BIM/Zöld trendek Szakmai Nap

Szakmai Nap a BME építész- és építőmérnök hallgatóinak

Környezettudatos építés típusházakkal, zöldtetők hasznosítása, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… Néhány fontos megálló, amelyeket 2023. március 9-én olyan jelentős cégek szakemberei érintenek, amelyek meghatározzák a hazai építőipar fejlődését. A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg, konzultálhatnak kötetlenül, hasznos tudás megszerzéséért, illetve értékes ajándékokkal gazdagodhatnak, ha a nap folyamán aktívan részt vesznek az előadásokon.

2023. március 9. 11:00 – 17:00
Helyszín: BME K épület

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztráció itt érhető el.

Program:

11:00 – 13:00 Kötetlen konzultáció a hazai építőanyaggyártó cégek képviselőivel

13:00 – 13:10 Köszöntő

13:10 – 13:30 Dr. habil Alföldi György DLA, a BME Építészmérnöki Tanszék dékánjának köszöntője

13:30 – 14:00 Filigrán profilok a dizájn szolgálatában – Schüco és Jansen rendszerekből megvalósítható transzparens szerkezetek – Tornóczky Mónika, okl. építészmérnök, termékmenedzser (ALUKÖNIGSTAHL)

(Téma: Schüco hőhídmentes alumínium profilokból és Jansen acél profilokból készült nyílászárók és függönyfalak ismertetése megvalósult példákon keresztül. Hazai és nemzetközi referencia épületek. Termékújdonságok és innovációk bemutatása a zöld építés területén. BIM objektumok választéka Schüco és Jansen rendszerekhez.)

14:00 – 14:30 PREFA alumínium homlokzatok – a fenntarthatóság jegyében  – Forró Sándor, építész szaktanácsadó, projektmenedzser (PREFA)

14:30 – 15:00 Költséghatékonyság és környezettudatos építés típusházakkal – Takács Gábor, előregyártott vasbeton szerkezetek üzletágvezető (LEIER)

15:00 – 15:30 Kávészünet, konzultációs lehetőség

15:30 – 16:00 Az elszabadult energiaárak nyomában, avagy reflektorfényben az alacsony üzemeltetési költségek – Csordás Zoltán, ügyvezető igazgató (Autent Solutions)

Téma: Napjainkban egyre szélsőségesebb időjárással és folyamatosan emelkedő energiaárakkal kell szembesülnünk. Míg az utóbbi nem törvényszerű és akár középtávon stabilizálódhat is, a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira hosszútávon számítanunk kell az építészetben is.

Az Autent Solutions olyan zöld megoldásokat kínál az építőiparban, amelyek segítségével a természet törvényeit kihasználva, alacsonyabb energiaigényű, zöld megoldásokat ajánl az épületek hűtésére, szellőztetésére, illetve hő-és füstelvezetésre egy rendszerben.

Címszavakban:

  • gravitációs szellőztetés, valamint hő-és füstelvezetés,
  • a fény zárt térbe történő bejutásának időjárásfüggő szabályozása megfelelő árnyékolással,
  • adiabatikus hűtés a víz párolgásának hőelvonó hatását kihasználva

16:00 – 16:30 Zöldtetők hasznosítása – Retenció a tetőn – Kóbor Csaba, alkalmazástechnikus (Bauder)

16:30 – 17:00 BIM-es tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben – Esettanulmányok 2023  – Bondár Alex, mérnök-szaktanácsadó (Knauf Ceiling Solutions)

(Téma: az előadás hazai esettanulmányokat ölel fel, melyek az utóbbi években valósultak meg, bemutatva rajtuk a felméréstől elkezdve az álmennyezet szereléséig az összes fontos lépést, csak úgy mint a pontfelhő beolvasást, 3D scannelést, tervezést, specifikálást, majd pedig a helyszíni műszaki ellenőrzést. Az esettanulmányok alatt több olyan termék és anyag bemutatásra kerül, mint pl. a Heradesign, amely 100%-ban visszaforgatható, természetes anyagokból álló anyag. Esettanulmányaik során bemutatják a tervezési és a megvalósítási fázist, illetve, hogy nagyobb beruházásoknál milyen szempontokra kell figyelni a fenntarthatóság kapcsán. Beszélni fognak arról, mit érdemes BIM-ben, mit nem érdemes abban specifikálni, milyen mélységű részletezésig, információ tárolásig érdemes elmenni a tervezés kapcsán, hol kell már emberi segítség a gyártmánytervben, itt mire kell figyelni.)

Kérjük, feltétlenül jelezzétek részvételi szándékotokat és regisztráljatok az alábbi linken.

Számítunk Rátok!

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Aktuális

Köszönjük a KépKocka - Építész Média Kör-nek a képeket a BIM/Zöld trendek szakmai napról! És köszönjük, hogy ennyien eltjöttetek! Build-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
„Nők a tudományban” konferencia!A budapesti Francia Intézet és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) egy egésznapos konferenciát tart március 27-én, amelynek témája a nők helye a különböző tudományágakban. A konferencia alkalmával a vendégek között szerepel Bérengère DUBRULLE asszony, az "Év Tudósnője" - a Tudományos Akadémia 2022. évi Irène Joliot-Curie-díj jelöltje. A nyolc vendég a nők kutatásban és a tudományos ismeretek fejlődésében játszott szerepéről számol majd be, és mindannyiunkat arra ösztönöznek, hogy megtörjük a nemi sztereotípiákat a tudományterületeken belül.📅 Dátum : 2023 március 27. hétfő⏱ Időpont : 9:00 – 15:30🏦 Helyszín : A budapesti Francia Intézet Auditorumában (1011 Budapest, Fő u. 17)Ingyenes – Az esemény francia és magyar nyelven kerül megrendezésre, szinkrontolmácsolással. Regisztráció 👇https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctXuuckg72q33pGlbrmo6u_O6Mg6mY-qsbY3wvnyLs7Dp2ag/viewformProgram: www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/egyetem-es-kutatas/programok/konferencia-nok-a-tudomanyban.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://drive.google.com/file/d/15moFpuBBjnSHZ7RY4Unrm1wWmYC9EnLj/view
Find us here: https://www.facebook.com/archisc.int/

We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations!

Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct.

több tweet...

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.