BME Építőművészeti Doktori Iskola – Felvételi hirdetmény

A BME Építőművészeti Doktori Iskola felvételt hirdet a 2024/2025 tanévvel induló DLA-képzésére. A jelentkezés és felvétel követelményeit a BME DHSZ valamint az Építőművészeti Doktori Iskola (továbbiakban ÉDI) Működési Szabályzata tartalmazza. A dokumentumok és a jelentkezéshez szükséges adatlapok elérhetők az ÉDI honlapján.

A képzés célja

A BME Építőművészeti Doktori Iskolájának képzési célja az építészetről való átfogó és rendszerezett gondolkodás és a résztvevők személyes kreatív képességének fejlesztése, különös figyelemmel az új típusú környezeti kihívásokra, az építészet közösségi aspektusainak erősödő jellegére. Szűkebb értelmezésben az ÉDI képzési célja kettős: egyrészt hivatásukat a legmagasabb szinten művelő építészek képzése, másrészt az építészképzés oktató-utánpótlásának biztosítása. Az iskola művészeti jellegéből adódóan elsősorban alkotói habitusú építészek jelentkezését várjuk.

A képzésben való részvétel formái

A doktori képzésbe kétféle módon lehet bekapcsolódni: a négyéves szervezett képzésre, vagy egyéni felkészülőként a komplex vizsgára való jelentkezéssel. Az egyéni felkészülést azoknak ajánljuk, akik már jelentős és publikált alkotói teljesítménnyel rendelkeznek.

A felvételi eljárás tervezett határidői és menete négyéves képzésre jelentkezőknél.

Jelentkezési határidő: 2024. június 10.
A jelentkezési anyagot e-mailben kérjük elküldeni az ÉDI titkárának.

Felvételi vizsga időpontja: 2024. június 26. szerda, külön értesítés szerint Felvételi vizsga helye: BME K.210.
Értesítés a felvételi eljárás eredményéről:

A Felvételi Bizottság értékelését követően a DIT ajánlást fogalmaz meg a Dékán számára. A felvételről végső döntést a Dékán hoz, erről írásbeli értesítést ő küld legkésőbb 2024. július 31-ig.

Felvételi Bizottság
Elnök: Szabó Levente DLA egyetemi tanár
Tagok:
Molnár Csaba DLA egyetemi docens
Nagy Márton DLA egyetemi docens
Szabó Árpád DLA egyetemi docens
Vasáros Zsolt DLA egyetemi tanár
Bun Zoltán PhD c. egyetemi docens Meghívottként, tanácskozási joggal: témavezetők

Benyújtandó dokumentumok a négyéves képzésre jelentkezők esetén

_ szakirányú, legalább jó minősítésű, mesterszintű egyetemi oklevél _legalább két év igazolt tervezőirodai gyakorlat
_B2 szintű komplex államilag elismert angol nyelvvizsga
_ jelentkezési lap kitöltése ÉDI_M01 melléklet szerint
_portfólió benyújtása a meghatározott tartalommal ÉDI_M02 melléklet szerint
_kiállítási tabló benyújtása ÉDI_M03 melléklet szerint
_max. 1 oldal terjedelmű témafelvetés az első tanév kutatási elgondolására vonatkozóan

Akkreditált témavezetők

Témavezető lehet a BME főállású dolgozója vagy Professor Emeritusa, aki megfelel az ÉDI Működési Szabályzatában meghatározott követelményeknek. Ugyanezen feltételek mellett témavezető lehet a BME-vel doktori képzésre együttműködési megállapodást kötött két intézmény, a Debreceni Egyetem Építészmérnöki Tanszék és a Győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszék főállású oktatója is.

Egy témavezetőnél legfeljebb négy doktorandusz lehet. A fogadókészséget a jelentkezőnek előzetesen egyeztetni szükséges a választani kívánt témavezetővel, illetve az érintett tanszék vezetőjével.

A felvételi eljárás tervezett határidői és menete egyéni felkészülőknél.

