BIM/Zöld trendek – Szakmai Nap

Szakmai Nap a BME építész- és építőmérnök hallgatóinak 

2023. október 4. 11:30 – 17:30 
Helyszín: BME K épület, K210 
Regisztráció linken!

Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki! Gyűjtsétek össze a tudást és pecséteket! 

Tanuld meg elméletben! Próbáld ki gyakorlatban! 

Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.

A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.

A programterv:

💡11:30 – 12:30 között konzultációs lehetőség a kiállítói asztaloknál

💡12:30 – 12:35    Köszöntő

💡12:50 – 13:20    Szerelt homlokzatok alkalmazástechnikai és tűzvédelmi kérdései – Komáromy Róbert, okleveles építőmérnök, szaktanácsadó, építész látogató (CRLT Solution Kft.). A standon pedig megtudhatjátok, hogy hogyan kell a fémlemezt hajlítani, szálcement palából pedig különböző formákat vághattok. 

💡13:20 – 13:50    EJOT – CROSSFIX® – … már a tartószerkezet is számít. – Hovanecz Gergely, termékreferens (EJOT Hungária) előadás. A standon a szakemberek segítségével ki is próbálhatjátok a különböző rögzítőelemeket. Lesz szigetelés rögzítési bemutató, egyeztethetitek a csomópontokat és természetesen ajándékokkal is várnak Benneteket!

💡13:50 – 14:20    Farkas Imre, okleveles gépészmérnök, okleveles épületfenntartási- és felújítási szakmérnök, a Dörken Kft. ügyvezetőjének előadása. Tudod, hogyan kell tetőfóliát hegeszteni? Látogassatok el a Dörken standjára és próbáljátok ki!

💡14:20 – 14:40    SZÜNET Kávészünet, konzultációs lehetőség

💡14:40 – 15:10    Rögzítéstechnikai alapok  – Kovács-Sebestény Szabolcs, műszaki vezető (Fischer) előadás – Az asztalnál válaszoljátok meg, hogy melyik rögzítési megoldást milyen építőanyagba kell alkalmazni!

💡15:10 – 15:40    Forró Sándor, építész szaktanácsadó, projektmenedzser (PREFA) előadása

💡15:40 – 16:10    BIM és 3D alapú tervezés MEVA zsaluzatokkal. Kitekintés magyarországi és európai projektekre – Csordás Krisztián, zsalutechnológus és Kecskeméti Gábor, értékesítő mérnök (Meva Zsalurendszerek Zrt). A standon nézzétek meg a Meva műanyag héj regenerálását! Ez a héjazat több mint 2000 betonozásra alkalmas kiváló felületet biztosít a fenntarthatóság jegyében.

💡16:10 – 16:25    SZÜNET

💡16:25 – 16:55    Virtuális üveg – Avagy, amit tudni akartál az üvegről, de sohasem merted megkérdezni – Németh Árpád András, okl. építőmérnök, építész tanácsadó (Guardian) előadása. Gyere el és válaszold meg helyesen a kérdéseket! Állapítsd meg műszer nélkül, hogy van-e az üvegen LOW-E bevonat vagy nincs!

💡16:55  – 17:25   Ha a homlokzat lélegzik – Csordás Zoltán, ügyvezető igazgató (Autent Solutions) előadása

Részvételi feltételek 

Regisztráljatok a regisztrációs linken!

A helyszínen a regisztrációs asztalnál ne feledjétek el átvenni a pontgyűjtő füzetet, amelybe a pecséteket a kiállító gyártócégek standjánál szerezhetitek meg! Ne feledjétek, a tantárgy teljesítéséhez szükséges plusz pontokat csak abban az esetben szerezhetitek meg, ha a gyártócégek standjánál összegyűjtöttétek a pecséteket és a pontgyűjtő füzetet leadtátok a dékániban! 

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Idén július 15-17-e között rendeztük meg az első "Építész leszek - Nyári tábort”A tábor keretében előadásokkal, helyszíni bejárásokkal, vezetett városi sétákkal, interaktív és képességfejlesztési feladatokkal, valamint az egyetemi élet mibenlétével ismertettük meg a résztvevő 42 középiskolás diákot. A KépKocka - Építész Média Kör jóvoltából a táborban uralkodó hangulatból kaphattok egy kis ízelítőt. Köszönjük az aktív részvételt a középiskolás diákoknak! 🙌 🤗 A teljes beszámoló elérhető a honlapon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/beszamolo-az-epitesz-leszek-nyari-taborrol/📸: KépKocka - Építész Média KörExploratív - BMEBME Rajzi és Formaismereti TanszékBME TTK Fizikai Intézet ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Amit itt tanulnak, azok nem egyszerűen szakmák, hanem hivatások." mondta Rubik Ernő, a BME Építészmérnöki Karának egykori hallgatója, a Rubik-kocka feltalálója. Az alábbi linken 👇 elérhető a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME interjúja, amiből kiderül, mi mást mondott és válaszolt még a legendás feltaláló egyetemről és dizájnról! epitesz.bme.hu/portfolio/rubik-erno-amit-itt-tanulnak-azok-nem-egyszeruen-szakmak-hanem-hivatasok/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
🌱 A Zöld Perspektíva 🌱 cikksorozatunk 4. részének beszélgetőpartnerével Szigeti Ferenc Alberttel a Természet-Alapú Megoldások HUB koordinátorával a természetalapú megoldások témáját jártuk körül. Emellett sok más izgalmas témát is érintettünk még. A teljesség igénye nélkül például volt szó a talaj degradációról, örökerdő-gazdálkodásról, városi méhlegelőkről, beporzóbarát kerületről, gyepgazdálkodásról, esőkertekről, természet-helyreállítási törvényről, stockholmi faültetési rendszerről, és nem utolsó sorban a londoni Urban Tree Fesztiválról is. A teljes cikk elérhető itt 👇epitesz.bme.hu/portfolio/zold-perspektiva-termeszetalapu-megoldasok-szigeti-ferenc-albert-interju/Természet-Alapú Megoldások HUBIllusztrációk – részletek a „Biodiversity-positive Design in Urban Areas with NBS” című 3 részes rövid információs kiadványból, amelyet a kari honlapon megjelenő cikk végén linkelve megtaláltok. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.