Együttműködés a tajvani Feng Chia egyetemmel

Idén nyáron Karunk dékánja, Dr. Molnár Csaba ünnepélyes keretek között aláírta a kettős diploma szerződést a tajvani Feng Chia egyetem (FCU) vezetőségével. A megállapodás értelmében a két partner intézmény hallgatói – otthoni tanulmányaik elvégzése után – két félév áthallgatást követően a másik kar mester fokú diplomáját is meg tudják szerezni. A tajvani egyetem képzése IEET akkreditált, így az ott szerzett diplomát a Washington Accord országaiban (többek között Ázsia nagy részén, és az USA-ban) is elfogadják.
02_bme_fcu_ws_kampusz.jpg

A két kar vezetője megállapodott abban is, hogy az együttműködést – a kettős diploma programon túl – több más formában (oktatócsere, közös workshopok, kutatási programok, közös publikációk, stb.) is igyekeznek elősegíteni.
08_bme_fcu_ws_csoport2.jpg

Ennek egyik első lépéseként az aláírást megelőző héten négy BME-s építész hallgató, valamint karunk egy oktatója, mint szervező vett részt egy szakmai workshopon az FCU taichungi kampuszán. A diákok egy fél évvel korábbi, a BME, az FCU, illetve a bécsi Angewandte által közösen szervezett bécsi workshopon elért eredményük alapján vehettek részt a tajvani programon, kari és egyéb pályázati támogatással. A tajvani szakmai program témája Digital Fabrication, azaz olyan építészeti alkotási folyamat, ahol a tervezés minden fázisa, valamint az építmény szerkezeti elemeinek legyártása is parametrizált algoritmusok szerint, teljes mértékben digitálisan történik. A magyar és kínai hallgatók a pavilon egyedi formájú elemeit Rhino illetve Grasshopper programok segítségével tervezték meg, és készítették elő CNC vágásra, a csomóponti csatlakozásokat 3D-nyomtatott modelleken ellenőrizték, az elemek végső formára vágását pedig programozott robotkar segítségével végezték. Az idő rövidsége ellenére a BME-s diákok mindegyik munkafázist ki tudták próbálni, és a workshop végén kézzel fogható eredmény is született.
14_bme_fcu_ws_kirandulas.jpg

A program része volt egy szakmai kirándulás is, ahol a diákok Tadao Ando, Toyo Ito, I. M. Pei, Norihiko Dan valamint több helyi építész megépült vagy éppen kivitelezés alatt álló ikonikus épületét látogatták meg, a kínai diákok segítségével pedig betekintést nyertek az ottani hallgatói életbe.

Aktuális

Köszönjük a KépKocka - Építész Média Kör-nek a képeket a BIM/Zöld trendek szakmai napról! És köszönjük, hogy ennyien eltjöttetek! Build-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Nők a tudományban” konferencia!A budapesti Francia Intézet és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) egy egésznapos konferenciát tart március 27-én, amelynek témája a nők helye a különböző tudományágakban. A konferencia alkalmával a vendégek között szerepel Bérengère DUBRULLE asszony, az "Év Tudósnője" - a Tudományos Akadémia 2022. évi Irène Joliot-Curie-díj jelöltje. A nyolc vendég a nők kutatásban és a tudományos ismeretek fejlődésében játszott szerepéről számol majd be, és mindannyiunkat arra ösztönöznek, hogy megtörjük a nemi sztereotípiákat a tudományterületeken belül.📅 Dátum : 2023 március 27. hétfő⏱ Időpont : 9:00 – 15:30🏦 Helyszín : A budapesti Francia Intézet Auditorumában (1011 Budapest, Fő u. 17)Ingyenes – Az esemény francia és magyar nyelven kerül megrendezésre, szinkrontolmácsolással. Regisztráció 👇https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctXuuckg72q33pGlbrmo6u_O6Mg6mY-qsbY3wvnyLs7Dp2ag/viewformProgram: www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/egyetem-es-kutatas/programok/konferencia-nok-a-tudomanyban.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://drive.google.com/file/d/15moFpuBBjnSHZ7RY4Unrm1wWmYC9EnLj/view
Find us here: https://www.facebook.com/archisc.int/

We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations!

Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct.

több tweet...

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.