BIM/Zöld trendek – Szakmai Nap

Szakmai Nap a BME építész- és építőmérnök hallgatóinak 

2023. október 4. 11:30 – 17:30 
Helyszín: BME K épület, K210 
Regisztráció linken!

Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki! Gyűjtsétek össze a tudást és pecséteket! 

Tanuld meg elméletben! Próbáld ki gyakorlatban! 

Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.

A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.

A programterv:

💡11:30 – 12:30 között konzultációs lehetőség a kiállítói asztaloknál

💡12:30 – 12:35    Köszöntő

💡12:50 – 13:20    Szerelt homlokzatok alkalmazástechnikai és tűzvédelmi kérdései – Komáromy Róbert, okleveles építőmérnök, szaktanácsadó, építész látogató (CRLT Solution Kft.). A standon pedig megtudhatjátok, hogy hogyan kell a fémlemezt hajlítani, szálcement palából pedig különböző formákat vághattok. 

💡13:20 – 13:50    EJOT – CROSSFIX® – … már a tartószerkezet is számít. – Hovanecz Gergely, termékreferens (EJOT Hungária) előadás. A standon a szakemberek segítségével ki is próbálhatjátok a különböző rögzítőelemeket. Lesz szigetelés rögzítési bemutató, egyeztethetitek a csomópontokat és természetesen ajándékokkal is várnak Benneteket!

💡13:50 – 14:20    Farkas Imre, okleveles gépészmérnök, okleveles épületfenntartási- és felújítási szakmérnök, a Dörken Kft. ügyvezetőjének előadása. Tudod, hogyan kell tetőfóliát hegeszteni? Látogassatok el a Dörken standjára és próbáljátok ki!

💡14:20 – 14:40    SZÜNET Kávészünet, konzultációs lehetőség

💡14:40 – 15:10    Rögzítéstechnikai alapok  – Kovács-Sebestény Szabolcs, műszaki vezető (Fischer) előadás – Az asztalnál válaszoljátok meg, hogy melyik rögzítési megoldást milyen építőanyagba kell alkalmazni!

💡15:10 – 15:40    Forró Sándor, építész szaktanácsadó, projektmenedzser (PREFA) előadása

💡15:40 – 16:10    BIM és 3D alapú tervezés MEVA zsaluzatokkal. Kitekintés magyarországi és európai projektekre – Csordás Krisztián, zsalutechnológus és Kecskeméti Gábor, értékesítő mérnök (Meva Zsalurendszerek Zrt). A standon nézzétek meg a Meva műanyag héj regenerálását! Ez a héjazat több mint 2000 betonozásra alkalmas kiváló felületet biztosít a fenntarthatóság jegyében.

💡16:10 – 16:25    SZÜNET

💡16:25 – 16:55    Virtuális üveg – Avagy, amit tudni akartál az üvegről, de sohasem merted megkérdezni – Németh Árpád András, okl. építőmérnök, építész tanácsadó (Guardian) előadása. Gyere el és válaszold meg helyesen a kérdéseket! Állapítsd meg műszer nélkül, hogy van-e az üvegen LOW-E bevonat vagy nincs!

💡16:55  – 17:25   Ha a homlokzat lélegzik – Csordás Zoltán, ügyvezető igazgató (Autent Solutions) előadása

Részvételi feltételek 

Regisztráljatok a regisztrációs linken!

A helyszínen a regisztrációs asztalnál ne feledjétek el átvenni a pontgyűjtő füzetet, amelybe a pecséteket a kiállító gyártócégek standjánál szerezhetitek meg! Ne feledjétek, a tantárgy teljesítéséhez szükséges plusz pontokat csak abban az esetben szerezhetitek meg, ha a gyártócégek standjánál összegyűjtöttétek a pecséteket és a pontgyűjtő füzetet leadtátok a dékániban! 

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

✨Adventi találkozás és gyertyagyújtás a Műegyetemen ✨📅 Időpont: 2023. december 5. 16:00-17:30🏛Helyszín: BME Oktatói Klub (K épület I. emelet 97.)A Műegyetem számos kiváló tudós, feltaláló és professzor alma matere volt, de több lelkipásztor is a BME-n végzett, akik közösségüket összetartó személyiségek.Advent első hetén kerekasztal-beszélgetésre hívtunk olyan, mérnököket, akik a BME-n végeztek és a papi hivatást választották.A meghívott lelkipásztorokkal Zarka Dénes diakónus úr, a BME Mérnöktovábbképző Intézete igazgatója beszélget arról, milyen az ő kapcsolatuk a mérnöki hivatással, milyen szerepet kap egyházi munkájukban a műszaki tudományok ismerete.Regisztráció az alábbi linken érhető el: 👇regisztracio.bme.hu/adventi-talalkozas-20231205 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek ma a Nyílt Napra.🙌 🙌 🙌Öröm volt látni ezt a nagy érdeklődést. ☺️A közreműködő kollégáknak és hallgatóknak is köszönjük a részvételt!Reméljük találkozunk még! 🤗📸 Fenes Tamás ... See MoreSee Less
View on Facebook
📢 Ha péntek, akkor Nyílt Nap! 📢 A részletes programért lapozz, vagy kattints a linkre a bioban. 🔹 Az Építész Szakkollégium Vörkshopjai, 🔹 valamint az Építész Klub Szakkollégium által szervezett Campustöténeti séta limitált férőhelyes programok, ezért regisztrációkötelesek. Gyertek és töltsétek velünk a Nyílt napot, várunk a BME Építészmérnöki Karán! ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.