Az Építész Kar vendége: Ben van Berkel

A 2019. évi Építészkongresszus első számú meghívott nemzetközi előadója, az Új Duna-híd tervpályázat nyertes tervezője nyílt előadást tart aktuális munkáiról.

A 2019. évi Építészkongresszus első számú meghívott nemzetközi előadója, az Új Duna-híd tervpályázat nyertes tervezője nyílt előadást tart aktuális munkáiról 2019. március 7-én a BME Építész Kar meghívásában.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel az angol nyelvű előadásra 2019. március 7-én 15.45-től a K. 275-ös terembe.

Az előadás címe:
Streaming datas – twisted structures and forms in contemporary architectural design

Ben van Berkel

A világhírű holland építész az Amszterdami Rietveld Akadémián és a londoni AA-n tanult. 1988-ban alapította Caroline Bos-szal közösen amszterdami építész irodájukat, mely 1998-tól egy hálós struktúrában működő iroda-csoporttá alakult át UN, azaz “United Network” megnevezéssel.

Ben van Berkel a világ számos építész iskolájában oktatott és tartott előadásokat. A rotterdami Berlage Institute-nál (1992-1993), majd a londoni Architectural Association munkatársaként (1999) diplomaprojekteket vezetett. A Columbia University, a Princeton University és a Harvard University vendégprofesszoraként dolgozott, majd 2001-ben a frankfurti Städelschule tanáraként tervezést kezdett tanítani. 2011-ben Benvan Berkelt a Harvard Graduate School of Design „Kenzo Tange vendégprofesszorának” nevezték ki.

Ben van Berkel a Buro Happold Engineeringgel közösen nyerte meg az Új Duna-híd tervpályázatát tavaly áprilisban, az Újbuda és Csepel közötti kapcsolatot teremtő híd komoly hatással lesz majd a két városrész struktúrájára és remélhetőleg a Duna-partszakaszt is közelebb hozza az emberekhez.

Legismertebb munkái a folding építészeti témájával formált Möbius-ház, a rotterdami Erasmus-híd, az arnhemi pályaudvar és a stuttgarti Mercedes Benz Múzeum. Előadásában a legújabb tervezési munkák mellett a tervezőirodák hálós-csoportos működéséről és az adatvizualizáció szerepéről az építészetben is szól.

Az előadás előtt Vukoszávlyev Zorán, a Kortárs holland építészet című könyv szerzője tart rövid ismertetést a tervező nemzetközi építészeti szerepéről.

Facebook esemény: http://bit.ly/benvanberkel

Aktuális

A Prima Primissima Díjat kapott Sugár Péter DLA, a Lako BME professzora!Péternek szívből gratulálunk a díjhoz és ezúton gratulálunk minden díjazottnak!Éljen! Sugár Péter Prima Primissima díjat kapott! Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk Péterre! Gratulálunk a Primáknak, Gettó Tamásnak és Váncza Lászlónak! ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 days ago

BME Építészmérnöki Kar
TÉRMŰVELETEK - 2022⚡S A V E the D A T E ⚡Megnyitó: 2022. 12. 09. 13h, BME K épület A BME Építészmérnöki Kar elsőéves Térkompozíció tárgy hallgatóinak kiállítása 2022.12.09-én 13.00-kor startol a 2. emeleti kerengőn.A megnyitón köszöntőt mond Alföldi György DLA egyetemi tanár, az Építészmérnöki Kar dékánja.A kiállítást pedig Cságoly Ferenc DLA professor emeritus nyitja meg, a Közép.BME és az Építőművészeti Doktori Iskola egykori vezetője. ... See MoreSee Less
View on Facebook

We are pleased to announce the launch of the newly formed International Architecture Student Committee here at the Architecture faculty of the Budapest University of Technology and Economics.
https://drive.google.com/file/d/15moFpuBBjnSHZ7RY4Unrm1wWmYC9EnLj/view
Find us here: https://www.facebook.com/archisc.int/

We are happily announce that a team of our doctoral students win 4th place and get into the second round at Grössling City Bath international competition!
Congratulations!

Proudly announce, our LAKO2 maquette exhibition has been selected as an official program of Budapest Design Week 2020. Opens on weekdays 08-22 Oct.

több tweet...

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.