1. /
  2. Online Nyílt Napok 2021
Online Nyílt Napok 2021

A BME Építészmérnöki Kar idén nyílt nap helyett online nyílt napokkal vár minden kedves érdeklődőt! A virtuális eseményekről ezen az oldalon és a közösségi média felületeinken tájékozódhattok. 

Az online nyílt napok kezdő dátuma: 2021. november 26. 
Az eseményhez kapcsolódó oldal elérése regisztrációhoz kötött, melyet a 
nyiltnap.hszi.bme.hu/register oldalon lehet megtenni!

Az Építészmérnöki Kar a hivatás sokrétűségét, a képzés alkotói és mérnöki oldalát mutatja be egy héten keresztül, amely 2021. november 26-tól december 03-ig tart, ezután az online nyílt napok felület a felvétel időpontjáig elérhető marad. A változatos eseményeket a kar oktatóinak és jelenlegi hallgatóinak előadásai, közösségi média bejelentkezései teszik színessé.

Minden tartalom otthonról is elérhető lesz!

Facebook esemény
Instagram

Programok

December 03. péntek
16:00 – 16:25:
Alföldi György DLA dékán, Elköszönő, Teams
16:30 – 17:00: Hallgatói Képviselet, Elköszönő, Teams

November 26. péntek
16:00 – 16:30: Alföldi György DLA dékán, Köszöntő, Teams
16:30 – 17:00: Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet köszöntő, Teams
Napközben: Hallgatói Képviselet, Alapkérdések kvíz, Q & A, Instagram

November 27. szombat egész nap
Építész Klub bemutatkozása Instagram

November 28. vasárnap egész nap
Építész Szakkollégium bemutatkozása Instagram

November 29. hétfő egész nap
A Hallgatói Képviselet kérdéseket fogad középiskolásoktól! Elsőéves tantárgyak bemutatása. Instagram

November 30. kedd
16:00 – 16:25: Szabó Árpád DLA előadása: A városok csodálatos világa Teams
16:30 – 16:55: Gáspár Orsolya: Erő és forma – a tyúkon túl Teams
17:00 – 17:25: Dobszay Gergely: “Több, mint anatómia” – az épületszerkezettan Teams
Napközben: Hallgatói Képviselet megválaszolja a kérdéseket. Jótanácsok hallgatóktól. Instagram

December 01. szerda
16:00 – 16:30: Halmos Balázs: Indiana Jones és a helyszínelők Teams
16:30 – 17:00: Klujber Róbert: Építész, de nem tervező Teams
17:00 – 18:30: Kérdezd az Elsőévest! – Elsőévesek élő bejelentkezése Teams-en
Napközben: Rendezvények, hallgatói közélet bemutatása. Kvíz.
Mostani elsőévesek rövid videói, élménybeszámoló az első félévről. Instagram

December 02. csütörtök
16:00
16:30: Hegyi Dezső PhD: Hová is repülnek az elszabadult héliumos lufik? Teams
16:30 – 16:55: Sági Gergely: Kalandorok ne kíméljenek! Teams
Napközben: Hallgatói Képviselet bemutatkozása és tájékoztató Instagram

ÉPÍTÉSZ LESZEK!
Less bele egy építészhallgató mindennapjaiba! Az építészhallgatókból álló Képkocka Építész Média Kör által készített rövidfilmben a több éves hallgatói lét legkarakteresebb eseményeit sűrítette össze mindössze három és fél percben. Kísérjétek végig a film főhősét a legelső napoktól egészen a diplomavédésig! 

#építészleszek GUIDE
Itt belenézhetsz az #építészleszek tájékoztató füzetbe, melyben sok képpel illusztrált általános és egyéb információkat találsz az Építészetmérnöki Karra vonatkozóan.


MIÉRT VÁLASZD A BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KARÁT?
A Kar folyamatos megújulásának biztos alapjait a mintegy 150 éves oktatási hagyományai adják. Képzésünk abban egyedülálló, hogy megfelelő egyensúllyal ötvözi a kulturális és művészeti, valamint a műszaki és mérnöki tudományos építészeti tanulmányokat, ezáltal hozzájárul a globalizációval összefüggő társadalmi, gazdasági, környezeti és kulturális kihívások megoldásához. Képzéseink során hallgatóink az egységes ökoszisztémát értő, arra reflektálni képes, az épített környezet alakítása iránt elkötelezett, kreatív szakemberekké válnak. A kar az építészmérnöki életutakhoz nem csak a szakértelmet biztosítja, hanem a jövőt felelősen alakítani vágyó gondolkodás igényét és képességét is.

