Az Erkel Színház ötletpályázatának eredménye

Lezárult az Erkel Színház homlokzatának grafikai tervezésére februárban meghirdetett hallgatói ötletpályázat.

Lezárult az Erkel Színház homlokzatának grafikai tervezésére februárban meghirdetett hallgatói ötletpályázat.

A novemberben hivatalosan átadott, megújult Erkel Színház átépített főbejárattal, ám egyelőre egyszínű, fehér homlokzattal fogadja látogatóit. Az Opera az új festés grafikai tervezésére építészeti és képzőművészeti felsőoktatási intézmények hallgatói számára írta ki pályázatát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karával együttműködve. A felhívás szerint a feladat „az épület külső homlokzatának, vakolt felületeinek grafikai tervezése” volt.

A látványtervekkel kapcsolatban elvárásként fogalmazta meg az intézmény, hogy a megújuló homlokzat látványvilága felkeltse az arra járók figyelmét és érdeklődését az opera és a balett iránt, hirdesse az Erkel Színház megújulását, és fogadja az épület mögött (akkor még hamarosan) megnyíó metrómegálló felől érkező vendégeket is, továbbá tegye egységesebbé, rendezettebbé az épület tagolt tömegét. A pályázók egyénileg és csapatban is indulhattak, a tervezés során egyaránt alkalmazhattak geometrikus, absztrakt, figurális vagy egyéb grafikai megoldásokat, a pályaműveket március 24-ig várták.

A huszonkét beérkezett pályamű között három megosztott első díjat és három különdíjat osztott ki a zsűri, nagy számban karunk hallgatóinak. Az Erkel Színház aulájában kiállítás nyílt a látványtervekből.

A bírálóbizottság és a kiíró a pályázati anyagban meghatározott grafikai terv összhangjára helyezte a hangsúlyt, az alábbi szempontok szerint: az épülethez való illeszkedése, imázsteremtő értéke, eredetisége, szakmai kidolgozottsága. A bizottság tagjai voltak: Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója (elnök), Zoboki Gábor DLA építészmérnök, Végh Endre grafikus, dr. Turkovics Monika, az Opera marketing és kommunikációs igazgatója, Anger Ferenc művészeti igazgató, Kopek Gábor DLA, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Dr. Somorjai-Kiss Tibor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Klobusovszki Péter DLA, a Budapesti Műszaki Egyetem adjunktusa, valamint Reményi Katalin, az Opera mb. műszaki igazgatója.

Megosztott első díjat nyert:

“DUETT” jeligéjű pályamű (szerzők: Fejes Gergő(BME), Császár Krisztina(BKF), Szlávik Krisztina (BME))

„demiurgosz” jeligéjű pályamű (szerzők: Fürtön Balázs, Horóczi Flóra, Tóth Viktor)(BME)

„erk-L” jeligéjű pályamű (szerzők: Tari Bálint, Melles Fanni Réka)(BME)

 

Különdíjban részesültek:

 “123123123” jeligéjű pályamű (szerző: Patak Gergely)(BME)

 “Hexagon” jeligéjű pályamű (szerző: Borbás Annamária) (EKF)

“matra” jeligéjű pályamű (szerző: Mátrai Júlia)(EKF)

unnamed.jpg

Gratulálunk a nyerteseknek!

Aktuális

🍃BIM/Zöld trendek🍃- Szakmai Nap📍📆 2023. október 4. ⏰11:30 – 17:30 🏛️Helyszín: BME K épület, K210 ‼️Regisztrációs link: bit.ly/46jTCt4 ‼️ Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki!Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg.A kiállítási standokon az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek és egyéb ajándékok mellett.Részletes programtervet a kari honlap hírei között találtok!👇epitesz.bme.hu/portfolio/bim-zold-trendek-szakmai-nap-2/Mindenkit várunk sok szeretettel! 🤗📸 KépKocka - Építész Média KörBME ÉMK Hallgatói KépviseletRendezvény CsoportÉpítészmérnöki Kar Hallgatói KépviseletBuild-Communication Kft. ... See MoreSee Less
View on Facebook
‼️ Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület – Hallgatói pályázat ‼️Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottak az ötletpályázat alapjául, a 2023. évi pályázat címe: „Revitalizáció, értékteremtés” – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből, pályázat szakmai mentorokkal.Az idei évben a díjak összegét megemelték:1. díj: 1.000.000 Ft és utazás az Expo Real-ra,2. díj: 750.000 Ft,3. díj: 500.000 FtPályázási regisztrációs határidő: 2023.09.30. 12.00 óraPályaművek leadásának határideje: 2023.11.06. 23.59 óraPályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2023.11.20.Bővebb információ és a teljes pályázati kiírás elérhető a honlapunkon 👇epitesz.bme.hu/portfolio/ingatlanfejlesztoi-kerekasztal-egyesulet-x-hallgatoi-palyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.