2015. évi TDK konferencia

2015. november 17-én rendezik meg a 2015. évi Tudományos Diákköri Konferencia előadás-napját. A BME ÉPK TDK-zó hallgatói 63 pályamunkát mutatnak be előadás és prezentáció formájában. Idén 11 tematikus szekcióban versenyeznek a pályamunkák a kiemelt díjazásért és az OTDK-részvételért.

2015. november 17-én rendezik meg a 2015. évi Tudományos Diákköri Konferencia előadás-napját. A BME Építészmérnöki Karának TDK-zó hallgatói 63 pályamunkát mutatnak be előadás és prezentáció formájában. Idén 11 tematikus szekcióban versenyeznek a pályamunkák a kiemelt díjazásért és az OTDK-részvételért.

2015. október 29-ig 63 pályamunka került véglegesen beadásra a szeptember közepén regisztrált 72 nevezésből. Az Építészmérnöki Kar 96 hallgatója által készített alkotások és tudományos dolgozatok 11 tematikus szekcióba kerültek besorolásra, ahol elismert szaktekintélyekből és fiatal kutatókból összeállított zsűrik előtt mutathatják be pályamunkájukat. A hallgatók munkáját a Kar 47 oktatója segítette tudományos témavezetésével, illetve alkotóművészi konzultációival.

Az alkotásokból rendezett kiállítások már megnyitottak: 2015. október 29-én a K210-ben az „Identitás és kultúra” Építőművészeti Szekció kezdte a sort, majd 2015. november 4-én a Képzőművészeti kiállítás nyílt meg a Rajzi Galériában.

A szekciórendezvényeken a zsűri munkájában 43-an vesznek részt, a minőségi bírálatokat és értékelést a szakterületek elismert személyiségei vezetik. Idén a zsűrik munkáját minden szekcióban az Egyetemünktől független elnök személye teszi még hitelesebbé.

2015. november 17-én a prezentációkkal 15-20 percben nyílik lehetőség a pályamunkák lényegének bemutatására, a zsűri által felmerült értelmezési kérdések megvitatására. A szekciók beosztásáról, az előadások pontos menetéről az egyetemi TDK honlapon és a tanszéki hirdetőkön lehet tájékozódni.

A programfüzet áttekintést ad erről a sokrétű munkáról. A KTDT vezetése és a szekciószervezésben jelentős feladatot vállaló tanszéki szekciótitkárok nevében is szeretettel várunk minden érdeklődőt az előadás- és alkotás-prezentációkra.

A konferenciaév díjkiosztóval egybekötött ünnepélyes zárására 2015. november 17-én 17 órától kerül sor a K275 kari előadóteremben Molnár Csaba DLA dékán elnökletével.

 

A Kari Tudományos Diákköri Tanács nevében élményekben gazdag és sikeres előadásnapot kívánunk – legfőképp a TDK-zóknak!

Aktuális

 
 
 
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar3 days ago
💙 Megjelent a Periodica Polytechnica Architecture, a BME Építészmérnök Kar évente két alkalommal megjelenő tudományos folyóiratának tavaszi száma, mely online, szabadon elérhető az alábbi linken:

https://pp.bme.hu/ar/issue/view/1093
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 weeks ago
❗️Inspireli Awards - nemzetközi hallgatói pályázat, ahol társelnökök vagyunk.❤️

EN
Fight for the third entry into the finals of the largest student competition in the world in the final selection of "Wild Cards" in the last preliminary round before the end of the competition. This time from the point of view of "project buildability". Upload your school project by the end of May.


Deadline: May 31, 2020!


The winners of this poll will advance to the finals and automatically reach at least 2nd place!

Sign up NOW: https://www.inspireli.com/en/awards/
BME Építészmérnöki Kar
7 months ago
THE 4TH USERN CONGRESS AND USERN PRIZE FESTIVAL - APPLIED SCIENCE
Dr. Gábor Domokos university professor at @ArchBme will have a keynote lecture of The Gömböc on 8th November 2019 at 11:00.
#usern https://t.co/Jsy8jIW2mc
ArchBme photo
7 months ago
We are very grateful that H. Emre Ilgin (Middle East Technical University) is giving an open lecture about Tall Buildings: architectural, structural and aerodynamic design considerations (Middle East Technical University) at @ArchBme.
https://t.co/vxUSgVvsBg https://t.co/cPYCNHJBsc
ArchBme photo
8 months ago
The #DANUrB cultural network aims to strengthen the Danube regional cultural identity and to create a common brand.
Let's meet at "DANUrB - Plans and results" exhibition on October 10th, 2019, at 17.00! https://t.co/lfYlCMQFxn https://t.co/abftaA0Qy6
ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.