ÉPÍTÉSZMÉRNÖK VAGY ÉPÍTŐMÉRNÖK?
Érdekel a téged körülvevő környezet, te magad is szívesen alakítanád, formálnád a világot? Szívesen képeznéd magad ezen a területen, de még keresed, hogy melyik szakma illene hozzád jobban? Mi, a BME Építészmérnöki Kara összefogtunk az Építőmérnöki Karral és készítettünk egy közös weboldalt, amelyen keresztül könnyebben megérthető az építészmérnök és az építőmérnök közti különbség. A honlapon található játék támpontot adhat, hogy vajon melyik szak áll hozzád közelebb. Tedd próbára magad az epiteszvagyepito.bme.hu oldalon.

MI KELL A FELVÉTELHEZ?
A kötelező felvételi vizsgatárgyakat, illetve, hogy miből szükséges és lehet emelt szinten vizsgát tenni megtaláljatok a felvi.hu oldalán. A 2021 szeptemberben induló képzésekre vonatkozó felvételi ponthatárokat pedig itt láthatjátok felvi.hu.

RAJZ ALKALMASSÁGI VIZSGA
A rajzi alkalmassági vizsgára nem kell külön jelentkezni. Ha jelentkezel a képzésünkre a felvi.hu oldalon keresztül, akkor ez automatikusan megtörténik, illetve email-ben kapnak a jelentkezők értesítés az alkalmassági vizsga időpontjáról és helyszínéről.
A felvételi alkalmassági vizsga mintafeladatai segíthetik a felkészülést.

Itt pedig megnézhetitek a Rajzi és Formaismereti Tanszék egyik oktatójának videóját, amelyben ismerteti a 2021-es rajzi alkalmassági vizsga egyik feladatát, a tónusos ábrázolást.

RAJZ ALKALMASSÁGI VIZSGA FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ TANFOLYAM
A Rajzi és Formaismereti Tanszék a 2021/22-es tanévben is meghirdeti a rajzi és alkalmassági vizsga felvételi előkészítő tanfolyamát, amely a BME Építészmérnöki Kar Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan képzésének, illetve az Építészmérnöki Alapképzési Szak (BSc) képzésének rajzi alkalmassági vizsgájára készíti fel a diákokat. 2021/2022-es rajzi előkészítő tanfolyam.

TI KÉRDEZTÉTEK
A 2020-as felvételivel kapcsolatos kérdés-felelek instagram történetet megnézhetitek itt.

2020-as online nyílt hét instagram stroyk
A 2020-es online nyílt hét instagram aktivitásai elérhetők itt.

OKTATÁSI ÉS OKTATÓI INSTAGRAM OLDALAK
Összeszedtük egy instagram storyba az Építészmérnöki kar különböző tanszékein oktatók instagram fiókjait itt. Színes és széles a repertoár.

ALAPOZÓ ÉS SZAKMAI TÁRGYAK
Az alapozó években a hallgatók a tervezési és művészeti tárgyaikon megismerkednek a tértervezés alapjaival, elsajátítanak különböző rajztechnikákat és makettezési módszereket. Az első félévben elkezdődnek az építészetelméleti és építészettörténeti előadások is.
A későbbi szakmai tantárgyakat három fő csoportba sorolhatjuk. Az építészeti tervezési tárgyak közé lakóépületek, középületek, ipari épületek tervezése és a várostervezés sorolható. A műszaki tárgycsoportba tartozik az épületszerkezettan, a tartószerkezeti tárgyak, az építéstechnológia és menedzsment témaköre, valamint az épületgépészeti ismeretek. A fentieket egészítik ki az építészettörténeti és műemlékvédelmi tárgyak, a rajz és formaismereti órák és a számítógépes ábrázolás kurzusai.

365 NAP ÉPÍTÉSZET
A Kar hallgatóinak egyre több lehetősége van nemzetközi oktatási cserékben (mint az Erasmus program) valamint egyetemi, hazai vagy külföldi partnerek szervezésében építészeti workshopokon és építőtáborokban részt venni. Immár hagyományosnak tekinthetők a külföldi műemléki felmérőtáborok, és az olaszországi művésztelep. Vannak anyagkísérleti workshopok: építünk Betonkenut, saját csapatunk van a Hello Wood táborokban, többször indultunk az európai Solar Decathlon versenyen. Évek óta együtt dolgozunk szociális szervezetekkel, hogy a hallgatóink által létrehozott kis léptékű építményekkel támogassuk a munkájukat.