Jelentkezési határidő: 2024. június 10.
A jelentkezési anyagot e-mailben kérjük elküldeni az ÉDI titkárának.
Felvételi komplex vizsga keretében, időpontja: 2024. június 25. kedd, külön értesítés szerint
Felvételi vizsga helye: BME K.210.

Értesítés a felvételi eljárás eredményéről:

A Felvételi Bizottság értékelését követően a DIT ajánlást fogalmaz meg a Dékán számára. A felvételről végső döntést a Dékán hoz, erről írásbeli értesítést ő küld legkésőbb 2024. július 31-ig. Komplex vizsgabizottság, egyben Felvételi Bizottság Elnök: Szabó Levente DLA egyetemi tanár
Tagok: Dúll Andrea PhD, DSc egyetemi tanár
Bun Zoltán PhD c. egyetemi docens Vasáros Zsolt DLA egyetemi tanár

Benyújtandó dokumentumok egyéni felkészülők esetén

_szakirányú, mesterszintű egyetemi oklevél
_legalább öt év igazolt tervezőirodai gyakorlat
_B2 szintű komplex államilag elismert angol nyelvvizsga
_ jelentkezési lap kitöltése ÉDI_M01 melléklet szerint
_portfólió benyújtása a meghatározott tartalommal ÉDI_M02 melléklet szerint
_egyéni munkaterv ÉDI_K04 melléklet szerint

Egyéb általános információk

A benyújtandó dokumentumok sablonjait az ÉDI titkárától e-mailben lehet kérni vagy az ÉDI honlapjáról letölthetők.
A felvételi eljárás díja: 10000 Ft, amit a jelentkezési határidőig, a BME 10032000-01425279-00000000 számú számlájára kérünk átutalni, a közleménybe azt írva, hogy: pk: HS00300053 ft: 370020 és a jelentkező neve. Az utalást lehetőleg még aznap kérjük igazolni, az ÉDI titkárának küldött e-mailben, a számlázási név és cím megadásával.

Az iskola állami ösztöndíjas és önköltséges státuszba is vesz fel hallgatókat. Az önköltség tandíjfizetési kötelezettséget jelent, amit a hallgató helyett szponzor is megtéríthet. Egyéni felkészülők esetében a részvétel önköltséges.

A doktori képzést szervező hivatalok, felelős személyek

Az ÉDI vezetője (2024. július 1-től): Szabó Levente DLA, egyetemi tanár <szabo.levente@epk.bme.hu> Az ÉDI titkára: Karner Anikó <karner.aniko@epk.bme.hu>
Honlapok, melyekről a hivatkozott információk és az elérhetőségek letölthetők:
http://dla.bme.hu/

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Építész leszek - Nyári táborKedves Középiskolások! Ha gondolkoztál már azon hova tovább az érettségi után és érdekel az építészet és a települések, városok jövője, valamint kíváncsi vagy rá, hogy mit tanulnak, hol élnek és hogyan töltik egyetemi éveiket az építész hallgatók - akkor ez a Nyári tábor Neked szól! A tábor alkalmával interaktív formában szeretnénk megismertetni mindenkit az Építészmérnöki Karral és betekintést nyújtani az építész hivatásba.⏳Jelentkezési határidő: 2024. május 31.📆A tábor helye és ideje: BME Építészmérnöki Kar, 2024. július 15-17. A jelentkezési 📝 link ezen az oldalon érhető el 👇bit.ly/epiteszleszektaborBővebb infó 👇epitesz.bme.hu/portfolio/epitesz-leszek-nyari-tabor/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
2024.05.21-ig mindenki rendelkezhet adója 1%-nak felajánlásával.A felajánlással a BME Építészmérnöki Kar Alapítványát is támogathatjátok.Az alapítvány célja, hogy támogassa a hazai korszerű építészmérnök képzést, hozzájáruljon a BME Építészmérnök Kar anyagi, tárgyi, technikai, infrastrukturális feltételeinek megőrzéséhez, fejlesztéséhez, hatékonyabbá tételéhez.A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért AlapítványAdószám: 18068801-1-43 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.