TT1 tantárgy jelentkezés 2022

Tisztelt Hallgatók!

Az idei évben a TT1 tantárgy választása rendhagyó módon a kar által 2022 őszén indítani tervezett specializációk témáihoz kötődik. A TT1 választása nem jelent specializáció választást, csak a tervezett kari specializációkhoz kapcsolódó témáinak előzetes megismerését/bemutatását célozza, mintegy ízelítőt adva a választékból.
A választás szabadon megy végbe, azaz mindenki szabadon választhat a kapacitások megkötése nélkül az alábbi TT1 programokból:

  1. Építészeti örökség (Építészettörténeti és Műemléki Tanszék)
  2. Építőművészet (Exploratív Építészeti Tanszék, Középülettervezési Tanszék, Lakóépülettervezési Tanszék)
  3. Forma és szerkezet (Rajzi és Formaismereti Tanszék, Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék, Geometria és Morfológia Tanszék)
  4. Környezettudatos és innovatív épületszerkezeti tervezés (Épületszerkezettani Tanszék)
  5. Ingatlanfejlesztés – építéstechnológia (Építéstechnológia és Építésmenedzsment Tanszék)
  6. Város / Építészet (Urbanisztika Tanszék)

2022. január hó folyamán megismerkedhetnek az egyes programokkal a kari hirdetőkön, tájékoztatókon, fórumokon, valamint a kar által létrehozott TT1 választás 2021 Teams csoportban, ahol a fenti 6 lehetőség egyikét a tárgyfelvétel előtt lezáruló határidővel, választásként meg kell jelölni.
Ezt követően a tantárgyfelvétel idején a fenti választás szerinti tantárgyat kell felvenni! Az egy tanszékes programok esetében értelemszerűen a a tanszék által hirdetett tantárgyat, a többtanszékes programok (Építőművészet/Forma és szerkezet) esetében a tanszékek, illetve a leendő specializáció-felelősök adnak tájékoztatást a felveendő tantárgyakról. Fontos, hogy minden további a hat program egyikén belüli tanszék, vagy csoportválasztás csak a hat program egyikére való kari jelentkezést követően esedékes.

Felhívjuk a tisztelt hallgatóság figyelmét, hogy a tantárgyak kurzusain helyet csak azoknak a hallgatóknak tudunk garantálni, akik éltek az előzetes kari jelentkezéssel.

Alföldi György dékán

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar5 days ago
Rekonstruált római kori hajó kapcsolja össze a Duna-menti településeket!

🛶 Az Élő Dunai Limes (Living Danube Limes) című Interreg Duna Transznacionális Program projekt azt a célt tűzte ki, hogy az egykori Római Birodalom határvonalaként funkcionáló Dunát nem, mint elválasztó, hanem mint összekötő útvonalként erősítse.

🛶 A projekt egyik kiemelt látványossága, hogy Németországban, a Friedrich Alexander Egyetem munkatársai készítettek egy rekonstruált, 4. századi római hajót Mainzban található leletek alapján, amelynek a Danuvina Alacris, vagyis Élő Duna nevet adták.

🛶 Az út során az élő történelem kapcsolja össze a Duna-menti országokat Unión belül és túl (lévén Szerbia és Moldva is részei a konzorciumnak).

🛶 A hajó útjához kerékpárral 🚵, kenuval 🚣‍♀️ vagy gyalogosan 🏃‍♀️ bárki csatlakozhat egy tetszés szerint kiválasztott szakaszon.

A magyarországi szakaszt többek között a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék szervezi.

A eseményben követhető nyomon az utazás!
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 weeks ago
Hallgatónk sikere a MAZSIHISZ-OR-ZSE tudományos pályázatán!

Az első helyet és a vele járó 100 ezer forintos pénzdíjat, valamint az izraeli repülőjegy kupont Kiss Bogdán Lemuel, BME Építészmérnöki Kar hallgatója érdemelte ki, Vívók az Aréna úti zsinagógában című dolgozatával.

A dolgozat alapját egy, a Középülettervezési Tanszéken készített díjnyertes TDK-munka képezte, amelynek címe: Pengecsattogtatás a zsinagógában. Az angyalföldi imaház átalakulása (konzulens: Szabó Levente DLA).

A hírről részletesebben 👇
https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/oktatas/mazsihisz-or-zse-tudomanyos-palyazat-unnepelyes-dijatado

Az eredeti TDK-munka 👇
https://www.kozep.bme.hu/kutatas/tudomanyos-tdk/pengecsattogtatas-a-zsinagogaban

👏Szívből gratulálunk Kiss Bogdán Lemuelnek az elismeréshez!👏
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.