MŰHELYMUNKA
A hallgatói műhelymunka sokrétű. A képzés során a hallgatók rajzi, valamint tér és tárgyalkotási feladatokkal találkoznak. Az alapképzés időszakában tankör szintű műhelymunka a jellemző, míg a képzés második felében kisebb létszámú műtermekben sajátítják el a hallgatók az ismereteket.

Még több műhelymunka és képek!

HALLGATÓI TERVEK ÉS ALKOTÁSOK
A hallgatók az ötéves képzés alatt a tervezési tárgyakban a komponálási alapoktól egészen a megvalósítható tervekig fejlődnek.

Még több terv, alkotás és képek!

A képzés utolsó félévét diplomaterv zárja, amivel a hallgatók megmutatják az 5 év alatt elsajátított komplex képességeiket. A legjobb terveket a kar Hauszmann díjjal jutalmazza.
Hauszmann díj 2021.

VIDEÓK
Az alábbi videókban bepillantást nyerhettek a színes és sokrétű, nem utolsó sorban vidám Építészmérnöki kar hallgatói közéletébe, a tanulmányi élet kitartó pillanataiba, valamint a korábbi nyílt napos oktatói előadásokba.

HALLGATÓI KÖZÉLET

Bercsényi 28-30
Építész Szakkolégium
Építész Kari Napok
BME ÉMK-GPK-ÉPK Gólyabál 2019

HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉLET

Én is a BME-re jártam – Partizan Architecture
Egy építész napja
Épületszerkezettan leadás
Évfolyamkiállitás (2016)

OKTATÓK ELŐADÁSAI A NYÍLT NAP ARCHÍVUMBÓL
Klobusovszki Péter – Kik azok az építészek?
Dr. Becker Gábor – Sokszínűség az építészmérnöki szakmáról
Dr. Balogh Balázs – A rajz és az Építészet

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A HK OLDALÁN
epiteszhk.bme.hu/felvetelizoknek

Aktuális

5 days ago
6 days ago
2 weeks ago
2 weeks ago
1 month ago
2 months ago
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar3 days ago
💥 Új Rajzi előkészítő tanfolyam indul – 2022💥
⚡ Figyelem! Új információk! ⚡

Tekintettel arra, hogy a 2022. január 3-tól indított rajzi előkészítő "A" és "B" tanfolyamunk létszáma betelt, illetve arra, hogy a felvételi előkészítő tanfolyam e-mailcímére sok regisztrációról lemaradt jelentkező jelezte csatlakozási szándékát, ezért tanszékünk a rajzi alkalmassági vizsga előkészítő tanfolyamán - a tanszék terem és oktatói kapacitását figyelembe véve - egy új, „C” tanfolyamot indít el, melyre 2022. január 25-én, reggel 8,00 órától 2022. január 30-ig lehet regisztrálni. A regisztrálás csak a megadott határidőig, vagy a létszám teljes feltöltéséig lehetséges, a létszámlimit betetelte után erre lehetőség a továbbiakban nem lesz. Ezúton szeretnénk jelezni azt is, hogy a tanfolyam további bővítésére túljelentkezés esetén már nem lesz lehetőségünk.

⏳ Regisztrálni 2022. január 25. reggel 8:00 órától lehet az alábbi linken keresztül 👉https://regisztracio.bme.hu/rajzi_felveteli_elokeszito_2021_2022_c_tanfolyam

A „C” tanfolyamról bővebb tájékoztatást a Rajzi Tanszék honlapján találhatnak az érdeklődők. 👇
https://rajzi.bme.hu/hu/felveteli/aktualis-felveteli-hirdetmeny
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar5 days ago
Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2021-2022-es tanévre

2022.01.19-én az Építészmérnöki Kar Dékáni Hivatalában köszöntötte Dr. Alföldi György dékán a kar győztes ösztöndíjasait!

Gratulálunk minden díjazottnak!👏

Ösztöndíjban részesültek a következő diákok:
Béres Luca
Budaházi Fanni
Gunther Ágota Anikó
Gyöngyösi Eszter
Kovács Fruzsina
Léstyán Enikő
Macsek Kata
Nagy Olivér
Regős Krisztina
Walton Mihály
Zsanda Anna Kornélia
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.