Decode Díj pályázat – 2024

Megújulva tér vissza a DECODE Díj 2024-ben. A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány büszkén jelenti be, hogy immár ötödik alkalommal 2024-ben visszatér a várva várt DECODE Díj pályázat

E rangos esemény a művészet, az építészet és az innováció metszéspontját ünnepli, és olyan kiemelkedő projekteket ismer el, amelyek a tervezés határait feszegetik. A korábbi évektől eltérően a díjátadó ünnepségre és az azt követő kiállításra tavasszal kerül sor. Az eseménynek az aqb project space ad otthont, mely egy figyelemre méltó független művészeti tér, amely a feltörekvő tehetségek bemutatásának progresszív megközelítéséről ismert. Ez az új helyszín közvetlenebb és kevésbé formális környezetet biztosít, elősegítve a tartalmas kapcsolatok létrejöttét, ösztönözve a nyílt párbeszédet. A DECODE célja a kreativitás elősegítése, az innováció és a design átalakító erejének elismerése, küldetésének középpontjában pedig az a meggyőződés áll, hogy maga az utazás legalább annyira fontos, mint a célállomás. A DECODE neves építészek, művészek és szakemberek összefogásával platformot biztosít az eszmecseréhez és az építészet, valamint a művészet jövőjének alakításához. A DECODE küldetésének egyik legfontosabb szempontja a fiatal tehetségek következő generációjának bevonása. Mint az iparág jövőbeli vezetői, az ő egyedi nézőpontjuk és friss ötleteik kulcsfontosságúak az innováció előmozdításában és az épített környezet alakításában. A DECODE ösztönzi a fiatal tehetségeket a részvételre, és munkáikat a szélesebb közönség mellett a már elismert szakembereknek is bemutatja, elősegítve a mentorálást és az együttműködést. 

“Küldetésünk, hogy platformot biztosítsunk a koncepcionális tervezés megünneplésére, a kreativitás ösztönzésére és a fiatal tehetségek bevonására. Az új tavaszi kiadással és az aqb project space-szel való partnerséggel izgatottan várjuk, hogy egy vibráló és dinamikus környezetet teremtsünk a művészet és az építészet átalakító erejének ünneplésére.”  – hangsúlyozzák a DECODE Alapítvány életre hívói, Pém Ildikó és Bordás Péter a BORD Építész Stúdió vezető tervezői és alapító tulajdonosai.

Bár az esemény könnyedebbé és közvetlenebbé vált, fontos megjegyezni, hogy a DECODE Díj lényege és tartalma változatlan marad. A hangsúly koncepcionális alkotás ünneplésére, az innováció ösztönzésére és a fiatal tehetségek bevonására helyeződik továbbra is e nagyra becsült verseny középpontjában.

A DECODE díj 2024. április 18-án figyelemre méltó eseménynek ígérkezik, amely egyesíti a feltörekvő tehetségeket, hogy az építészeti tervezés és a kortárs művészeti kezdeményezések legjobbjait ünnepelje. 

A teljes pályázat itt tekinthető meg.

A pályázat leadásával kapcsolatos kérdéseket az alábbi email címen várjuk: decode@bordstudio.hu

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Építész leszek - Nyári táborKedves Középiskolások! Ha gondolkoztál már azon hova tovább az érettségi után és érdekel az építészet és a települések, városok jövője, valamint kíváncsi vagy rá, hogy mit tanulnak, hol élnek és hogyan töltik egyetemi éveiket az építész hallgatók - akkor ez a Nyári tábor Neked szól! A tábor alkalmával interaktív formában szeretnénk megismertetni mindenkit az Építészmérnöki Karral és betekintést nyújtani az építész hivatásba.⏳Jelentkezési határidő: 2024. május 31.📆A tábor helye és ideje: BME Építészmérnöki Kar, 2024. július 15-17. A jelentkezési 📝 link ezen az oldalon érhető el 👇bit.ly/epiteszleszektaborBővebb infó 👇epitesz.bme.hu/portfolio/epitesz-leszek-nyari-tabor/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
2024.05.21-ig mindenki rendelkezhet adója 1%-nak felajánlásával.A felajánlással a BME Építészmérnöki Kar Alapítványát is támogathatjátok.Az alapítvány célja, hogy támogassa a hazai korszerű építészmérnök képzést, hozzájáruljon a BME Építészmérnök Kar anyagi, tárgyi, technikai, infrastrukturális feltételeinek megőrzéséhez, fejlesztéséhez, hatékonyabbá tételéhez.A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért AlapítványAdószám: 18068801-1-43 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.