A 2020-as tavaszi félév rendje az Építészmérnöki Kar hallgatói számára

Kedves Hallgatóink!

A 2020. március 11-i döntésre tekintettel a BME és Karunk is távoktatásra áll át ideiglenesen. Ennek kapcsán a 2020 tavaszi félév munkáját és oktatását szeretnénk megszervezni és kialakítani. A közös cél, hogy Önök az átállás nehézségeit megoldva, sikeresen tudják a félévet teljesíteni. Karunk oktatói a napokban azon dolgoznak, hogy az átálláshoz szükséges tananyagok és eszközök rendelkezésre álljanak. Jelen üzenetünkben ennek lépéseibe szeretnénk Önöket beavatni.

Az Építészmérnöki Kar oktatásának 2020 tavaszi megváltozott menetrendje
A BME rektora 2020. 03. 12-13-át rendkívüli rektori szünetté nyilvánította, majd a 2020.03.16 és 2020.03.20 közötti időszakra került a tavaszi szünet.
2020. március 23-27. között az eredeti helyén megtartott vázlattervi héttel folytatódik az oktatás.
2020. március 23-tól távoktatás bevezetése kezdődik.
A vázlattervi hetet felhasználva a felkészülésre, március 23-27. között kerülnek a tananyagok feltöltésre a távoktatási rendszerbe.
A vázlattervi hét folyamán egy távoktatási rendszerrel kapcsolatos információkat tartalmazó órarendet küldünk önöknek.
Az órák alapvetően az órarendi időpontban kerülnek megtartásra, de szeretnénk kihasználni a digitális technológia lehetőségeit, ezért szintén a vázlattervi hét folyamán részletes tájékoztatót küldünk, amely tartalmazza az oktatások heti időpontjaihoz kapcsolódóan az egyes órák oktatási módját. Ebben a dokumentumban külön fogjuk jelezni azokat az órákat, amelyek mindenképp személyes jelenlétet igényelnek (ha az óra, annak jellege miatt − pl. épületlátogatás, tantermi rajzóra −, csak a járványügyi intézkedések feloldása után tartható meg). Ezeknek az óráknak a kiváltására külön tervet dolgozunk ki.
2020. március 30-tól indul a távoktatás.

Az Építészmérnöki Kar 2020 tavaszi félévben alkalmazott kommunikációs eszközei
A hallgatók és oktatók alapvető kommunikációja a Moodle rendszeren keresztül fog történni. Aki még nem lépett volna be a rendszerbe, az 2020. március 22. 23:59 határidővel ezt tegye meg.
Ehhez segítség itt található

Az egyéb kommunikációs eszközök tekintetében a tanszékek a Moodle rendszeren keresztül értesítik a hallgatóságot. Ez tantárgyanként kis mértékben eltérő lehet, a tantárgy oktatási módszertana szerint. A pontos menetrendről a konzultációk formájáról a tantárgyfelelősök értesítik a hallgatókat.
A tantárgyak meghirdetett menetrendje a körülményekhez igazodva módosulhat, de a teljesítményértékelések tekintetében az irányadó álláspont, hogy ennek rendszere csak kifejezetten indokolt esetben változik. Ez azt jelenti, hogy alapesetben a félévközi és a félév végi leadások menetrendje is a félév elején meghirdetett módon történik. Ahol ettől eltérés adódik, azt a kari egyeztetések után a tárgyfelelős és a kar a hallgatóság tudomására hozza, még a vázlattervi hét folyamán.
A több tanszéket érintő tantárgyak (komplex, diploma) konzultációinak menetrendje és rendezése tekintetében a hallgatók külön tájékoztatót kapnak.
A Moodle rendszeren kívül a kar kéri az MS Teams regisztráció elvégzését is. Ehhez minden hallgatónak szükséges rendelkeznie MS Office 365 regisztrációval
Tájékoztató az alábbi linken található

Kérjük, hogy akinek már van regisztrációja egyetemen kívüli címmel, az a tájékoztató szerinti user@edu.bme.hu címmel is végezze el a regisztrációt, hogy az egyetemi listák képzésénél az adatok kezelhetőek legyenek. A hallgatói regisztráció határideje 2020. március 22. 23:59.
A diplomavédések és a vizsgák rendjéről a félév során, a későbbiekben fogunk tájékoztatást adni.

Az átállással vagy a félévi menetrenddel kapcsolatos további kérdések tekintetében, illetve amennyiben a Moodle vagy az MS Teams belépés valamilyen okból akadályba ütközne, folyamatosan frissülő honlapunkon (https://www.epitesz.bme.hu), az Építészmérnöki Kar Facebook, és Instagram oldalán tudnak tájékozódni. Egyedi probléma felmerülése esetén írjanak az alábbi címek egyikére: kommunikacio@epitesz.bme.hu , elnok@epiteszhk.huhivatalvezeto@epitesz.bme.hu.

Vigyázzunk egymásra!

Budapest, 2020. március. 20.

prof. Alföldi György DLA Dr. Vidovszky István
BME ÉPK dékán BME ÉPK oktatási dékánhelyettes

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar44 minutes ago
Elismerésben részesültek a Közép.BME munkatársai az Év háza 2022 építészeti pályázaton!

Az Év háza 2022 Családi ház kategória fődíját Fazekas Katalin DLA és Vilics Árpád kapta A15 villájukért.

Terrán Támogatói Különdíjat nyert Klobusovszki Péter DLA, Rose Balázs, a gödi nyaralóépület bővítéséért (Családi ház, Göd).

Gratulálunk! 👏
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar4 days ago
A mai napon lezajlott a 2022-es Diplomaosztó ünnepség az Aulában!

Az Építészmérnöki Kar nappali tagozatán, valamint a szakmérnöki képzésein végzett hallgatók ünnepélyes diplomaátadója során ma több mint kétszáz hallgató vehette kézhez a diplomáját.

Minden friss diplomásnak szívből gratulálunk!👩‍🎓🍾🤝👏👨‍🎓
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.