Ötletpályázat a magyar pavilonra

Olaszország „Táplálni a világot, energiát adni az életnek” mottóval rendezi meg a következő soron levő világkiállítást. A Miniszterelnökség pályázatot írt ki a magyar pavilon látványötleteinek elkészítésére.

Olaszország „Táplálni a világot, energiát adni az életnek” mottóval rendezi meg a következő soron levő világkiállítást 2015. május 1. és október 31. között. A Miniszterelnökség Szőcs Géza, a 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossal együttműködésben pályázatot írt ki a magyar pavilon látványötleteinek elkészítésére. A pályázat során a kiírók olyan ötletek, koncepciók benyújtását várják, amelyek kötődnek a világkiállítás és az országunk által választott specifikus témákhoz, tükrözve tradíciónkat és kultúránkat, illetve amelyek alapul szolgálhatnak a pavilon végleges terveinek elkészítéséhez.

A pályázatra 2013. december 16-ig bárki benyújthatja munkáját, függetlenül hivatásától vagy életkorától. A kiírás remek lehetőséget nyújt nemcsak a professzionális építészek számára, hanem minden olyan pályakezdőnek vagy diáknak is, akik szeretnénk megmutatni tehetségüket és vállalják a megmérettetést.

A beérkező legjobb három pályamű szakmai elismerésen kívül díjazásban is részesül. 
I. díj összege: 4 000 000 Ft, 
II. díj összege: 2 000 000 Ft, 
III. díj összege: 1 000 000 Ft

További információ a pályázatról és a Milánói Világkiállításról ezen a linken található.

Az esetlegesen felmerülő kérdéseikkel Ladányi Judithoz, a programiroda vezetőjéhez fordulhatnak.
Elérhetősége:
E-mail: judit.ladanyi@me.gov.hu
Tel.: (06 1) 795 7551

Aktuális

📍Pan-European Seal (PES) Professional Traineeship Programme📍A Pan-European Seal gyakornoki programra szóló ösztöndíjpályázat a BME kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatói számára biztosít lehetőséget, hogy pályázzanak az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) és az Európai Unió Szellemi Tulajdonjogi Hivatala (EUIPO) által kínált 12 hónapos szakmai fizetett gyakornoki programokra.Belső jelentkezési határidő: 2023. február 15.Részletek és pályázati információk itt érhetők el 👇nki.bme.hu/node/5971 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Víz, idő, környezet 3.0 konferencia építészeknek január 27-én a BOK Csarnokban! A részvétel oktatóknak és hallgatóknak ingyenes.Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős (Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar), Martinkó József, OCTOGON főszerkesztő, kreatív vezető építészkritikus, designelméleti szakember, Prof. Sylvester Ádám DLA, okleveles építészmérnök, Szentirmai Tamás DLA, okleveles építészmérnök, egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építészmérnöki Tanszék tanszékvezetője és Vékony Tamás, okleveles építészmérnök, vezető tervezője rendhagyó konferenciánkon nemcsak itthoni, hanem külföldi követendő példákon keresztül szemlézik a fenntarthatóság és a víz, a víz és a szabadidő kapcsolatát az építészetben. A konferencia védnöke a Budapesti Építész Kamara, a konferenciát Eltér István, a BÉK elnöke nyitja meg.Bővebb információ, részvételi feltételek és regisztráció 👇buildrendezvenyek.hu/117-viz-ido-kornyezet-3-0 ... See MoreSee Less
View on Facebook
📍Pályázati felhívás📍 a 2022-23. évi Újbudai Hallgatói Startup versenyen való részvételreÚjbuda Önkormányzata 2014. óta immár nyolcadik alkalommal hirdet 4*1 millió forint összdíjazású pályázatot innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozására vagy korai fázisú támogatására. A pályázaton 35 év alatti, felsőoktatási hallgatók indulhatnak egyénileg, vagy maximum öt-fős csoportban. A pályázat témáját illetően megkötés nincs, de a társadalmi elfogadottság fontos szűrő feltétel.A pályázatok benyújtási határideje 2023. január 26. Bővebb infó 👉 fejlodesgazdasagtan.hu/.../01/09/palyazati-felhivas/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://drive.google.com/file/d/15moFpuBBjnSHZ7RY4Unrm1wWmYC9EnLj/view
Find us here: https://www.facebook.com/archisc.int/

We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations!

Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct.

több tweet...

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.