TT1 tantárgy jelentkezés 2022

Tisztelt Hallgatók!

Az idei évben a TT1 tantárgy választása rendhagyó módon a kar által 2022 őszén indítani tervezett specializációk témáihoz kötődik. A TT1 választása nem jelent specializáció választást, csak a tervezett kari specializációkhoz kapcsolódó témáinak előzetes megismerését/bemutatását célozza, mintegy ízelítőt adva a választékból.
A választás szabadon megy végbe, azaz mindenki szabadon választhat a kapacitások megkötése nélkül az alábbi TT1 programokból:

  1. Építészeti örökség (Építészettörténeti és Műemléki Tanszék)
  2. Építőművészet (Exploratív Építészeti Tanszék, Középülettervezési Tanszék, Lakóépülettervezési Tanszék)
  3. Forma és szerkezet (Rajzi és Formaismereti Tanszék, Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék, Geometria és Morfológia Tanszék)
  4. Környezettudatos és innovatív épületszerkezeti tervezés (Épületszerkezettani Tanszék)
  5. Ingatlanfejlesztés – építéstechnológia (Építéstechnológia és Építésmenedzsment Tanszék)
  6. Város / Építészet (Urbanisztika Tanszék)

2022. január hó folyamán megismerkedhetnek az egyes programokkal a kari hirdetőkön, tájékoztatókon, fórumokon, valamint a kar által létrehozott TT1 választás 2021 Teams csoportban, ahol a fenti 6 lehetőség egyikét a tárgyfelvétel előtt lezáruló határidővel, választásként meg kell jelölni.
Ezt követően a tantárgyfelvétel idején a fenti választás szerinti tantárgyat kell felvenni! Az egy tanszékes programok esetében értelemszerűen a a tanszék által hirdetett tantárgyat, a többtanszékes programok (Építőművészet/Forma és szerkezet) esetében a tanszékek, illetve a leendő specializáció-felelősök adnak tájékoztatást a felveendő tantárgyakról. Fontos, hogy minden további a hat program egyikén belüli tanszék, vagy csoportválasztás csak a hat program egyikére való kari jelentkezést követően esedékes.

Felhívjuk a tisztelt hallgatóság figyelmét, hogy a tantárgyak kurzusain helyet csak azoknak a hallgatóknak tudunk garantálni, akik éltek az előzetes kari jelentkezéssel.

Alföldi György dékán

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

🍃BIM/Zöld trendek🍃- Szakmai Nap📍📆 2023. október 4. ⏰11:30 – 17:30 🏛️Helyszín: BME K épület, K210 ‼️Regisztrációs link: bit.ly/46jTCt4 ‼️ Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki!Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.Részletes programtervet a kari honlap hírei között találtok!👇epitesz.bme.hu/portfolio/bim-zold-trendek-szakmai-nap-2/Mindenkit várunk sok szeretettel! 🤗📸 KépKocka - Építész Média KörBME ÉMK Hallgatói KépviseletRendezvény CsoportÉpítészmérnöki Kar Hallgatói KépviseletBuild-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
‼️ Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület – Hallgatói pályázat ‼️Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottak az ötletpályázat alapjául, a 2023. évi pályázat címe: „Revitalizáció, értékteremtés” – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből, pályázat szakmai mentorokkal.Az idei évben a díjak összegét megemelték:1. díj: 1.000.000 Ft és utazás az Expo Real-ra,2. díj: 750.000 Ft,3. díj: 500.000 FtPályázási regisztrációs határidő: 2023.09.30. 12.00 óraPályaművek leadásának határideje: 2023.11.06. 23.59 óraPályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2023.11.20.Bővebb információ és a teljes pályázati kiírás elérhető a honlapunkon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/ingatlanfejlesztoi-kerekasztal-egyesulet-x-hallgatoi-palyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.