Fokozott járványügyi védekezéssel összefüggő intézkedések

Fokozott járványügyi védekezéssel összefüggő intézkedések

Magyarország Kormánya 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Koordinációs Bizottság a kormányrendelet és a fenntartó tájékoztatása alapján 2020. március 11. 19:00 órai hatállyal a következő intézkedéseket lépteti életbe:

I. Oktatási tevékenység felfüggesztése

1. Az Egyetemen a rendes oktatási tevékenység 2020. március 12. 0:00 órától határozatlan ideig a következők szerint felfüggesztésre, illetve átszervezésre kerül:

2020. március 12. (csütörtök) és 13. (péntek) rendkívüli rektori tanítási szünet;
2020. március 16-20. közötti időszak: tavaszi szünet;
2020. március 23. napjától kezdődően rendkívüli munkarendben, távoktatási módszerekkel (fejlett technológiák, információs rendszerek útján) folytatandó az oktatási tevékenység.
2. A vészhelyzetre tekintettel a tavaszi félév 2020. augusztus 31. napjáig meghosszabbításra kerül, egyes tanulmányi cselekmények (pl. laborgyakorlatok, vizsgák, záróvizsgák) teljesítésére eddig az időpontig kerülhet sor.

3. A Koordinációs Bizottság később, a fenntartóval egyeztetve dönt a félév további részének beosztásáról.

II. Hallgatókra vonatkozó rendelkezések

1. A rendes oktatási tevékenység felfüggesztésének időtartama alatt, azaz 2020. március 12. 0:00 órától

hallgató – ide nem értve a doktoranduszt – nem léphet az Egyetem területére;
a magyar állampolgár vagy Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező kollégistának a kollégiumot haladéktalanul (2020. március 15-ig) el kell hagynia és haza kell térnie állandó lakóhelyére;
külföldi kollégista hallgató továbbra is a kollégiumban maradhat, ha hazaköltözése jelenleg nem megoldható.
2. A Kormány – tekintettel a vészhelyzetre – egyes felsőoktatási jogszabályokat, így az átsorolásra vonatkozókat ideiglenesen módosítani fogja.

3. Hallgató bármely a tanulmányaival összefüggő ügyet kizárólag elektronikus úton intézhet.

III. Munkatársakra vonatkozó rendelkezések

1. A munkatársak (foglalkoztatási jogviszonytól függetlenül) az eddigi rend szerint kötelesek munkaköri feladataiknak eleget tenni, az Egyetem területére továbbra is beléphetnek, de a korábbi intézkedések szerinti járványügyi védekezéssel összefüggő korlátozásokat be kell tartaniuk.

2. A rendkívüli szünet időszakában – 2020. március 12-22. – az oktatóknak ki kell dolgozni a távoktatási módszereket, amelyekkel az oktatási tevékenységet folytatni tudják.

3. Az Egyetem működtetésével kapcsolatos feladatok ellátása (üzemeltetés, pénzügy, Informatika, HR és egyéb szolgáltatások, vagyis jellemzően a Kancellária feladatkörei) nem változik, a korlátozás az e tevékenységeket ellátókra nem vonatkozik. Ugyanez vonatkozik az Egyetem területén, az intézmény részére szolgáltatást nyújtó szervezetekre, gazdasági társaságokra és munkavállalóikra.

Jelen intézkedések a fenntartó – Innovációs és Technológiai Minisztérium – 2020. március 11. napján videokonferencia formájában közzétett tájékoztatásán alapulnak. Ha a fenntartó tájékoztatása alapján további, vagy más intézkedések szükségesek, arról értesítjük a műegyetemi polgárokat.

Fokozott járványügyi védekezéssel összefüggő intézkedésekről szóló 2020. március 11-i tájékoztató

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 days ago
📍Duna Ifjúsági Tanács pályázat📍

A Duna Régió Stratégia (DRS) pályázatot hirdet a Dunai Ifjúsági Tanács (Danube Youth Council – DYC) egy éves tagságára. A pályázat résztvevői a Duna régió 14 országának 18 és 28 év közötti lakosai lehetnek, akikből tagállamonként összesen 2 fő kerül majd kiválasztásra.

Jelentkezési határidő: 2022. május 9. – 2022. augusztus 15.

Bővebb info 👉 https://epitesz.bme.hu/portfolio/duna-ifjusagi-tanacs-palyazat/
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar2 days ago
Laterex Junior Mérnök Program!

Szeretnéd megtalálni a helyed a mérnökök világában, de még nem tudod pontosan mi lenne a testhezálló feladat? Teljes állású munkakörre még nem adnád a fejed az egyetem mellett?

Akkor a Laterex Junior Mérnök Programja ideális a számodra!
A program keretében ugyanis már heti 20 órával is megalapozhatod a mérnöki pályafutásod miközben gyakorlati szempontból sajátíthatod el egy projekt életútját egészen a megpályázástól az átadásig.

Jelentkezési határidő: 2022.05.25.

Bővebb információ és jelentkezés a honlapon👇
https://www.laterex.hu/karrier/23-junior-mernok-program
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.