palyazat-a-2020-2021-tanev-oszi-felevere/
8 months ago
THE 4TH USERN CONGRESS AND USERN PRIZE FESTIVAL - APPLIED SCIENCE
Dr. Gábor Domokos university professor at @ArchBme will have a keynote lecture of The Gömböc on 8th November 2019 at 11:00.
#usern https://t.co/Jsy8jIW2mc
ArchBme photo
9 months ago
We are very grateful that H. Emre Ilgin (Middle East Technical University) is giving an open lecture about Tall Buildings: architectural, structural and aerodynamic design considerations (Middle East Technical University) at @ArchBme.
https://t.co/vxUSgVvsBg https://t.co/cPYCNHJBsc
ArchBme photo
9 months ago
The #DANUrB cultural network aims to strengthen the Danube regional cultural identity and to create a common brand.
Let's meet at "DANUrB - Plans and results" exhibition on October 10th, 2019, at 17.00! https://t.co/lfYlCMQFxn https://t.co/abftaA0Qy6
ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.