#ÉPKXBAUHAUS100 – HALLGATÓI FOTÓPÁLYÁZAT

Scroll down for English version!
2019-ben alapításának 100. évfordulóját ünnepli a Bauhaus. Az évforduló alkalmából a BME Építészmérnöki Kar és a KÉK – Kortárs Építészeti Központ
(a továbbiakban: szervezők) a Budapest100 – a Bauhaus nyomában című program keretein belül fotópályázatot hirdet a BME Építészmérnöki Kar hallgatói számára.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA

Pályázni Budapest – az 1920-as és 1940-es évek közt épült – modernista építészeti emlékeiről készült fényképekkel lehet.

A pályázat tárgyaként választható épületek listája itt érhető el: bit.ly/abauhausnyomaban

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázók köre: a pályázaton a BME Építészmérnöki Karának hallgatói vehetnek részt. A döntőbe jutott pályázók vállalják, hogy a szervezőknek megadják
a teljes nevüket és szükség esetén bizonyítani tudják hallgatói jogviszonyukat.

A pályázat benyújtása: Pályázatot benyújtani Instagramon keresztül lehet. A benyújtás feltétele a kép nyilvános beállítású feltöltése a pályázó saját oldalára és a #épkxbauhaus100 tag használata.
Az érvényes pályázat feltétele, hogy képaláírásban vagy kommentben meg legyen jelölve a képen szereplő épület tervezője és az épület címe. Az egy pályázó által benyújtható képeknek nincs mennyiségi korlátozása.

A döntőbe jutott alkotások készítőit a szervező Instagramon keresztül értesíti. A pályázó vállalja, hogy amennyiben egy vagy több pályamunkája döntőbe kerül, a döntőbe jutott kép(ek)et a lehető legnagyobb, de minimum 1080×1080 px méretben a szervezők rendelkezésére bocsátja.

FELTÖLTÉSI HATÁRIDŐ

2019. április 7. vasárnap éjfél.
A szervezők nem vállalnak felelősséget a közösségi médiafelület zavartalan működéséért, a feltöltési határidőt annak működési zavara esetén sem hosszabbítják meg.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

A pályázattal kapcsolatban kérdéseket feltenni 2019. március 10. éjfélig lehet a @bme.epitesz Instagram-oldalnak írt üzenetben vagy épkxbauhaus100 tárggyal a paulik.monika@epitesz.bme.hu címre írt e-mailben.

A szervezők a beérkezett kérdéseket és a válaszokat legkésőbb 2019. március 20-ig közzéteszik a BME Építészmérnöki Kar weboldalán és a kar Instagram-csatornáján.

ZSŰRI

A pályázati anyagot ötfős zsűri bírálja.

A zsűri tagjai:

Danyi Balázs építész, építészeti fotós;
Fonyódi Mariann PhD, építész, egy. docens (BME);
Gáspár Balázs fotográfiai szakíró (Capa Központ);
Szij Barbara, a Budapest 100 kutatásvezetője (KÉK); Vincze László DLA építész, egyetemi docens (BME).

A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a pályázatot érvénytelennek minősítsék, illetve bizonyos díjakat ne ítéljenek oda, amennyiben nem érkezik be elegendő mennyiségű vagy minőségű pályamű.

DÍJAZÁS

A pályázat I-III. helyezettje oklevélben és tárgyjutalomban részesül. Emellett a KÉK Kortárs Építészeti Központ és a FIÓK papírbolt is különdíjat ajánlott fel.

A döntőbe jutott képeket a májusi Budapest100 rendezvényen vetített formában kiállítjuk.

A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat szervezői szabadon felhasználhatják a pályázatra beküldött képeket a szerző feltüntetése mellett.

Bauhaus in the footsteps – Photo Contest

In 2019, Bauhaus celebrates its 100th anniversarty. To mark this occasion BME Faculty of Architecture and KÉK – Contemporary Architecture Centre (hereinafter referred to as the organizers) announce a photography contest for students of the Faculty of Architecture at BME as part of the Budapest100 – Bauhaus in the footsteps program.

COMPETITION THEME
Submit photographs of modernist architectural monuments built between the 1920s and 1940 in Budapest. The list of buildings that can be selected for this competition can be found by following this link: bit.ly/abauhausnyomaban

COMPETITOIN TERMS
Applicants must be students at BME Faculty of Architecture. Finalists are required to give their full name to the competition organizers. Method of submission: Uploading images to Instagram users own page using the hashtag #épkxbauhaus100. A condition of entry is that all photographs must be accompanied by a comment including the name of the building’s designer and the given building’s address. There are no limits to how many entries can be submitted per applicant.

DEADLINE FOR SUBMISSION
Sunday the 7th of April 2019, midnight.
Entries will be judged by a five-member jury:
Jury members:
Danyi Balázs építész, építészeti fotós;
Balázs Danyi, Architect, Architectural Photographer
Mariann Fonyódi PhD, Architect, Associate professor (BME);
Balázs Gáspár, Photography Expert (Capa Center);
Barbara Szij, Budapest 100 Lead Researcher (KÉK);
László Vincze DLA Architect, Associate professor (BME).

PRIZES
The first three entries will be awarded with a trophy and certificate of achievement. Runners up will be awarded special prizes by KÉK Contemporary Architecture Centre and FIÓK stationary shop. Finalists photograph’s will be exhibited at an event held by Budapest100 in May.

Aktuális

BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar10 minutes ago
Elismerésben részesültek a Közép.BME munkatársai az Év háza 2022 építészeti pályázaton!

Az Év háza 2022 Családi ház kategória fődíját Fazekas Katalin DLA és Vilics Árpád kapta A15 villájukért.

Terrán Támogatói Különdíjat nyert Klobusovszki Péter DLA, Rose Balázs, a gödi nyaralóépület bővítéséért (Családi ház, Göd).

Gratulálunk! 👏
BME Építészmérnöki Kar
BME Építészmérnöki Kar4 days ago
A mai napon lezajlott a 2022-es Diplomaosztó ünnepség az Aulában!

Az Építészmérnöki Kar nappali tagozatán, valamint a szakmérnöki képzésein végzett hallgatók ünnepélyes diplomaátadója során ma több mint kétszáz hallgató vehette kézhez a diplomáját.

Minden friss diplomásnak szívből gratulálunk!👩‍🎓🍾🤝👏👨‍🎓
We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://t.co/MAIYRhWnjV
Find us here: https://t.co/UvSFnXF1Ni https://t.co/UscJtI71pl
ArchBme photo
We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations! https://t.co/MsInVDm5kt
ArchBme photo
Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct. https://t.co/WD0tGe5UXS ArchBme photo

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.