Elindult az EELISA-közösségek első közös felhívása

A kezdeményezés célja a transznacionális mobilitás ösztönzése, az EELISA-n belüli keresztmetszeti hálózatépítés elősegítése, valamint a közösségi tevékenységek láthatóságának növelése.

Az első közös felhívás az EELISA-közösségeket és az EELISA-közösségek által kínált transznacionális tevékenységeket célozza – a felhívás az EELISA valamennyi intézményének és tudományágának egyetemi oktatói, kutatói, hallgatói és munkatársai számára nyitott, és az innovációhoz, a műszaki megoldásokhoz és a mérnöki gondolkodásmódhoz kapcsolódik.

Milyen támogatást nyújt az EELISA?

Az EELISA legfeljebb 300 000 EUR összköltségvetéssel támogatja a kiválasztott közösségi tevékenységeket, tevékenységenként pedig legfeljebb 8 000 EUR összegű támogatás kapható. Ezenkívül az EELISA biztosítja a résztvevők utazási és tartózkodási költségeit.

Mit jelent pontosan az, hogy “EELISA közösségi tevékenység”?

Legalább két különböző országból származó EELISA intézményi partner által szervezett oktatási, kutatási, innovációs vagy ismeretterjesztő tevékenységeket jelent.

Néhány példa a tevékenységekre:

  • Nemzetközi szemináriumok / előadássorozatok / MOOC-ok
  • Nyári / szezonális egyetemek
  • Hackathonok, ötletversenyek vagy záróprojektek
  • Intézményközi szakmai gyakorlatok, alap- és mesterszakos diplomamunkák és transznacionális céglátogatások
  • Doktori kollokviumok
  • Kutatói munka, szimpóziumok vagy konferenciák hallgatói részvétellel

A pályázatokat 2022. július 24-ig lehet benyújtani.

További információ itt érhető el.

A BME EELISA oldala pedig itt érhető el.

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

🍃BIM/Zöld trendek🍃- Szakmai Nap📍📆 2023. október 4. ⏰11:30 – 17:30 🏛️Helyszín: BME K épület, K210 ‼️Regisztrációs link: bit.ly/46jTCt4 ‼️ Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki!Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.Részletes programtervet a kari honlap hírei között találtok!👇epitesz.bme.hu/portfolio/bim-zold-trendek-szakmai-nap-2/Mindenkit várunk sok szeretettel! 🤗📸 KépKocka - Építész Média KörBME ÉMK Hallgatói KépviseletRendezvény CsoportÉpítészmérnöki Kar Hallgatói KépviseletBuild-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
‼️ Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület – Hallgatói pályázat ‼️Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottak az ötletpályázat alapjául, a 2023. évi pályázat címe: „Revitalizáció, értékteremtés” – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből, pályázat szakmai mentorokkal.Az idei évben a díjak összegét megemelték:1. díj: 1.000.000 Ft és utazás az Expo Real-ra,2. díj: 750.000 Ft,3. díj: 500.000 FtPályázási regisztrációs határidő: 2023.09.30. 12.00 óraPályaművek leadásának határideje: 2023.11.06. 23.59 óraPályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2023.11.20.Bővebb információ és a teljes pályázati kiírás elérhető a honlapunkon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/ingatlanfejlesztoi-kerekasztal-egyesulet-x-hallgatoi-palyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.